Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo blomkålsuppe

Lavkarbo blomkålsuppe

Kjøkken: Middagshefte
Allergener: Melk, Sulfitter
Tid: 30 minutter
Porsjoner: 4 porsjoner
Kalorier: 642kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 2 medium blomkål
  • 4 sjalottløk
  • 75 g meierismør
  • 5 dl hønsekraft (evt. vann og kyllingfond)
  • 3 dl kremfløte
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 klype kajennepepper
  • Salt og pepper

Topping

  • 200 g baconterninger
  • Meierismør til steking
  • Valgfrie urter

Fremgangsmåte

  • Kutt blomkål i buketter og stilken i terninger. Finhakk sjalottløk.
  • Varm smør i en gryte til medium temperatur. Stek sjalottløk i ca. 10 minutter, til løken blir blank.
  • Legg alle ingrediensene til suppen i gryten, men hold igjen noen små blomkålbuketter dersom du ønsker hel blomkål i suppen. Kok opp og la småputre i ca. 15 minutter.
  • Kjenn at blomkålen i gryten er myk før du bruker en stavmikser til å lage suppe. Bruk litt tid på denne prosessen for å få en silkemyk konsistens. Blir den for tykk tilsetter du litt vann.
  • Rør inn blomkålbukettene du la til side og la trekke i suppen i ca. fem minutter, til de blir passe myk. Smak til med salt og pepper.

Topping

  • Stek bacon i en stekepanne med smør. Legg toppingen over suppen etter at den er lagt i skåler. Topp med friske urter etter ønske.

Merknader

Det er godt med lavkarbo brød til blomkålsuppen. 

Næringsinnhold

Kalorier: 642kcal | Karbohydrater: 7.5g | Protein: 13g | Fett: 61g