Lavkarbo og sukkerfri marsipan





Lavkarbo marsipan

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Sukkerfri marsipan er veldig enkelt å lage. Med denne oppskriften kan du lage din egen lavkarbo julemarsipan eller påskemarsipan.

For å lage marsipanfigurer kan du trykke marsipanen gjennom små pepperkakeformer før figurene dyppes i smeltet sukkerfri sjokolade. Du kan også tilsette konditorfarge og lage fine marsipanfigurer i forskjellige farger.

Andre alternativer er å rulle marsipankuler i sjokoladepulver eller lakrisrotpulver, dette smaker veldig godt også blir det enda bedre med et lag smeltet sukkerfri sjokolade.

Vi har laget flere ulike varianter av marsipan med ulike kombinasjoner av Sukrinmelis, Finesse bakesukker, mandelmel, fettredusert mandelmel og finmalte mandler. Finmalte mandler gir et litt mindre kornete resultat og en fast marsipan. Vi anbefaler likevel vanlig mandelmel i denne oppskriften fordi dette er vel så godt også er det dette melet det en enklest å få tak i.

Vi har vært forsiktig med bruken av Sukrinmelis fordi dette kan gi bismak i store mengder. Vi anbefaler deg å smake deg frem til den søtsmaken du foretrekker.

Lavkarbo marsipan

Lavkarbo marsipanstenger

For å lage lavkarbo marsipanstenger tar du utgangspunkt i oppskriften på marsipan og ruller pølser med hendene. Sett pølsene i kjøleskap eller frys mens du smelter sukkerfri sjokolade over vannbad.

Dypp stengene i smeltet sjokolade og legg de på et brett med bakepapir. Sett til avkjøling i kjøleskap.

For å få den effekten vi har laget smelter du hvit sjokolade over vannbad og sirkler dette over marsipanpølsene.

Lavkarbo marsipan

Lavkarbo marsipankake

Denne marsipanen kan også brukes som lokk på lavkarbo marsipankake. Du må da doble eller tripple oppskriften, slik at marsipanen dekker kaken. Dersom du dobler oppskriften for å lage marsipanlokk kan det være lurt å holde igjen en eggehvite og se om du får rett konsistens før du evt. tilsetter en ekstra eggehvite.

Når man lager marsipanlokk skal marsipanen være fastere enn hva den trenger å være når man skal lage konfekt med marsipan.

Marsipanen må legges i frysen i 30 minutter før du starter å kjevle den, slik at den blir fast og holder formen under kjevling. Bruk Sukrinmelis og gjerne en bakematte når du kjevler marsipanen.

Vi har oppskrift på lavkarbo marsipankake, som du finner her.

Marsipan med enda færre kalorier

Dersom du ønsker å lage marsipan som er kaloriredusert kan du bruke fettredusert mandelmel i kombinasjon med vanlig mandelmel. Da må du gjerne øke litt på mengden eggehvite. Jobb deg frem til rett konsistens og rett sødme.

Fettredusert mandelmel er et tørrere mel, da deler av fettstoffene er fjernet fra melet. Dette er grunnen for at blandingsforholdet vil endre seg.

Lavkarbo marsipan

Denne oppskriften gir ca. 250 gram ferdig sukkerfri marsipan.

Trenger du tips til andre lavkarbo søtsaker finner du flere oppskrifter her.

Siste oppskrifter

   

Lavkarbo marsipan

Lavkarbo marsipan

4.63 fra 8 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 10 minutter
Antall: 1 batch (1 batch gir 250 gram marsipan) Næringsinnhold er regnet for hele mengden.

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 1052kcal | Karbohydrater: 7g | Protein: 44g | Fett: 90g
Allergener
Egg
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 2 eggehviter
  • 170 gram mandelmel (ikke fettredusert)
  • 40 gram sukrinmelis
  • 3 til 4 dråper mandelessens (kan utelates)

Fremgangsmåte

  • Bland alle ingrediensene i en bakebolle. Smak på marsipanen og tilsette mer sukrinmelis eller mandelessens etter behov.
  • Tilsett mer mandelmel dersom du ikke kan rulle marsipanen i hendene uten at den klistrer seg til hendene.
  • Pakk marsipanen i plastfolie eller i en plastpose og legg den i kjøleskap i minimum 30 minutter før du begynner å jobbe med den.

Viser 8 kommentarer
  • Elin Marie Hella
    Svar

    Hvor lang holdbarhet kan jeg ca beregne på marsipanen?

    • Stina Nilsen
      Svar

      Hei, litt vanskelig å si, men vil tippe i flere uker i kjøleskapet 🙂

  • Grete
    Svar

    Synes sukrinmelis gir iskald smak. Kan den erstattes med malt Finesse bakesukker? Evt i samme mengde?

  • Heidi Huus
    Svar

    5 stjerner
    Kan marsipankake med sjokolade og bringebær og nøttebunn fryses?

  • Heidi Huus
    Svar

    Kan marsipankake med sjokolade og bringebær og nøttebunn fryses?

    • omhelse.no
      Svar

      Hei, beklager sent svar. Denne har vi ikke sett. Ja det går helt fint å fryse alt vårt bakverk.

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search