Bland biffkjøtt i en pose sammen med vann, bikarbonat og salt. Bland godt og la kjøttet marinere mens du lager sausen. Minimum 20 minutter. Skyll kjøttet under rennende vann.
Stek kjøttet i en varm stekepanne i rikelig mengde olje. Legg kjøttet til sides når det har fått brun stekeskorpe.
Tilberedning av Szechuansaus
Varm 1 ss olje i en panne og stek hvitløk, chili og ingefær i et par minutter.
Tilsett de øvrige ingrediensene og la sausen koke på høy varme slik at vannet fordamper og sausen tykner. Dette tar ca. 20 til 30 minutter.
Wok
Bruk stekepannen du har stekt kjøttet i, uten å vaske den. Tilsett rikelig med nøytral olje og stek alle grønnsakene på høy varme til de er gjennomvarm men fremdeles sprø.
Tilsett biffkjøttet når grønnsakene er ferdig stekt og hell over sausen. Bland sausen godt inn og strø over hakkede peanøtter eller cashewnøtter.
Merknader
Server lavkarbo biff Szechuan med blomkålris, som du finner oppskrift til her.