Lavkarbo lammegryte med øl og fennikel

Lammekjøtt kokt i smakfull øl-saus

Lavkarbo lammegryte med øl, gulrot og fennikel er en spennende gryte med smaksrike ingredienser.

Visste du at innholdet av karbohydrater varierer etter modningsgraden på gulroten? Knaskegulrøtter som vi har brukt i denne retten har færre karbohydrater enn fullmodne gulrøtter.

De har 4.2 gram karbohydrater per 100 gram. Babygulrot har 4 per 100 og vanlige gulrøtter har 6.7 gram per 100 gram.

Lavkarbo øl

Vi har brukt Aass sitt glutenfrie lavkarbo-øl i sausen. Du kan fint lage denne retten uten øl, dersom du ønsker det. Da erstatter du væsken med vann og tilsetter gjerne 1 ss viltfond i tillegg, for kraftigere smak.

Du kan bruke hvilken som helst ølsort, men sørg for at den er lavkarbo og glutenfri, dersom du ønsker en lavkarbo lammegryte.

Lavkarbo lammegryte er glutenfri. Den kan også enkelt lages laktosefri. Da unnlater du å tilsette creme fraiche. Du trenger ikke å erstatte dette med andre tilsvarende produkter. Creme fraiche er brukt for å gi en litt rundere smak, men retten er også god uten.

Vi du ha tips til andre digge lavkarbo oppskrifter, finner du mange oppskrifter her.

Lavkarbo lammegryte med øl
Lavkarbo lammegryte med øl

Lavkarbo lammegryte med øl og fennikel

Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 45 mins
Antall: 2 porsjoner

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 300 til 400 gram lammekjøtt gryteklart
  • Smør eller ghee til steking
  • Salt og pepper
  • 0.5 løk i skiver
  • 1 fedd hvitløk finhakket
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 ts paprikapulver
  • 0.25 ts tørket rosmarin
  • 50 gram fennikel
  • 150 gram gulrot 150 gram tilsvarer ca. 1 stor gulrot
  • 100 gram sellerirot
  • 30 gram sort oliven i skiver, 30 gram tilsvarer ca. 10 oliven
  • 1.5 dl vann
  • 1,5 dl lavkarbo øl for eks. Aass Lite glutenfri øl
  • 1 ts rødvinseddik
  • 1 laurbærblad
  • 2 ss creme fraiche
  • Serveres med blomkålpuré eller sellerirotpuré
  • Evt. frisk timian og parmesan til topping

Fremgangsmåte

  • Krydre lammekjøttet med salt og pepper. Smelt smør eller ghee i en gryte og fres kjøttet sammen med løk og hvitløk.
  • Kutt grønnsakene i terninger.
  • Når kjøttet har fått stekeskorpe, tilsett tomatpuré, paprikapulver og rosmarin. Freses sammen med kjøttet i et minutt før du tilsetter grønnsakene.
  • Hell over vann, øl og rødvinseddik. Tilsett også laurbærblad. Bland godt og kok opp. La lammegryten koke i 30 minutter.
  • Dersom du syntes gryten blir for tykk, kan du tilsette litt mer øl eller vann.
  • Bland inn creme fraiche rett før servering.

Kommentar

Lammegryten smaker nydelig sammen med blomkålpuré eller sellerirotpuré. Har du frisk timian eller rosmarin kan du strø litt urter over gryten før servering. 
Recent Posts

Legg igjen en kommentar

Anmeldelse av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search