
Ja takk, meld meg på (gratis)
Fyldig og smaksrik lavkarbo blomkålsuppe
Lavkarbo blomkålsuppe er skikkelig smaksrik. Blomkålsuppen er fyldig og kremet, som gir en god metthetsfølelse. Suppen er næringsrik og passer perfekt for deg som spiser ett lavkarbo eller glutenfritt kosthold. Suppen faller garantert i smak hos de fleste. Suppen er også glutenfri.
Vi viser et eksempel på garnityr som passer til lavkarbo blomkålsuppe, som du ser avbildet i denne oppskriften. Du kan prøve deg frem med andre varianter. Noen eksempler kan være stekt champignon, pinjekjerner og/eller urter.
Ønsker du tips til andre lavkarbo middagsoppskrifter, finner du det her.


OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO BLOMKÅLSUPPE
Skriv ut Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)


Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 100 gram meierismør
- 4 sjalottløk
- 1 ts ingefær kan utelates
- 0,25 rød chili uten frø
- 1 blomkål
- 5 dl hønsekraft / fond grønnsaksfond om du ønsker vegetar
- 1.5 ss hvitvinseddik kan utelates
- 4 dl fløte
- Salt og pepper
- Baconterninger sprøstekt til garnityr
- Vårløk til garnityr
Fremgangsmåte
- Finhakk sjalottløk, ingefær og chili og stek dette i en gryte med smør. Stekes i 10 minutter, til løken blir blank. Suppen skal ikke være sterk, men en tanke chili gir en god «varme» i suppen.
- Del opp blomkål i små biter og legg en håndfull til side for garnityr. Stilken på blomkålen skal også brukes.
- Resten av blomkålen har du oppi kjelen med den stekte sjalottløken. Hell i vann med kjøttkraft/fond, og hvitvinseddik dersom du ønsker en syrlig smak. Vannet skal dekker blomkålen, så hell gjerne over litt mer vann dersom du trenger det. La dette småkoke til blomkålen er mør, ca. 10 minutter.
- Når blomkålen er mør kjører du blomkålen til en klumpfri suppe med en stavmikser eller en blender.
- Tilsett fløte og fortsett med stavmikseren til du får en fin, tykk og kremet konsistens. Blir den for tykk sper du på med vann.
- Smak til med salt og pepper.
Garnityr
- Stek hakket vårløk, bacon og blomkålbukettene du la til side. Stekes til baconet er stekt og blomkålen har fått litt farge.