Allergener: Egg, Melk, Nøtter
Porsjoner: 1 batch (1 batch gir 12 stk.)
Kalorier: 258kcal
SKRIV UT
Oppskrift fra omhelse.no
Bunn
- 2 eggehviter
- 60 g Finesse bakesukker
- 150 g mandelmel (ikke fettredusert)
Sjokoladekrem
- 2 dl kremfløte
- 120 g sjokolade uten sukker
- 0,5 ts instant kaffepulver (kan utelates)
Sjokoladetrekk
- 150-200 g sjokolade uten sukker
- 1 ts kokosolje
Bunn
Sett stekeovnen på over- og undervarme på 180 grader.
Stivpisk eggehvite. Tilsett søtning og pisk videre i noen minutter før du vender inn mandelmel. Deigen skal være litt klissete men mulig å forme med hendene. Tilsett litt mer mandelmel dersom den er for løs.
Form deigen med hendene. Bruk gjerne hansker for å gjøre jobben lettere. Legg kjeksen på et bakepapirkledd stekebrett.
Stek på midterste rille i ovnen i ca. 13 minutter. De skal ikke bli brun, men så vidt få litt farge.
Sjokoladekrem
Varm kremfløte opp til kokepunktet i en kjele.
Skru av varmen og tilsett hakket sjokolade og kaffepulver. Rør til all sjokoladen har smeltet.
Avkjøl kremen i kjøleskap før du pisker den til stiv sjokoladekrem og heller den over i en sprøytepose.
Sjokoladetrekk
Smelt sjokolade og kokosolje over vannbad.
Legg kjeks på en rist og legg et bakepapir under, slik at overflødig sjokolade renner ned på papiret under risten.
Sprøyt sjokoladekrem på kjeksen ved hjelp av sprøyteposen.
Hell forsiktig over smeltet sjokolade eller hold i kjeksen og dypp den i skålen med sjokolade. Det blir mindre svinn med den siste metoden.
Sett til avkjøling.
Kalorier: 258kcal | Karbohydrater: 3,4g | Protein: 6,3g | Fett: 22,1g