Biffsalat med Asiatisk vri

Lavkarbo biffsalat med Asiatisk chilimarinade, er en enkel men næringsrik og smaksrik rett. Chilimarinaden er smaksatt med chili, hvitløk, ingefær og sesamolje. Dette er typiske smaker man finner i det Asiatiske kjøkken.

Salat er en rett de fleste liker. Her kan du tilsette de grønnsakene du selv liker og varier mengden etter hva du syntes er godt. Salaten vil også endre smak etter hvilke dressing du bruker. Det er mange gode lavkarbo dressinger i butikken, men du kan også enkelt lage din egen dressing. Rømme blandet med for eksempel urter, hvitløk, sitron, sukkerfri ketchup, soyasaus etc. vil gi deg mange gode dressing variasjoner.

Biffsalat er veldig godt sammen med lavkarbo focaccia, som du finner oppskrift til her.

Trenger du tips til andre lavkarbo middager finner du flere oppskrifter her.

  • Personer:  2
  • Tid: 45 min
  • Nivå: Lett
Ingredienser Asiatisk chilimarinade
  • 1 rød chili, finhakket (fjern noen frø, dersom du vil ha den mildere)
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 ss finhakket ingefær
  • 2 ss sesamfrø
  • 3 ss glutenfri soyasaus
  • 3 ss sitronsaft
  • 3 ss sesamolje
Ingredienser salat
  • 300 gram strimlet biffkjøtt
  • smør til steking
  • 4 never grønnkål
  • 4-5 medium store champignon
  • 1/5 rød paprika
  • 1/5 agurk
  • 5 ss fetaost
  • 2 strimler vårløk
  • 8 Cherrytomat
  • 1 avocado
  • salt og pepper
Fremgangsmåte
  1. Bland sammen alle ingrediensene til Asiatisk chilimarinade og legg dette i en skål eller pose og bland inn strimlet biffkjøtt. La marinaden trekke inn i kjøttet i minst 30 minutter.
  2. Kutt paprika, agurk og vårløk i små biter. Del cherrytomat i skiver. Kutt avokadoen i biter.
  3. Grønnkålen skal smørdampes. Legg kuttet grønnkål i en kjele med 2 ss smør, en klype salt og ca. 2 dl vann. Legg på lokk og la dette få ett oppkok. La grønnkålen trekke i ca. fem minutter, til den faller sammen.
  4. Stek champignon i en tørr stekepanne og tilsett en klype salt og pepper. Når champignonen begynner å bli stekt tilsette du 1/3 kopp med vann. Altså ca. 0.25 dl vann. Vannet bidrar til å hente ut den gode soppsmaken. Når vannet er fordampet setter du soppen til sides.
  5. Stek biffkjøttet i stekepannen du har brukt til champignon, uten å vaske den. Bruk rikelig med smør. Dette går fort. Her er det viktig at du ikke lar biffstrimlene oversteke, da de fort blir tørr.
  6. Legg alle ingrediensene til salaten på ett fat. Du kan enten legge ingrediensene i egne seksjoner på ett serveringsfat, eller blande alt sammen i en bolle.
  7. Server biffsalat med en god dressing. For eksempel rømme blandet med mynte eller andre urter du liker. Biffsalat smaker også godt sammen med lavkarbo focaccia, som du finner oppskrift til her. 
Recommended Posts

Start typing and press Enter to search