Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo tomatsuppe

Lavkarbo tomatsuppe

Kjøkken: Middagshefte
Allergener: Egg, Melk, Sulfitter
Tid: 30 minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 523kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 2 sjalottløk
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 ts raspet ingefær (kan utelates)
  • 0,5 chili
  • 1 ss meierismør
  • 600 g hermetiske hakkede tomater
  • 2 dl vann
  • 1 dl kremfløte
  • 1 ts eplecidereddik (kan utelates)
  • Salt og pepper
  • 4 egg

Forslag til topping

  • Ferske urter
  • Stekt baconterninger
  • Ristede pinjekjerner

Fremgangsmåte

  • Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili.
  • Varm smør i en gryte til medium temperatur og stek sjalottløk i ca. 5 min, til den blir myk.
  • Hell over hermetiske hakkede tomater, vann, kremfløte, eplecidereddik og ingefær. Kok opp og la putre i ca. 20 min.
  • Hell over i en blender eller bruk en stavmikser til å lage jevn suppe. Juster tykkelsen med vann eller kremfløte.
  • Smak til med salt og pepper. Tilsett gjerne urter, som oregano, basilikum eller italienske krydderblanding etter smak.
  • Kok egg i 7 minutter, til de blir hardkokt. Skrell eggene og del i mindre biter.
  • Topp suppen med kokt egg, og eventuelt ferske urter, stekt baconterninger og/eller pinjekjerner.

Merknader

Lavkarbo tomatsuppe passer godt sammen med et godt lavkarbo brød .

Næringsinnhold

Kalorier: 523kcal | Karbohydrater: 13.3g | Protein: 22g | Fett: 42g