Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo kylling curry

Lavkarbo kylling curry

Kjøkken: Middagshefte
Allergener: Soya
Tid: 40 minutter
Porsjoner: 4 porsjoner
Kalorier: 784kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Marinade

  • 800 g lårfilet av kylling
  • 4 ss raps- eller olivenolje
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 ss rød curry paste
  • 1 ss glutenfri soyasaus
  • 2 ts raspet ingefær

Curry-gryte

  • Raps- eller olivenolje til steking
  • 4 sjalottløk
  • 1 rød paprika
  • 1 rød chili (med eller uten frø)
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 ss rød curry paste
  • 600 g kokosmelk (ikke lett)
  • 1 dl vann
  • 1 ss kyllingfond
  • 200 g aspargesbønner
  • Salt og pepper

Forslag til tilbehør

Fremgangsmåte

  • Del lårfilet av kylling i passe biter. Bland sammen ingrediensene til marinaden. Vend inn kyllingbitene og la ligge i ca. 20 min.
  • Varm olje i en gryte til medium temperatur. Brun kyllingbitene litt av gangen på alle sider, slik at det får lett gylden farge uten å bli gjennomstekt. Legg over i en skål.
  • Kutt sjalottløk og paprika i små terninger og finhakk chili.
  • Stek sjalottløk og paprika i ca. 8 min på medium temperatur i gryten du stekte kyllingbitene i. Tilsett chili og tomatpuré og stek i ytterligere et minutt.
  • Tilsett kokosmelk, vann, kyllingfond og curry paste. Bruk en stavmikser eller blender til å lage en jevn saus. Du kan også la være å gjøre dette og bevare grønnsakene hel i gryten.
  • Ha i aspargesbønner og kyllingbitene. Kok opp og la putre i ca. 15 min.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Stek blomkålris som anvist i oppskriften, damp brokkolibuketter i en kjele og server gjerne retten med frisk koriander.

Merknader

Lavkarbo kylling curry er nydelig servert med lavkarbo blomkålris. Du finner oppskriften her

Næringsinnhold

Kalorier: 784kcal | Karbohydrater: 7.8g | Protein: 41g | Fett: 64g