Gå tilbake
+ porsjoner

Lavkarbo biffsalat

Allergener: Melk, Sesamfrø, Soya
Tid: 45 minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 580kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Chilimarinade

  • 300 gram strimlet biffkjøtt
  • 1 rød chili finhakket
  • 2 fedd hvitløk finhakket
  • 1 ss ingefær finhakket
  • 2 ss sesamfrø
  • 3 ss glutenfri soyasaus
  • 3 ss sitronsaft
  • 2 ss sesamolje

Salat

  • Meierismør (evt. olje for melkefri rett)
  • 4 never grønnkål
  • 5 små champignon
  • 0,5 rød paprika
  • 0,5 agurk
  • 2 vårløk
  • 8 cherrytomater
  • 1 avocado
  • 5 ss fetaost
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Bland sammen alle ingrediensene til asiatisk chilimarinade og legg dette i en skål eller pose og bland inn strimlet biffkjøtt. La marinaden trekke i minst 30 minutter.
  • Grønnkålen skal smørdampes. Legg grønnkål i en kjele med smør, en klype salt og vann som dekker halvparten av grønnkålen. Legg på lokk og kok opp. La koke i fem minutter, til det faller sammen.
  • Stek champignon i en tørr stekepanne og tilsett en klype salt og pepper.
  • Kutt paprika, agurk og vårløk i små biter. Del cherrytomat i skiver. Kutt avokadoen i biter.
  • Varm olje i en stekepanne. Stek biffkjøttet i stekepannen du har brukt til champignon, uten å vaske den.
  • Legg alle ingrediensene til salaten på et fat. Du kan enten legge ingrediensene i egne seksjoner på et serveringsfat, eller blande alt sammen i en bolle.

Merknader

Server biffsalat med en god dressing. For eksempel rømme blandet med mynte eller andre urter du liker. Biffsalat smaker også godt sammen med lavkarbo focaccia, som du finner oppskrift til her. 

Næringsinnhold

Kalorier: 580kcal | Karbohydrater: 8g | Protein: 43g | Fett: 38g