Lavkarbo kylling curry

Smaksrik lavkarbo kylling curry, perfekt til både hverdags og fest!

Dette er en enkel lavkarbo kylling curry rett med kokosmelk, som du lett lager på under 40 minutter. Kyllinggryten inneholder få ingredienser, men inneholder likevel mange gode smaker. Lavkarbo kylling curry er både glutenfri og laktosefri.

Kylling curry er servert med blomkålris, som du finner oppskrift til her.

Vil du ha flere lavkarbo middagstips, finner du en lang liste her. Vi har også mange fristende desserttips, som du finner her.

Lavkarbo kylling curry


Lavkarbo kylling curry

Lavkarbo kylling curry

5 fra 6 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 40 minutter
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 784kcal | Karbohydrater: 7,8g | Protein: 41g | Fett: 64g
Allergener
Soya

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Marinade

  • 800 g lårfilet av kylling
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 ss rød curry paste
  • 1 ss glutenfri soyasaus
  • 2 ts raspet ingefær

Curry-gryte

  • olivenolje til steking
  • 4 sjalottløk
  • 1 rød paprika
  • 1 chili (med eller uten frø)
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 ss rød curry paste
  • 600 g kokosmelk (ikke lett)
  • 1 dl vann
  • 1 ss kyllingfond
  • 200 g aspargesbønner
  • Salt og pepper

Forslag til tilbehør

Fremgangsmåte

  • Del lårfilet av kylling i passe biter. Bland sammen ingrediensene til marinaden. Vend inn kyllingbitene og la ligge i ca. 20 min.
  • Varm olje i en gryte til medium temperatur. Brun kyllingbitene litt av gangen på alle sider, slik at det får lett gylden farge uten å bli gjennomstekt. Legg over i en skål.
  • Kutt sjalottløk og paprika i små terninger og finhakk chili.
  • Stek sjalottløk og paprika i ca. 8 min på medium temperatur i gryten du stekte kyllingbitene i. Tilsett chili og tomatpuré og stek i ytterligere et minutt.
  • Tilsett kokosmelk, vann, kyllingfond og curry paste. Bruk en stavmikser eller blender til å lage en jevn saus. Du kan også la være å gjøre dette og bevare grønnsakene hel i gryten.
  • Ha i aspargesbønner og kyllingbitene. Kok opp og la putre i ca. 15 min.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Stek blomkålris som anvist i oppskriften, damp brokkolibuketter i en kjele og server gjerne retten med frisk koriander.

Kommentar

Lavkarbo kylling curry er nydelig servert med lavkarbo blomkålris. Du finner oppskriften her

5 from 6 votes (6 ratings without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.





Start typing and press Enter to search