Lavkarbo taco med tacoskjell laget av ost, nam!

Lavkarbo taco, for alle tacoelskere der ute. Vi laget tacoskjell av ost, som god erstatning for tacoskjell. Det er ganske deilig å kunne spise så god mat, med god samvittighet.

Denne tacoretten holder deg i ketose, dersom det er et mål for deg. Det er svært få karbohydrater i taco, så lenge du fjerner de ordinære tacoskjellene som er laget av maismel.

Vi syntes taco blir fullverdig med kjøttdeig eller annen type kjøtt, guacamole, rømme, hjemmelaget salsa, salat og OST. Siden ost er så godt laget vi tacoskjell av ost.

Er du av typen som elsker tortillalefser til tacoen, har vi oppskrift på en skikkelig god lavkarbo tortillalefse som inneholder så lite som 2.3 gram karbohydrater per lefse. Du finner oppskriften her.

Tacokrydder hører med til taco, og er det som gir tacoen den spesielle smaken. Tacokrydder du finner i butikken inneholder som oftest sukker. Vi anbefaler derfor at du lager ditt eget krydder, slik at du har full oversikt over alle ingrediensene. Du finner oppskrift til lavkarbo tacokrydder her.

Se vår oppskrift på deilige myke lavkarbo tortillalefser.

Lavkarbo tortillalefse
Lavkarbo taco

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO TACO MED TACOSKJELL

Ingen vurderinger enda
Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 45 mins
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 1012kcal | Karbohydrater: 6g | Protein: 86g | Fett: 67g
Allergener
Melk

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

Guacamole

  • 2 avokado
  • 1 fedd hvitløk finhakket
  • 0,25 rødløk finhakket
  • 0.5 lime saften
  • 1 ss creme fraiche
  • 1 neve fersk koriander finhakket
  • Salt og pepper

Hjemmelaget salsa

  • 3 tomater
  • 0,25 rødløk finhakket
  • 1 fedd hvitløk finhakket
  • 0,5 ts ingefær raspet
  • 1 ss olivenolje
  • 0.5 lime saften
  • 1 neve koriander finhakket
  • Salt og pepper
  • Evt. fersk eller tørket chili

Tacoskjell

  • 150 gram revet ost Bruk mer ost om nødvendig

Øvrige ingredienser

  • 400 gram kjøttdeig
  • Hjemmelaget tacokrydder
  • Revet ost
  • Rømme
  • Isbergsalat
  • Rød paprika
  • Gul paprika
  • Rødløk
  • Agurk
  • Cherrytomater

FREMGANGSMÅTE

Guacamole

  • Del avocadoene i to, fjern steinen og ta ut kjøttet.
  • Knepp avocadoen i en skål, med en gaffel.
  • Tilsett hvitløk, rødløk, presset lime, creme fraiche og koriander. Smak til med salt og pepper.

Hjemmelaget salsa

  • Skjær tomatene i to og press ut tomatsaften. Saften skal ikke brukes. Hakk tomatene.
  • Bland tomatene med rødløk, hvitløk, ingefær, olivenolje, limesaft og hakket koriander. Smak til med salt og pepper.
  • Tilsett chili dersom du ønsker at salsaen skal være hot.

Tacoskjell

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 220 grader.
  • Legge revet ost i sirkler på et bakebrett med bakepapir. Bruk ca. 40-50 gram ost per sirkel.
  • Sett bakebrettet inn i ovnen, på midterste rille, i ca. 7-10 minutter, til osten er gylden.
  • Ta osten fra bakebrettet og legg den over en skål som står opp ned. Da får du formet skjellene. Når osten blir kald er tacoskjellet klart.

Øvrige ingredienser

  • Stek kjøttdeig, tilsett tacokrydder og 0.5 dl vann. La det småkoke i 5 minutter.
  • Kutt grønnsakene i små terninger.
  • Server grønnsakene i egne skåler eller lag én salat.
Recommended Posts

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search