
Ja takk, meld meg på (gratis)
Saftige og smaksrike kyllinglår i ostesaus som hele familien vil elske
Kyllinglår i ostesaus er en rett som lager seg selv i ovnen. Ostesausen blir skikkelig smaksrik etter at krydderet fra kyllingen trekker ut i sausen. Du kan tilsette de grønnsakene du liker og regulere mengden slik du vil.
Resultatet blir garantert godt, uansett hvilke grønnsaker du velger. Andre grønnsaksforslag kan være paprika, selleri og purre. Prøv gjerne også med en annen smak på kremosten, dersom du ønsker andre smaksvariasjoner på sausen. Denne gratengen er også glutenfri.
Kyllinglår i ostesaus kan serveres til en enkel salat eller så passer det veldig godt sammen med blomkålris med mandler, som du finner oppskrift til her. Ønsker du en annen variant av blomkålris finner du en oppskrift med grønnkål og pesto her.
Vil du ha oppskrift til flere lavkarbomiddager finner du det her.

KYLLINGLÅR I OSTESAUS
Skriv ut Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 4 kyllinglår krydret og ferdigstekt (varier antallet selv)
- 3 champignon
- 0,5 rødløk
- 0,5 squash
- 2 dl fløte
- 300 gram creme fraiche
- 125 gram Tine kremost med afrikansk smak
- 75 gram ost revet
- Evt. fersk koriander og blomkålris med mandler til servering
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på over- og undervarme på 200 grader.
- Kutt grønnsakene i små biter og legg de i bunnen av en ildfast form. Formen må være stor nok til å få plass til antall kyllinglår du ønsker å gratinere.
- Bland matfløte, creme fraiche og kremost enten i en bolle eller i en kjele. Varmen du sausen blir den lettere å få klumpfri. Noen klumper går også fint. Hell ostesausen over grønnsakene og rør dette godt sammen.
- Legg kyllinglårene over sausen og trykk de litt ned. Strø over ønsket mengde revet ost.
- Stekes på midterste rille i ovnen i 25-30 minutter. Følg med underveis. Osten skal bli gylden. Strø gjerne over fersk koriander før servering.