Lavkarbo taco med osteskjell
Tid: 45 minutter minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 1012kcal
SKRIV UT
Oppskrift fra omhelse.no
Guacamole
- 2 avokado
- 1 fedd hvitløk finhakket
- 0,25 rødløk finhakket
- 0.5 lime saften
- 1 ss creme fraiche
- 1 neve fersk koriander finhakket
- Salt og pepper
Hjemmelaget salsa
- 3 tomater
- 0,25 rødløk finhakket
- 1 fedd hvitløk finhakket
- 0,5 ts ingefær raspet
- 1 ss olivenolje
- 0.5 lime saften
- 1 neve koriander finhakket
- Salt og pepper
- Evt. fersk eller tørket chili
Osteskjell
- 150 g revet ost Bruk mer ost om nødvendig
Guacamole
Del avocadoene i to, fjern steinen og ta ut kjøttet.
Knepp avocadoen i en skål, med en gaffel.
Tilsett hvitløk, rødløk, presset lime, creme fraiche og koriander. Smak til med salt og pepper.
Hjemmelaget salsa
Skjær tomatene i to og press ut tomatsaften. Saften skal ikke brukes. Hakk tomatene.
Bland tomatene med rødløk, hvitløk, ingefær, olivenolje, limesaft og hakket koriander. Smak til med salt og pepper.
Tilsett chili dersom du ønsker at salsaen skal være hot.
Osteskjell
Sett ovnen på over- og undervarme på 220 grader.
Legge revet ost i sirkler på et bakebrett med bakepapir. Bruk ca. 40-50 gram ost per sirkel.
Sett bakebrettet inn i ovnen, på midterste rille, i ca. 7-10 minutter, til osten er gylden.
Ta osten fra bakebrettet og legg den over en skål som står opp ned. Da får du formet skjellene. Når osten blir kald er tacoskjellet klart.
Øvrige ingredienser
Stek kjøttdeig, tilsett tacokrydder og 0.5 dl vann. La det småkoke i 5 minutter.
Kutt grønnsakene i små terninger.
Server grønnsakene i egne skåler eller lag én salat.
Kalorier: 1012kcal | Karbohydrater: 6g | Protein: 86g | Fett: 67g