Lavkarbo tomatsuppe
Lavkarbo tomatsuppe er en smaksrik suppe du enkelt lager hjemme. Denne suppen inneholder blant annet hvitløk, chili og ingefær. Du kan bruke tomater fra boks eller ferske tomater. Topp gjerne suppen med stekt bacon, dersom du ønsker litt flere proteiner og fett i måltidet.
Vi anbefaler å toppe lavkarbo tomatsuppe med toppingen som er vist på bildet. Egg, pinjekjerner og urter. Har du litt parmesan er dette ekstra godt.
Dersom du har god tid anbefaler vi at du lar suppen putre opp mot 1 time, da lengre koketid vil bringe frem mer av de gode smakene. Dersom du syntes at suppen blir for tykk, kan du spe med enten vann eller med mer kremfløte.
Vil du ha oppskrift på vår lavkarbo blomkålsuppe, finner du den her.
Vil du ha inspirasjon til flere lavkarbo middagsretter, finner du mange oppskrifter her.
Lavkarbo tomatsuppe smaker alltids godt sammen med et godt brød. Vi har flere nydelige brødoppskrifter som du finner her.
Siste oppskrifter
Lavkarbo tomatsuppe
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 2 sjalottløk
- 1 hvitløksfedd
- 1 ts raspet ingefær (kan utelates)
- 0,5 chili
- 1 ss meierismør
- 600 g hermetiske hakkede tomater
- 2 dl vann
- 1 dl kremfløte
- 1 ts eplecidereddik (kan utelates)
- Salt og pepper
- 4 egg
Forslag til topping
- Ferske urter
- Stekt baconterninger
- Ristede pinjekjerner
Fremgangsmåte
- Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili.
- Varm smør i en gryte til medium temperatur og stek sjalottløk i ca. 5 min, til den blir myk.
- Hell over hermetiske hakkede tomater, vann, kremfløte, eplecidereddik og ingefær. Kok opp og la putre i ca. 20 min.
- Hell over i en blender eller bruk en stavmikser til å lage jevn suppe. Juster tykkelsen med vann eller kremfløte.
- Smak til med salt og pepper. Tilsett gjerne urter, som oregano, basilikum eller italienske krydderblanding etter smak.
- Kok egg i 7 minutter, til de blir hardkokt. Skrell eggene og del i mindre biter.
- Topp suppen med kokt egg, og eventuelt ferske urter, stekt baconterninger og/eller pinjekjerner.