Lavkarbo chili con carne

Lavkarbo chili con carne, spicy gryte med spennende smaker!

Lavkarbo chili con carne er enkel å lage, men smaker så godt at du garantert imponerer både deg selv og dine middagsgjester.

Chili con carne betyr chili med kjøtt. Bruk så mye chili og jalapeno du ønsker. Jo mer jo bedre, vil noen si. Du kan enten spise retten som hverdagsmiddag eller for eksempel som erstatning for fredagstacoen. Det går helt fint å utelate noen av krydderne i oppskriften, dersom du mangler noen sorter.

Du kan gjerne servere chili con carne med revet cheddarost, creme fraiche og lag gjerne en avokadosalat. Avokadosalat lages enkel ved å kutte to avokado i biter, skvis over saften av en halv lime, tilsett 1/4 hakket rødløk, bland inn en neve hakket koriander og smak til med salt og pepper.

Chili con carne

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO CHILI CON CARNE

Ingen vurderinger enda
Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 30 mins
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 576kcal | Karbohydrater: 14g | Protein: 47g | Fett: 35g
Allergener
Melk

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

Chili con carne

  • Olje til steking
  • 0,5 gul løk finhakket
  • 0,5 rødløk finhakket
  • 1 rød chili finhakket (med frø, dersom du ønsker en sterk gryte)
  • 1 fedd hvitløk finhakket
  • 2 vårløk hakket
  • 400 gram kjøttdeig
  • 50 gram bacon i terninger
  • 5 små champignon i skiver
  • 0,5 rød paprika i terninger
  • 2 ss storfefond
  • 5-10 syltet jalapeno (reguler mengden etter smak)
  • 0,5 ts kajennepepper
  • 0,25 ts paprikapulver
  • 0,5 ts korianderfrø
  • 0,5 ts spisskummen
  • 0,25 ts kanel
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ts kakaopulver
  • 1 lime saften
  • 2 ss tomatpuré
  • 400 gram hermetisk hakket tomat
  • Fersk koriander

Garnityr

  • Creme fraiche
  • Revet cheddar ost
  • Avocado
  • Rødløk
  • Fersk koriander
  • Lime
  • Salt og pepper

FREMGANGSMÅTE

  • Varm olje i en stor kjele. Stek gul løk og rødløk til den blir blank. Tilsett chili, hvitløk og vårløk. Stek i et par minutter. Tilsett kjøttdeig og bacon, bland dette godt inn i grønnsaksblandingen.
  • Bland inn paprika og champignon og stek dette til champignonen faller sammen.
  • Tilsett storfefond, jalapeno, kajennepepper, paprikapulver, korianderfrø, spisskummen, kanel, salt, pepper, kakaopulver og lime.
  • Tilsett tomatpuré og hakket tomat. La gryten småkoke i 15 minutter.
  • Bland inn én neve med hakket koriander, rett før servering.
  • Server chili con carne med creme fraiche, revet cheddarost og en avokadosalat med hakket avocado, lime, salt og pepper, fersk koriander og rødløk.
Recommended Posts

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search