4kyllinglårkrydret og ferdigstekt (varier antallet selv)
3champignon
0,5rødløk
0,5squash
2dlkremfløte
300gCrème Fraîche
125gTine kremost afrikansk paprika
Salt og pepper
100grevet ost
Evt. fersk koriander og blomkålris med mandler til servering
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
Kutt grønnsakene i små biter og legg i bunnen av en ildfast form. Formen må være stor nok til å få plass til antall kyllinglår du ønsker å gratinere.
Bland kremfløte, Crème Fraîche, kremost og litt salt og pepper. Bruk enten i en bolle eller i en kjele. Varmen du sausen litt blir den lettere å røre sammen. Noen klumper går også fint. Hell ostesausen over grønnsakene og rør godt sammen.
Legg kyllinglårene over sausen og trykk de litt ned. Strø over ønsket mengde revet ost.
Stek på midterste rille i ovnen i 25-30 min. Følg med underveis. Osten skal bli gylden. Strø gjerne over fersk koriander før servering.
Merknader
Server kyllinglår i ostesaus til en enkel salat eller til blomkålris med mandler, som du finner oppskrift til her.