Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo taco

Lavkarbo taco med osteskjell

Allergener: Melk
Tid: 45 minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 1012kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Guacamole

  • 2 avokado
  • 1 fedd hvitløk finhakket
  • 0,25 rødløk finhakket
  • 0.5 lime saften
  • 1 ss creme fraiche
  • 1 neve fersk koriander finhakket
  • Salt og pepper

Hjemmelaget salsa

  • 3 tomater
  • 0,25 rødløk finhakket
  • 1 fedd hvitløk finhakket
  • 0,5 ts ingefær raspet
  • 1 ss olivenolje
  • 0.5 lime saften
  • 1 neve koriander finhakket
  • Salt og pepper
  • Evt. fersk eller tørket chili

Osteskjell

  • 150 gram revet ost Bruk mer ost om nødvendig

Øvrige ingredienser

  • 400 gram kjøttdeig
  • Hjemmelaget tacokrydder
  • Revet ost
  • Rømme
  • Isbergsalat
  • Rød paprika
  • Gul paprika
  • Rødløk
  • Agurk
  • Cherrytomater

Fremgangsmåte

Guacamole

  • Del avocadoene i to, fjern steinen og ta ut kjøttet.
  • Knepp avocadoen i en skål, med en gaffel.
  • Tilsett hvitløk, rødløk, presset lime, creme fraiche og koriander. Smak til med salt og pepper.

Hjemmelaget salsa

  • Skjær tomatene i to og press ut tomatsaften. Saften skal ikke brukes. Hakk tomatene.
  • Bland tomatene med rødløk, hvitløk, ingefær, olivenolje, limesaft og hakket koriander. Smak til med salt og pepper.
  • Tilsett chili dersom du ønsker at salsaen skal være hot.

Osteskjell

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 220 grader.
  • Legge revet ost i sirkler på et bakebrett med bakepapir. Bruk ca. 40-50 gram ost per sirkel.
  • Sett bakebrettet inn i ovnen, på midterste rille, i ca. 7-10 minutter, til osten er gylden.
  • Ta osten fra bakebrettet og legg den over en skål som står opp ned. Da får du formet skjellene. Når osten blir kald er tacoskjellet klart.

Øvrige ingredienser

  • Stek kjøttdeig, tilsett tacokrydder og 0.5 dl vann. La det småkoke i 5 minutter.
  • Kutt grønnsakene i små terninger.
  • Server grønnsakene i egne skåler eller lag én salat.

Næringsinnhold

Kalorier: 1012kcal | Karbohydrater: 6g | Protein: 86g | Fett: 67g