Kyllinglår i ostesaus

Kyllinglår i ostesaus er en rett som lager seg selv i ovnen. Ostesausen blir skikkelig smaksrik etter at krydderet fra kyllingen renner ut i sausen. Du kan tilsette de grønnsakene du liker og regulere mengden slik du vil. Resultatet blir garantert godt, uansett hvilke grønnsaker du velger. Andre grønnsaksforslag kan være paprika, selleri, pastinakk og purre. Prøv gjerne også med en annen smak på smøreosten, dersom du ønsker andre smaksvariasjoner på sausen. Denne gratengen er også glutenfri.

Kyllinglår i ostesaus kan serveres til en enkel salat eller så passer det veldig godt sammen med blomkålris med mandler, som du finner oppskrift til her. Ønsker du en annen variant av blomkålris finner du en oppskrift med grønnkål og pesto her. 

Vil du ha oppskrift til flere lavkarbomiddager finner du det her.

  • Pers: 4
  • Tid: 45 min
  • Nivå: Lett
Ingredienser
  • 4 kyllinglår, krydret og ferdigstekt
  • 2-3 medium store champignon
  • 1/2 rødløk
  • 1/2 squash
  • 2 dl matfløte
  • 1/2 boks creme fraiche
  • 1 Tine smøreost med Afrikansk paprika
  • 75 gram revet ost
  • Evt. fersk koriander til servering
Fremgangsmåte 
  1. Sett ovnen på over og undervarme på 200 grader.
  2. Kutt grønnsakene i små biter og legg de i bunnen av en ildfast form. Formen må være stor nok til å få plass til alle kyllinglårene du ønsker å gratinere.
  3. Bland matfløte, creme fraiche og smøreost med Afrikansk paprika enten i en bolle eller i en kjele. Varmen du sausen blir den lettere å få klumpfri. Noen klumper går også fint. Hell ostesausen over grønnsakene og rør dette godt sammen.
  4. Legg kyllinglårene over sausen og trykk de gjerne litt ned. Strø over ønsket mengde revet ost.
  5. Stekes på midterste rille i ovnen i 25-30 minutter. Følg med underveis. Osten skal bli gylden. Strø gjerne over fersk koriander før servering.
  6. Server kyllinglår i ostesaus til en enkel salat eller til blomkålris med mandler, som du finner oppskrift til her. 
Recommended Posts

Start typing and press Enter to search