Gå tilbake
+ porsjoner
Kyllinglår i ostesaus

Lavkarbo kyllinglår i ostesaus

Kjøkken: Middagshefte
Allergener: Melk
Tid: 45 minutter
Porsjoner: 4 porsjoner
Kalorier: 710kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 4 kyllinglår krydret og ferdigstekt (varier antallet selv)
  • 3 champignon
  • 0,5 rødløk
  • 0,5 squash
  • 2 dl kremfløte
  • 300 g Crème Fraîche
  • 125 g Tine kremost afrikansk paprika
  • Salt og pepper
  • 100 g revet ost
  • Evt. fersk koriander og blomkålris med mandler til servering

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Kutt grønnsakene i små biter og legg i bunnen av en ildfast form. Formen må være stor nok til å få plass til antall kyllinglår du ønsker å gratinere.
  • Bland kremfløte, Crème Fraîche, kremost og litt salt og pepper. Bruk enten i en bolle eller i en kjele. Varmen du sausen litt blir den lettere å røre sammen. Noen klumper går også fint. Hell ostesausen over grønnsakene og rør godt sammen.
  • Legg kyllinglårene over sausen og trykk de litt ned. Strø over ønsket mengde revet ost.
  • Stek på midterste rille i ovnen i 25-30 min. Følg med underveis. Osten skal bli gylden. Strø gjerne over fersk koriander før servering.

Merknader

Server kyllinglår i ostesaus til en enkel salat eller til blomkålris med mandler, som du finner oppskrift til her.
 

Næringsinnhold

Kalorier: 710kcal | Karbohydrater: 6.1g | Protein: 46g | Fett: 55g