Lavkarbo chili con carne

Lavkarbo chili con carne er enkel å lage, men smaker så godt at du garantert imponerer både deg selv og dine middagsgjester.

Chili con carne betyr chili med kjøtt. Bruk så mye chili og jalapeno du ønsker. Jo mer jo bedre, vil noen si. Du kan enten spise retten som hverdagsmiddag eller for eksempel som erstatning for fredagstacoen. Det går helt fint å utelate noen av krydderne i oppskriften, dersom du mangler noen sorter.

Du kan gjerne servere chili con carne med revet cheddarost, creme fraiche og lag gjerne en avokadosalat. Avokadosalat lages enkel ved å kutte to avokado i biter, skvis over saften av en halv lime, tilsett 1/4 hakket rødløk, bland inn en neve hakket koriander og smak til med salt og pepper.

  • Pers: 2-3
  • Tid: 30 min
  • Nivå: Lett
Ingredienser
  • smør til steking
  • 1/2 gul løk, finhakket
  • 1/2 rødløk, finhakket
  • 1 rød chili, finhakket (med frø, dersom du ønsker en sterk gryte)
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 vårløk, hakket
  • 400 gram kjøttdeig
  • 50 gram bacon i terninger
  • 5-6 champignon i skiver
  • 1/2 rød paprika i terninger
  • 2 ss fond av storfe
  • 5-10 jalapenoskiver fra glass (reguler mengden etter hvor sterk du vil at gryten skal være)
  • 1/2 ts kajennepepper
  • 1/4 ts paprikapulver
  • 1/2 ts korianderfrø
  • 1/2 ts spisskummen
  • 1/4 ts kanel
  • 3/4 ts salt
  • 1/5 ts pepper
  • 1 ts kakaopulver (sjekk karbohydrat innholdet, da noen er tilsatt sukker)
  • saften av en lime
  • 2 ss tomatpure
  • 400 gram hakket tomat på boks
  • fersk koriander
Garnityr
  • creme fraiche
  • revet cheddar ost
  • avocado
  • rødløk
  • fersk koriander
  • lime
  • salt og pepper
Fremgangsmåte
  1. Smelt smør i en stor kjele. Stek gul løk og rødløk til den blir blank. Tilsett chili, hvitløk og vårløk. Stek i ett par minutter. Tilsett kjøttdeig og bacon, bland dette godt inn i grønnsaksblandingen.
  2. Bland inn paprika og champignon  og stek dette til champignonen faller sammen.
  3. Tilsett fond, jalapenos, kajennepepper, paprikapulver, korianderfrø, spisskummen, kanel, salt, pepper, kakaopulver og lime. Du kan gjerne legge de to halve limene ned i gryten og la dette koke i gryten. Ta limen i så fall ut før servering.  Rør krydderet godt inn.
  4. Tilsett tomatpure og hakket tomat. La gryten småkoke i 15 minutter.
  5. Bland inn en neve med hakket koriander i gryten, rett før servering.
  6. Server gjerne lavkarbo chili con carne med creme fraiche, revet cheddarost, og en avokadosalat med hakket avocado, lime, salt og pepper, fersk koriander og rødløk.
Recommended Posts

Start typing and press Enter to search