
Ja takk, meld meg på (gratis)
Lavkarbo tomatsuppe
Lavkarbo tomatsuppe er en nydelig suppe som du enkelt lager hjemme. Denne suppen inneholder blant annet hvitløk, chili og ingefær som gir en spicy og smaksrik suppe. Du kan bruke tomater fra boks eller ferske tomater. Topp gjerne suppen med stekt bacon, dersom du ønsker kjøtt i retten.
Vi anbefaler å toppe lavkarbo tomatsuppe med toppingen som er vist på bildet. Egg, pinjekjerner, parmesanost og kruspersille. Dette ble nydelig!
Dersom du har god tid anbefaler vi at du lar suppen koke opp mot 1 time, da lengre koketid vil bringe frem mer av de gode smakene. Dersom du syntes at suppen blir for tykk, kan du spe med enten vann eller med mer fløte.
Vil du ha oppskrift til vår lavkarbo blomkålsuppe, finner du den her.
Vil du ha inspirasjon til flere lavkarbo middagsretter, finner du mange oppskrifter her.
Lavkarbo tomatsuppe smaker alltids godt sammen med et godt brød. Vi har flere nydelige brødoppskrifter som du finner her.


OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO TOMATSUPPE
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)



Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 1 ss meierismør
- 2 sjalottløk
- 2 fedd hvitløk
- 1 ss ingefær kan utelates
- 1 chili
- 800 gram hermetisk hakkede tomater
- 1 ss rødvinseddik kan utelates
- 1 dl kremfløte
- Salt og pepper
- 4 egg
- Evt. urter bacon, pinjekjerner, parmesan
Fremgangsmåte
- Finhakk sjalottløk, hvitløk, chili og ingefær. Stekes på moderat varme i smør, til løken er gulnet (ca. 10 min).
- Hell over hermetiske tomater og rødvinseddik.
- Kok opp og la tomatsuppen putre i 20-30 min.
- Hell i fløte og stavmiks suppen til den er klumpfri.
- Smak til med salt og pepper. Tilsett gjerne urter, som oregano og basilikum eller en italienske krydderblanding.
- Kok egg i 7 minutter, slik at de blir hardkokt.
- Del eggene i to og legg dem over suppen.
- Topp suppen med ferske urter, for eksempel basilikum, oregano eller kruspersille. Det smaker også godt med stekt bacon, pinjekjerner og parmesan.