Lavkarbo chili con carne





Lavkarbo chili con carne, spicy gryte med spennende smaker!

Lavkarbo chili con carne er enkel å lage, men smaker så godt at du garantert imponerer både deg selv og dine middagsgjester.

Chili con carne betyr chili med kjøtt. Bruk så mye chili og jalapeno du ønsker. Jo mer jo bedre, vil noen si. Du kan enten spise retten som hverdagsmiddag eller for eksempel som erstatning for fredagstacoen. Det går helt fint å utelate noen av krydderne i oppskriften, dersom du mangler noen sorter.

Du kan gjerne servere chili con carne med revet cheddarost, creme fraiche og lag gjerne en avokadosalat. Avokadosalat lages enkel ved å kutte to avokado i biter, skvis over saften av en halv lime, tilsett 1/4 hakket rødløk, bland inn en neve hakket koriander og smak til med salt og pepper.

Bilde: Aina Sjo fra matfotosjo.no

Siste oppskrifter

   

Lavkarbo chili con carne

Lavkarbo chili con carne

5 fra 5 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 30 minutter
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 670kcal | Karbohydrater: 11.1g | Protein: 39g | Fett: 50g
Allergener
Melk

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Chili con carne

  • 0,5 rødløk
  • 0,5 rød paprika
  • 0,5 grønn paprika
  • 1 hvitløksfedd
  • 0,5 chili
  • 0,5 dl olivenolje
  • 400 gram kjøttdeig av storfe
  • 2 ss tomatpuré
  • 400 gram hermetisk hakkede tomater
  • 1 ss kyllingfond
  • 0,5 lime, saften
  • 1-3 ss hakket syltet jalapeno (reguler mengden etter smak)
  • 1 ts tørket oregano
  • 0,5 ts paprikapulver
  • 0,25 ts malt spisskummen
  • 0,25 ts kajennepepper
  • Salt og pepper
  • 1 neve fersk koriander

Garnityr

  • Creme fraiche
  • Revet cheddar
  • Avocado
  • Rødløk
  • Fersk koriander
  • Lime

Fremgangsmåte

  • Kutt rødløk og paprika i terninger, finhakk hvitløk og chili.
  • Varm olivenolje i en stor kjele til medium temperatur. Stek rødløk til den blir blank, ca. 10 minutter. Tilsett kjøttdeig, tomatpuré, hvitløk og chili. Stek til kjøttet er gjennomstekt.
  • Bland inn de resterende ingrediensene og kok opp. La putre i ca. 15 minutter. Smak til med salt og pepper. Bland inn 1 neve hakket koriander etter at koketiden er over.
  • Server med foretrukket topping.

Viser 2 kommentarer
  • Maria
    Svar

    Stemmer det at oppskriften er endret?
    Var sikker på at det var kakaopulver i denne 🤔

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search