Lavkarbo blomkålsuppe

Fyldig og smaksrik lavkarbo blomkålsuppe

Lavkarbo blomkålsuppe er skikkelig smaksrik. Blomkålsuppen er fyldig og kremet, som gir en god metthetsfølelse. Suppen er næringsrik og passer perfekt for deg som spiser ett lavkarbo eller glutenfritt kosthold. Suppen faller garantert i smak hos de fleste. Suppen er også glutenfri.

Vi viser et eksempel på garnityr som passer til lavkarbo blomkålsuppe, som du ser avbildet i denne oppskriften. Du kan prøve deg frem med andre varianter. Noen eksempler kan være stekt champignon, pinjekjerner og/eller urter.

Ønsker du tips til andre lavkarbo middagsoppskrifter, finner du det her.

Blomkålsuppe

Oppskrift på lavkarbo blomkålsuppe

omhelse.no

  • Pers: 4
  • Tid: 30 min
  • Nivå: Lett
Ingredienser

4 porsjoner

  • 1 blomkål
  • 100 gram ekte smør
  • 4 sjalottløk
  • 1 ss hakket ingefær (kan utelates)
  • 1/4 finhakket rød chili uten frø, (kan utelates)
  • 6 dl hønsekraft / fond (grønnsaksfond om du ønsker vegetar)
  • 1.5 ss hvitvinseddik (kan utelates)
  • 3 dl fløte (enten matfløte eller kremfløte)
  • Salt og pepper
  • Bacon i småbiter
  • Et par vårløk
Fremgangsmåte
  1. Finhakk sjalottløk, ingefær og chili og stek dette gylden i godt med smør i en kjele. Suppen skal ikke være sterk, men en tanke chili gir en god «varme» i suppen.
  2. Del opp blomkål i små biter og legg en håndfull til side for garnityr. Stilken på blomkålen skal også brukes.
  3. Resten av blomkålen har du oppi kjelen med den stekte sjalottløken. Hell i vann med kjøttkraft/fond, og hvitvinseddik dersom du ønsker en syrlig smak. Vannet skal dekker blomkålen, så hell gjerne over litt mer vann dersom du trenger det. La dette småkoke til blomkålen er mør, ca. 10 minutter.
  4. Garnityr: Stek hakket vårløk, bacon og blomkålen du la til side, på stekepannen til baconet er stekt og blomkålen har fått litt farge.
  5. Når blomkålen er myk kjører du blomkålen til en fin blanding med en stavmikser eller i en blender.
  6. Tilsett fløte og fortsett med stavmikseren til du får en fin, tykk og kremet konsistens. Om den blir for tykk sper du på med vann.
  7. Smak til med salt og pepper.
  8. Server lavkarbo blomkålsuppe med den stekte garnityren. Suppen skal være så tykk at garnityren legger seg på toppen.
  9. Det smaker skikkelig godt med lavkarbo brød til blomkålsuppen. Du finner flere ulike brødoppskrifter her.
Recommended Posts

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search