Allergener: Melk, Sesamfrø, Soya
Tid: 45 minutter minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 580kcal
SKRIV UT
Oppskrift fra omhelse.no
Chilimarinade
- 300 g strimlet biffkjøtt
- 1 rød chili finhakket
- 2 fedd hvitløk finhakket
- 1 ss ingefær finhakket
- 2 ss sesamfrø
- 3 ss glutenfri soyasaus
- 3 ss sitronsaft
- 2 ss sesamolje
Salat
- Meierismør (evt. olje for melkefri rett)
- 4 never grønnkål
- 5 små champignon
- 0,5 rød paprika
- 0,5 agurk
- 2 vårløk
- 8 cherrytomater
- 1 avocado
- 5 ss fetaost
- Salt og pepper
Bland sammen alle ingrediensene til asiatisk chilimarinade og legg dette i en skål eller pose og bland inn strimlet biffkjøtt. La marinaden trekke i minst 30 minutter.
Grønnkålen skal smørdampes. Legg grønnkål i en kjele med smør, en klype salt og vann som dekker halvparten av grønnkålen. Legg på lokk og kok opp. La koke i fem minutter, til det faller sammen.
Stek champignon i en tørr stekepanne og tilsett en klype salt og pepper.
Kutt paprika, agurk og vårløk i små biter. Del cherrytomat i skiver. Kutt avokadoen i biter.
Varm olje i en stekepanne. Stek biffkjøttet i stekepannen du har brukt til champignon, uten å vaske den.
Legg alle ingrediensene til salaten på et fat. Du kan enten legge ingrediensene i egne seksjoner på et serveringsfat, eller blande alt sammen i en bolle.
Server biffsalat med en god dressing. For eksempel rømme blandet med mynte eller andre urter du liker. Biffsalat smaker også godt sammen med lavkarbo focaccia, som du finner oppskrift til her.
Kalorier: 580kcal | Karbohydrater: 8g | Protein: 43g | Fett: 38g