Sukkerfri marsipan

Lavkarbo marsipan

Sukkerfri marsipan er veldig enkelt å lage. Nå kan du lage din egen lavkarbo julemarsipan eller påskemarsipan. Marsipanen i denne oppskriften er trykket ut i små pepperkakeformen før de ble dekorert med sukkerfri melkesjokolade og hvit sjokolade. Marsipanen kan også spises helt naturell, da den er god nok i seg selv. Du kan også tilsette konditorfarge og lage fine marsipanfigurer.

Marsipankake

Denne marsipanen kan også brukes som lokk på lavkarbo marsipankake. Du kan da doble oppskriften, slik at marsipanen dekker kaken. Dersom du dobler oppskriften for å lage marsipanlokk kan det være lurt å holde igjen en eggehvite og se om du får rett konsistens før du evt. tilsetter en ekstra eggehvite.

Når man lager marsipanlokk skal marsipanen være fastere enn hva den trenger å være når man skal lage for eksempel konfekt med marsipan.

Marsipanen må legges i frysen i 30 minutter før du starter å kjevle den, slik at den blir fast og holder formen under kjevling.

Vi har oppskrift til en nydelig lavkarbo marsipankake, som du finner oppskrift til her.

Marsipan med enda færre kalorier

Dersom du ønsker å lage marsipan som er enda mer kaloriredusert enn denne oppskriften kan du bruke fettredusert mandelmel. Da må du gjerne øke litt på mengden med eggehvite, evt. redusere på mengden med mandelmel. Her kan du smake deg frem til en god kombinasjon. Fettredusert mandelmel er et tørrere mel, da deler av fettstoffene er fjernet. Dette er grunnen for at blandingsforholdet vil endre seg.

Denne oppskriften gir ca. 250 gram ferdig sukkerfri marsipan.

Trenger du tips til andre lavkarbo søtsaker finner du flere oppskrifter her.

Sukkerfri marsipan

OPPSKRIFT PÅ SUKKERFRI MARSIPAN

Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 12 mins
Antall: 1 Batch (1 batch = 250 gram) Næringsinnhold er regnet for hele mengden.

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 1052kcal | Karbohydrater: 7g | Protein: 44g | Fett: 90g
Allergener
Egg
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

Marsipan

  • 2 eggehviter
  • 170 gram mandelmel ikke fettredusert
  • 40 gram sukrinmelis
  • 3 til 4 dråper mandelessens (kan utelates)

Toppingforslag

FREMGANGSMÅTE

  • Skill plommen fra eggehviten. Du skal ikke bruke plommen.
  • Bland eggehvite, mandelmel, sukrin melis og mandelessens i en bakebolle. Bruk en slikkepott til å blande ingrediensene sammen til en fast masse. Smak på marsipanen og juster smaken ved å tilsette mer sukrinmelis eller mandelessens.
  • Tilsett mer mandelmel dersom du ikke kan rulle marsipanen i hendene uten at den klistrer seg fast til hendene.
  • La marsipanen hvile i 30 minutter i kjøleskapet før du begynner å forme den.
  • Rull den til en lang pølse og del pølsen i 12 like store emner. Lag for eksempel baller av marsipanen, som du dypper i smeltet sjokolade. Du kan evt. bruke små pepperkakeformer og trykke ut de formene du ønsker.
  • Dersom du ønsker sjokolade på marsipanen smelter du sjokoladen i vannbad og dypper marsipanen i sjokoladen.
  • Dersom du liker kokosmasse kan du drysse kokosmasse over sjokoladen.
  • Sett marsipanen i kjøleskap slik at sjokoladen stivner.

Kommentar

Sukkerfri marsipan er også fin å bruke som lokk på marsipankake. Da må du gjerne doble eller triple oppskriften, avhengig av størrelsen på kaken. Når du skal kjevle marsipanen kan du bruke litt sukrin melis på benken, slik at du lettere får løftet marsipanen fra benken.
Recommended Posts
Kommentarer
  • Heidi Huus
    Svar

    Kan marsipankake med sjokolade og bringebær og nøttebunn fryses?

  • Heidi Huus
    Svar

    Kan marsipankake med sjokolade og bringebær og nøttebunn fryses?

    • omhelse.no
      Svar

      Hei, beklager sent svar. Denne har vi ikke sett. Ja det går helt fint å fryse alt vårt bakverk.

Legg igjen en kommentar

Anmeldelse av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search