Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo sellerirotpuré

OPPSKRIFT PÅ SELLERIROTPURÉ

Allergener: Melk, Selleri
Tid: 15 minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 263kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 450 gram sellerirot (1 stor sellerirot veier ca. 450 gram)
  • 2 ss meierismør
  • 3 ss creme fraiche
  • Salt og pepper
  • 0,25 ts muskat

Fremgangsmåte

  • Skjær selleriroten i terninger og legg den i en kjele med vann som dekker selleriroten. Kok mør, ca. 10 minutter.
  • Når selleriroten er mør sile vekk vannet. Tilsett meierismør, creme fraiche, muskat, salt og pepper. Lag en klumpfri puré ved hjelp av stavmikser.
  • Server gjerne puréen med en liten smørklatt.

Merknader

Server sellerirotpuré til for eksempel en god gryte, kjøtt eller fisk. Avbildet ser du at sellerirotpuré er servert til lavkarbo lammegryte med øl og fennikel, du finner oppskriften her

Næringsinnhold

Kalorier: 263kcal | Karbohydrater: 8g | Protein: 5g | Fett: 22g