Lavkarbo focaccia

Lavkarbo focaccia, perfekt for de som vil holde ett stabilt blodsukker og som vil holde seg unna gluten. Denne oppskriften er uten hvete, gjær og sukker. Focacciaen har en helt vanlig brødkonsistens og er veldig god på smak.

Focaccia er perfekt å servere til for eksempel en god suppe eller til tapas. Den er så smaksrik at den også kan spises helt uten tilbehør.

Du kan bruke den toppingen du liker best. I denne oppskriften ble det brukt oliven, cherry tomater, fetaost og maldonsalt.

Trenger du tips til andre lavkarbo oppskrifter finner du flere oppskrifter her.

  • Personer: 4-6
  • Tid: 40 min
  • Nivå: Lett
Ingredienser
  • 200 gram cottage cheese
  • 35 gram smeltet smør eller olje fra fetaostglass
  • 4 egg
  • 50 gram mandelmel (ikke fettredusert)
  • 30 gram pofiber
  • 0.5 dl sesamfrø
  • 2 strøkne ss fiberhusk
  • 1 ss bakepulver
  • 1 ts salt
  • Til topping, 2-3 oliven i skiver, 1-2 cherry tomater i skiver, fetaost i olje og maldonsalt.
Fremgangsmåte
  1. Sett på stekeovnen på over og undervarme på 190 grader.
  2. Kjør cottage cheese i en blender slik at klumpene forsvinner. Bland så inn smeltet smør/olje og egg. Rør til en jevn røre.
  3. Tilsett de øvrige ingrediensene og bland dette inn med eltetupp på miksmaster.
  4. Smør to brødformer eller andre tilsvarende former med rikelig mengde med olje fra fetaostglasset.
  5. Del deigen i to og smør denne utover i brødformene.
  6. Hakk oliven og cherry tomater i skiver og dytt dette lett ned i deigen. Pensle over ca. to ss fetaostolje i begge formene. Sørg for at du får med deg krydderet som ligger i bunnen av glasset. Del fetaosten i to og dytt disse lett ned i deigen. Strø maldonsalt på toppen.
  7. Stekes på midterste rille i 25-30 minutter. Sjekk underveis.
  8. Server gjerne lavkarbo focaccia til en god suppe.
Recommended Posts

Start typing and press Enter to search