Lavkarbo kylling curry

En enkel lavkarbo kylling curry med kokosmelk, som du lett lager på 40 minutter. I denne oppskriften er det brukt rød curry paste, disse inneholder ofte litt karbohydrater, men det brukes så lite at du får i deg helt minimalt. Om du spiser ekstremt streng lavkarbo (ketogent kosthold), bør du kanskje lage denne fra bunnen av.

Ingredienser

For 4 personer

  • Ca 800 g kylling lår/filet uten bein
  • 200 g grønne brekkbønner
  • 1 brokkoli
  • 2 gul løk, finhakket
  • 3 ss smør eller kokosnøttolje til hovedretten
  • Ca 500 g kokosmelk
  • 1 ss rød curry paste
  • 2 rød chili, finhakket
  • 2 ts revet fersk ingefær
  • salt og pepper

Slik gjør du

  1. Finhakk løk, ingefær og chili, og stek på moderat sterk varme (ca 7 på platen) i smør/kokosolje i gryte.
  2. Del kyllingen i passe biter brun den på stekepanne.
  3. Ha curry paste og kokosmelk i gryten med løk, og la det koke inn til sausen tykner. Bruker du bokser med kokosmelk, så har ofte melken skilt seg. Da heller du ut vannet og bruker kun den tykke delen.
  4. Rør av og til så det ikke svir i bunnen.
  5. Ha i bønner, brokkoli og kyllingfiletene.
  6. La det putre i ca 20 minutter, eller til kyllingfiletene er gjennomstekt. Tiden avhenger litt av størrelsen på kyllingen. Er den hakket i små biter trengs kortere tid.

Denne retten er nydelig servert med lavkarbo ris av blomkål.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search