Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo lyst langpannebrød

LYST LANGPANNEBRØD

Allergener: Egg, Melk, Sulfitter
Tid: 1 time 30 minutter
Porsjoner: 1 langpannebrød (1 brød gir 12 stykker)
Kalorier: 170kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 175 gram revet mozzarella
  • 5 egg
  • 5 dl varmt vann
  • 35 gram smeltet meierismør
  • 2 ss eplesidereddik
  • 170 gram havrefiber
  • 90 gram kokosmel (ikke kokosmasse)
  • 4 ss fiberhusk
  • 3 ts bakepulver
  • 2 ts tørrgjær
  • 2 ts finesse bakesukker evt. yaconsirup, tagatesse eller inulinpulver
  • 2 ts salt
  • Topping: pisket egg og valmuefrø

Fremgangsmåte

  • Bland alt det våt, inkludert revet ost, i en blender og kjør til en klumpfri masse.
  • Bland alt det tørre i en bakebolle før du heller over det våte. Bland godt.
  • Dekk en liten langpanne ca. 30 x 25 cm med bakepapir.
  • Fordel deigen jevnt i formen.
  • Dekk langpannen med plastfolie eller legg den i en plastpose og dekk med et par kjøkkenhåndklær. Sett til heving en lun plass i ca. 45 minutter. Fyll gjerne vasken med varmt vann og plasser formen på et bakebrett over vanndampen.
  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 175 grader, mot slutten av hevetiden.
  • Pensle brødet med pisket egg og strø over valmuefrø.
  • Stek på midterste rille i i ovnen i ca. 35 minutter.
  • Ta brødet ut av formen og avkjøl på rist.

Merknader

Server lavkarbo lyst langpannebrød til suppe eller med ditt favorittpålegg. Det kan gjerne skjæres på langs, slik at du får to skiver av en brikke. Lavkarbo langpannebrød kan fryses. Vi anbefaler deg å fryse brødet. 

Næringsinnhold

Kalorier: 170kcal | Karbohydrater: 2g | Protein: 9g | Fett: 10g