Kjøkken: Middagshefte
Allergener: Melk
Tid: 30 minutter minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 670kcal
SKRIV UT
Oppskrift fra omhelse.no
Chili con carne
- 0,5 rødløk
- 0,5 rød paprika
- 0,5 grønn paprika
- 1 hvitløksfedd
- 0,5 chili
- 0,5 dl olivenolje
- 400 gram kjøttdeig av storfe
- 2 ss tomatpuré
- 400 gram hermetisk hakkede tomater
- 1 ss kyllingfond
- 0,5 lime, saften
- 1-3 ss hakket syltet jalapeno (reguler mengden etter smak)
- 1 ts tørket oregano
- 0,5 ts paprikapulver
- 0,25 ts malt spisskummen
- 0,25 ts kajennepepper
- Salt og pepper
- 1 neve fersk koriander
Garnityr
- Creme fraiche
- Revet cheddar
- Avocado
- Rødløk
- Fersk koriander
- Lime
Kutt rødløk og paprika i terninger, finhakk hvitløk og chili.
Varm olivenolje i en stor kjele til medium temperatur. Stek rødløk til den blir blank, ca. 10 minutter. Tilsett kjøttdeig, tomatpuré, hvitløk og chili. Stek til kjøttet er gjennomstekt.
Bland inn de resterende ingrediensene og kok opp. La putre i ca. 15 minutter. Smak til med salt og pepper. Bland inn 1 neve hakket koriander etter at koketiden er over.
Server med foretrukket topping.
Kalorier: 670kcal | Karbohydrater: 11.1g | Protein: 39g | Fett: 50g