Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo chili con carne

Lavkarbo chili con carne

Kjøkken: Middagshefte
Allergener: Melk
Tid: 30 minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 736kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Chili con carne

  • 0,5 rødløk
  • 0,5 rød paprika
  • 0,5 grønn paprika
  • 1 hvitløksfedd
  • 0,5 chili
  • 0,5 dl olivenolje
  • 400 g kjøttdeig av storfe
  • 2 ss tomatpuré
  • 400 g hermetiske hakkede tomater
  • 1 ss kyllingfond
  • 0,5 lime, saften
  • 1-3 ss hakket syltet jalapeno (reguler mengden etter smak)
  • 1 ts tørket oregano
  • 0,5 ts paprikapulver
  • 0,25 ts malt spisskummen
  • 0,25 ts kajennepepper
  • Salt og pepper
  • 1 neve fersk koriander

Forslag til garnityr

  • Creme fraiche
  • Revet cheddar
  • Avocado
  • Lime

Fremgangsmåte

  • Kutt rødløk og paprika i terninger, finhakk hvitløk og chili.
  • Varm olivenolje i en stor kjele til medium temperatur. Stek rødløk til den blir blank, ca. 10 minutter.
  • Tilsett kjøttdeig, tomatpuré, hvitløk og chili. Stek til kjøttet er gjennomstekt.
  • Bland inn de resterende ingrediensene og kok opp. La putre i ca. 15 minutter. Smak til med salt og pepper. Bland inn 1 neve hakket koriander etter at koketiden er over.
  • Server med foretrukket topping.

Merknader

Næringsinnhold regnet uten garnityr. 

Næringsinnhold

Kalorier: 736kcal | Karbohydrater: 11,2g | Protein: 46g | Fett: 56g