Blomkålris

Blomkålris

Blomkålris er et skikkelig godt lavkarbo tilbehør til din favorittmiddag. Blomkålris er langt mer næringsrik enn ordinær ris og smaker også vel så godt.

Lite karbohydrater men med viktige næringsstoffer

Blomkål er en mager grønnsak og inneholder så lite som 2.3 gram karbohydrater per 100 gram. Den inneholder både protein, vitamin c og fiber (som er bra for fordøyelsen). Blomkålen er er mild på smak og allsidig i bruk. Ved å tilsette krydder og andre ingredienser til blomkålrisen kan du også enkelt variere smaken på risen.

Grønnsakenes hvite dronning

Blomkålen kalles gjerne for «grønnsakenes hvite dronning». Det er en grønnsak de fleste liker, som passer like godt som tilbehør som i en suppe. Hvem liker ikke en kremet blomkålsuppe med en god garnityr?

Selv om blomkål dyrkes de fleste steder i verden, kommer den fra middelhavslandene. Blomkål har fått navnet sitt etter at den er en kål som blomstrer, eller en kålblomst.

Blomkålris kan lett «pimpes» for gode variasjoner. Som her og her.

Lavkarbo biff szechuan

OPPSKRIFT PÅ BLOMKÅLRIS

Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 30 mins
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 109kcal | Karbohydrater: 3g | Protein: 2g | Fett: 9g
Allergener
Melk

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

  • 1 blomkål
  • 3 ss smør
  • 1 ts gurkemeie kan utelates
  • Salt og pepper

FREMGANGSMÅTE

  • Riv blomkål med et rivjern, ostehøvel eller bruk en kniv og finhakk.
  • Smelt smør i en stekepanne og tilsett blomkålrisen. Stekes i ca. fem minutter. Ha i salt og pepper. Tilsett gurkemeie dersom du ønsker en oransje farge på blomkålrisen.

Kommentar

Server blomkålris til din favoritt middag.
På bilde i denne oppskriften ser du at vi har servert blomkålris til lavkarbo biff Szechuan, som du finner oppskrift til her.
Ønsker du oppskrift til blomkålris med mandler, finner du det her. Ønsker du oppskrift til blomkålris med grønnkål og pesto, finner du det her. 
Trenger du tips til andre lavkarbo middager, finner du flere oppskrifter her.
Recommended Posts

Legg igjen en kommentar

Anmeldelse av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search