Lavkarbo taco

Lavkarbo taco, for alle tacoelskere der ute. Vi laget tacoskjell og osteslips som tilbehør til tacoen, som god erstatning for tacoskjell. Det er ganske deilig å kunne spise så god mat, med god samvittighet. Denne tacoretten holder deg i ketose, dersom det er ett mål for deg. Det er svært få karbohydrater i dette måltidet.

Vi syntes taco blir fullverdig med kjøttdeig eller annen type kjøtt, guacamole, rømme, hjemmelaget salsa, salat og OST. Siden ost er så godt laget vi osteslips og tacoskjell av ost.

Tacokrydder hører med til taco, og er det som gir tacoen den spesielle smaken. Tacokrydder du finner i butikken inneholder som oftest sukker. Vi anbefaler derfor at du lager ditt eget krydder, som du finner oppskrift til her.

  • Pers: 2
  • Tid: 45 min
  • Nivå: Lett
Ingredienser

Guacamole

  • 2 avokado
  • 1 fedd finhakket hvitløk
  • 1 ss creme fraiche
  • 1/4 finhakket rødløk
  • saften av en halv lime
  • en neve finhakket koriander
  • salt og pepper

Hjemmelaget salsa

  • 3 tomater
  • 0/4 finhakket rødløk
  • 1 lite hvitløksfedd
  • 0.5 ts raspet ingefær
  • 1 ss olivenolje
  • saften av en halv lime
  • 1 neve finhakket koriander
  • salt og pepper
  • tilsett chili dersom du ønsker at salsaen skal være hot

Ostesticks

  • 2 eggeplommer
  • 75 gram revet ost

Tacoskjell

  • 100 gram revet ost

Øvrige ingredienser

  • 400 gram kjøttdeig
  • hjemmelaget tacokrydder 
  • 75 gram revet ost
  • rømme
  • 1/4 salathode
  • 1/4 rød paprika
  • 1/4 gul paprika
  • 1/4 rødløk
  • 1/4 agurk
  • ønsket mengde cherry tomater
  • ønsket mengde ruccola
Fremgangsmåte

Guacamole

  1. Del avocadoene i to, fjern steinen og ta ut kjøttet.
  2. Knepp avocadoen i en skål, med en gaffel.
  3. Tilsett finhakket hvitløk, finhakket rødløk, presset lime, creme fraiche, salt, pepper og finhakket koriander. Bland godt. Smak til underveis.

Hjemmelaget salsa 

  1. Skjær tomatene i to og press ut saften inni tomatene. Saften skal ikke brukes. Hakk tomatene.
  2. Bland tomatene med finhakket rødløk, finhakket hvitløk, raspet ingefær, hakket koriander, olivenolje, saften av en halv lime, salt og pepper.
  3. Tilsett chili dersom du ønsker at salsaen skal være hot.

Osteslips og tacoskjell

  1. Sett ovnen på over og undervarme på 220 grader.
  2. Tacoskjell lager du veldig enkelt ved å legge revet ost i sirkler på ett bakepapir. Sett osten inn i ovnen, på midterste rille, og la den stå i ca. 7-10 minutter, til osten er gyllen.
  3. Ta osten fra bakebrettet og legg den over en skål som står opp ned. Da får du formet skjellene. La de stå i noen minutter til de stivner.
  4. Osteslips lager du ved å skille eggeplommen og eggehviten. Bland plommen med osten. Lag sirkler av røren på ett bakebrett. Stekes i ovnen, på midterste rille i ca. 7-10 minutter, til osten er gyllen.
  5. Skjær lange strimler av sirklene når de er ferdig stekt.

Øvrige ingredienser

  1. Stek kjøttet. Tilsett hjemmelaget tacokrydder og 0.5 dl vann. La det småkoke til vannet fordamper.
  2. Kutt grønnsakene i små biter.
  3. Server grønnsakene i egne skåler eller lag en salat av alt.
  4. Server tacoen med rømme og revet ost.
Recommended Posts

Start typing and press Enter to search