
Ja takk, meld meg på (gratis)
Smaksrik lavkarbo kylling curry, perfekt til både hverdags og fest!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Dette er en enkel lavkarbo kylling curry rett med kokosmelk, som du lett lager på under 40 minutter. Kyllinggryten inneholder få ingredienser, men inneholder likevel mange gode smaker. Lavkarbo kylling curry er både glutenfri og laktosefri.
Kylling curry er servert med blomkålris, som du finner oppskrift til her.
Vil du ha flere lavkarbo middagstips, finner du en lang liste her. Vi har også mange fristende desserttips, som du finner her.


Lavkarbo kylling curry
Skriv ut Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Marinade
- 800 gram kylling lårfilet
- 1 ss rød curry paste
- 1 rød chili finhakket, med eller uten frø
- 2 ts ingefær revet
- 2 ss olje
Curry-gryte
- Olje til steking
- 2 løk finhakket
- 2 ss tomatpuré
- 1 rød paprika terninger
- 1 ss rød curry paste
- 500 gram fullfett kokosmelk
- 200 gram grønne brekkbønner
- Salt og pepper
Til servering
- 1 brokkoli i buketter, dampet
- Koriander
- Blomkålris eller Monster Diet Miracle Rice
Fremgangsmåte
- Del kyllingen i passe biter. Bland marinaden og legg kylling og marinade i en skål eller brødpose. Legg til sides i minimum 20 minutter.
- Brun kjøttet i en stekepannen, slik at det får stekeskorpe. Det skal ikke gjennomstekes. Sett kjøttet til sides når det er brunet.
- Stek løk og paprika i en kjele med olje. Stekes til løken er myk. Tilsett tomatpuré mot slutten slik at dette stekes sammen med løken i et par minutter.
- Tilsett curry paste og kokosmelk i gryten. Bruk en stavmikser eller blender til å lage en jevn saus. Du kan også la være å gjøre dette og bevare løken og paprikaen hel.
- Ha i brekkbønner og kylling. La gryten putre i 15 minutter.
- Smak til med salt og pepper.
- Damp brokkolibuketter i en kjele med saltet vann.
Tilberedning av Monster Miracle Rice
- Skyll risen grundig under rennende kaldt vann. La vannet renne godt av risen.
- Stek risen i tørr stekepanne i ca. 10 minutter. Rør om underveis. Stek gjerne risen sammen med ett fedd hakket hvitløk, for bedre smak.