Lavkarbo tomatsuppe

Kremet lavkarbo tomatsuppe med chili, soltørkete tomater og egg. Du kan bruke tomater fra boks eller ferske tomater. Vær obs på at tomater på boks kan inneholde litt mer karbohydrater, så denne suppen kan vel kalles moderat lavkarbo.

  • Nivå: Enkel
  • Pers: 4
  • Tid: 45 min

Ingredienser

  • 1 sjalottløk (eller liten vanlig løk)
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 chili
  • 1 generøs spiseskje smør eller kokosfett til steking
  • 2 bokser hakkete tomater (eller ferske tomater)
  • 1 dl kremfløte
  • 4 egg
  • Salt og pepper
  • Eventuelt urtekrydder

Fremgangsmåte

  1. Hakk opp løs, hvitløk og chili og stek på moderat varme i smør/kokosolje, til løken er gulnet (ca 10 min).
  2. Hell i boksene med tomater, pluss en tomatboks med vann.
  3. Kok opp og la det putre i 30-60 minutter til alt er kokt godt inn.
  4. Hell i fløte og stavmiks alt sammen til en jevn suppe.
  5. Kok fire egg til de såvidt er hardkokt (ca åtte min).
  6. Smak til suppen med salt, pepper og urter. Oregano og basilikum, samt italienske krydderblandinger er godt i.
  7. Del eggene i fire og legg i suppen.
  8. Topp gjerne med ferske urter, som basilikum, oregano eller kruspersille.
  9. Lavkarbo tomatsuppe serveres gjerne med en skive av steinalderbrød eller cloud bread.

Lavkarbo tomatsuppe

Recent Posts

Start typing and press Enter to search