Lavkarbo biffsalat





Lavkarbo biffsalat med asiatisk chilimarinade

Denne biffsalaten er en enkel men næringsrik og smaksrik rett. Chilimarinaden er smaksatt med chili, hvitløk, ingefær og sesamolje. Dette er typiske smaker man finner i det Asiatiske kjøkken.

Salat er en rett de fleste liker. Her kan du tilsette de grønnsakene du selv liker og varier mengden etter hva du syntes er godt. Salaten vil også endre smak etter hvilke dressing du bruker.

Det er mange gode lavkarbo dressinger i butikken, men du kan også enkelt lage din egen dressing. Rømme blandet med for eksempel urter, hvitløk, sitron, sukkerfri ketchup, soyasaus etc. vil gi deg mange gode dressing variasjoner.

Biffsalat er veldig godt sammen med lavkarbo focaccia, som du finner oppskrift til her.

Trenger du tips til andre lavkarbo middager finner du flere oppskrifter her.

Siste oppskrifter

   

Lavkarbo biffsalat

Ingen vurderinger enda
Pin Vurdering
Tid: 45 minutter
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 580kcal | Karbohydrater: 8g | Protein: 43g | Fett: 38g
Allergener
Melk
Sesamfrø
Soya

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Chilimarinade

  • 300 gram strimlet biffkjøtt
  • 1 rød chili finhakket
  • 2 fedd hvitløk finhakket
  • 1 ss ingefær finhakket
  • 2 ss sesamfrø
  • 3 ss glutenfri soyasaus
  • 3 ss sitronsaft
  • 2 ss sesamolje

Salat

  • Meierismør (evt. olje for melkefri rett)
  • 4 never grønnkål
  • 5 små champignon
  • 0,5 rød paprika
  • 0,5 agurk
  • 2 vårløk
  • 8 cherrytomater
  • 1 avocado
  • 5 ss fetaost
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Bland sammen alle ingrediensene til asiatisk chilimarinade og legg dette i en skål eller pose og bland inn strimlet biffkjøtt. La marinaden trekke i minst 30 minutter.
  • Grønnkålen skal smørdampes. Legg grønnkål i en kjele med smør, en klype salt og vann som dekker halvparten av grønnkålen. Legg på lokk og kok opp. La koke i fem minutter, til det faller sammen.
  • Stek champignon i en tørr stekepanne og tilsett en klype salt og pepper.
  • Kutt paprika, agurk og vårløk i små biter. Del cherrytomat i skiver. Kutt avokadoen i biter.
  • Varm olje i en stekepanne. Stek biffkjøttet i stekepannen du har brukt til champignon, uten å vaske den.
  • Legg alle ingrediensene til salaten på et fat. Du kan enten legge ingrediensene i egne seksjoner på et serveringsfat, eller blande alt sammen i en bolle.

Kommentar

Server biffsalat med en god dressing. For eksempel rømme blandet med mynte eller andre urter du liker. Biffsalat smaker også godt sammen med lavkarbo focaccia, som du finner oppskrift til her. 

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search