Sukkerfri marsipan

Sukkerfri marsipan er veldig enkelt å lage. Nå kan du lage din egen lavkarbo julemarsipan eller påskemarsipan. Marsipanen er trykket ut i små pepperkakeformen før de ble dekorert med sukkerfri melkesjokolade og hvit sjokolade. Marsipanen kan også spises helt naturell, da den er god nok i seg selv. Du kan også tilsette konditorfarge og lage fine marsipanfigurer.

Denne marsipanen kan også brukes som lokk på lavkarbo marsipankake. Du kan da doble eller triple oppskriften, slik at marsipanen dekker kaken.

Dersom du ønsker å lage marsipan som er enda mer kaloriredusert enn denne oppskriften kan du bruke fettredusert mandelmel. Da må du gjerne øke litt på mengden med eggehvite, evt. redusere på mengden med mandelmel. Her kan du smake deg frem til en god kombinasjon. Fettredusert mandelmel er ett tørrere mel, da mange av fettstoffene er fjernet. Dette er grunnen for at blandingsforholdet vil endre seg.

Oppskriften gir ca. 230 gram ferdig sukkerfri marsipan.

Trenger du tips til andre lavkarbo søtsaker finner du flere oppskrifter her.

  • Antall: 12
  • Tid: 15 min
  • Nivå: Lett
Ingredienser marsipan
  • 2 egg, bare eggehviten
  • 150 gram mandelmel (ikke fettredusert)
  • 40 gram / 3 toppede ss sukrin melis
  • 2-3 dråper mandelessens (kan sløyfes)
Ingredienser topping
  • sukkerfri sjokolade
  • kokosmasse
Fremgangsmåte
  1. Skill plommen fra eggehviten. Du skal ikke bruke plommen.
  2. Finn frem en bakebolle og en slikkepott.
  3. Bland eggehvite, mandelmel, sukrin melis og mandelessens i bakebollen. Bruk slikkepotten til å blande ingrediensene sammen til en fast masse. Bruk gjerne hendene mot slutten. Smak på marsipanen og juster gjerne smaken ved å tilsette mer sukrin melis eller mandelessens, dersom du ønsker det.
  4. Tilsett mer mandelmel dersom du ikke kan rulle marsipanen i hendene uten at den klistrer seg fast til hendene.
  5. La marsipanen hvile i fem minutter før du begynner å jobbe med den.
  6. Rull den til en lang pølse og del pølsen i 12 like store emner. Lag for eksempel baller av marsipanen, som du dypper i smeltet sjokolade. Du kan evt. bruke små pepperkakeformer og trykke ut de formene du ønsker.
  7. Dersom du ønsker sjokolade på marsipanen varm du opp sjokoladen i vannbad. Dette gjør du ved å varme en kjele med vann og setter en skål over vannbadet og fyller skålen med sjokolade. Rør om mens sjokoladen smelter.
  8. Bruk gjerne en brødpose og hell den smeltete sjokoladen i hjørnet av posen. Klipp et lite hull slik at du kan sirkle sjokolade over marsipanen. Du kan også dyppe marsipanen i sjokoladen. Dersom du liker kokosmasse kan du gjerne drysse kokosmasse over.
  9. Sett marsipanen i kjøleskap slik at sjokoladen stivner.
  10. Sukkerfri marsipan er også fin å bruke som lokk på marsipankake. Da må du gjerne doble eller triple oppskriften, avhengig av størrelsen på kaken. Når du skal kjevle marsipanen kan du bruke litt sukrin melis på benken, slik at du lettere får løftet marsipanen fra benken.
Recommended Posts

Start typing and press Enter to search