Kjøkken: Middagshefte
Allergener: Melk, Sulfitter
Tid: 30 minutter minutter
Porsjoner: 4 porsjoner
Kalorier: 642kcal
SKRIV UT
Oppskrift fra omhelse.no
- 2 medium blomkål
- 4 sjalottløk
- 75 g meierismør
- 5 dl hønsekraft (evt. vann og kyllingfond)
- 3 dl kremfløte
- 1 ss hvitvinseddik
- 1 klype kajennepepper
- Salt og pepper
Topping
- 200 g baconterninger
- Meierismør til steking
- Valgfrie urter
Kutt blomkål i buketter og stilken i terninger. Finhakk sjalottløk.
Varm smør i en gryte til medium temperatur. Stek sjalottløk i ca. 10 minutter, til løken blir blank.
Legg alle ingrediensene til suppen i gryten, men hold igjen noen små blomkålbuketter dersom du ønsker hel blomkål i suppen. Kok opp og la småputre i ca. 15 minutter.
Kjenn at blomkålen i gryten er myk før du bruker en stavmikser til å lage suppe. Bruk litt tid på denne prosessen for å få en silkemyk konsistens. Blir den for tykk tilsetter du litt vann.
Rør inn blomkålbukettene du la til side og la trekke i suppen i ca. fem minutter, til de blir passe myk. Smak til med salt og pepper.
Kalorier: 642kcal | Karbohydrater: 7,5g | Protein: 13g | Fett: 61g