Kyllinglår i ostesaus





Saftige og smaksrike kyllinglår i ostesaus som hele familien vil elske

Kyllinglår i ostesaus er en rett som lager seg selv i ovnen. Ostesausen blir skikkelig smaksrik etter at krydderet fra kyllingen trekker ut i sausen. Du kan tilsette de grønnsakene du liker og regulere mengden slik du vil.

Resultatet blir garantert godt, uansett hvilke grønnsaker du velger. Andre grønnsaksforslag kan være paprika, selleri og purre. Prøv gjerne også med en annen smak på kremosten, dersom du ønsker andre smaksvariasjoner på sausen. Denne gratengen er også glutenfri.

Kyllinglår i ostesaus kan serveres til en enkel salat eller så passer det veldig godt sammen med blomkålris med mandler, som du finner oppskrift til her. Ønsker du en annen variant av blomkålris finner du en oppskrift med grønnkål og pesto her. 

Vil du ha oppskrift til flere lavkarbomiddager finner du det her.

Siste oppskrifter

   

Kyllinglår i ostesaus

Lavkarbo kyllinglår i ostesaus

4.70 fra 10 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 45 minutter
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 710kcal | Karbohydrater: 6.1g | Protein: 46g | Fett: 55g
Allergener
Melk

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 4 kyllinglår krydret og ferdigstekt (varier antallet selv)
  • 3 champignon
  • 0,5 rødløk
  • 0,5 squash
  • 2 dl kremfløte
  • 300 g Crème Fraîche
  • 125 g Tine kremost afrikansk paprika
  • Salt og pepper
  • 100 g revet ost
  • Evt. fersk koriander og blomkålris med mandler til servering

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Kutt grønnsakene i små biter og legg i bunnen av en ildfast form. Formen må være stor nok til å få plass til antall kyllinglår du ønsker å gratinere.
  • Bland kremfløte, Crème Fraîche, kremost og litt salt og pepper. Bruk enten i en bolle eller i en kjele. Varmen du sausen litt blir den lettere å røre sammen. Noen klumper går også fint. Hell ostesausen over grønnsakene og rør godt sammen.
  • Legg kyllinglårene over sausen og trykk de litt ned. Strø over ønsket mengde revet ost.
  • Stek på midterste rille i ovnen i 25-30 min. Følg med underveis. Osten skal bli gylden. Strø gjerne over fersk koriander før servering.

Kommentar

Server kyllinglår i ostesaus til en enkel salat eller til blomkålris med mandler, som du finner oppskrift til her.
 

Viser 2 kommentarer
  • Eva Lian
    Svar

    5 stjerner
    Kyllinglår i ostesaus er en perfekt middag. Jeg hadde fløtegratinert sellerirot med hakkede mandler og grønnkål til. Nydelig. Kan anbefales.

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search