Lavkarbo lyst langpannebrød (glutenfritt)





Lavkarbo lyst langpannebrød

Dette er et brød som passer supert til suppe eller andre middagsretter. Brødet er også nydelig sammen med ditt favorittpålegg. Etter at du har delt brødet i ønsket størrelse kan du gjerne dele stykkene på langs. Da får du tynne loffskiver som er perfekt til pålegg.

Lavkarbo lyst langpannebrød smaker som loff og har en nydelig brødkonsistens. Dette brødet er langt sunnere enn loff og er blant annet proppfullt av fiber og inneholder rikelig med proteiner.

Vi har forresten oppskrift på lavkarbo proteinrundstykker som kan minne litt om denne oppskriften.

Lavkarbo lyst langpannebrød er glutenfri og nøttefri.

Ønsker du flere lavkarbo oppskrifter finner du det her. 

Lavkarbo lyst langpannebrød

Lavkarbo lyst langpannebrød (glutenfritt)

5 fra 4 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 1 time 30 minutter
Antall: 1 langpannebrød (1 brød gir 12 stykker)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 170kcal | Karbohydrater: 2g | Protein: 9g | Fett: 10g
Allergener
Egg
Melk
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 175 g revet mozzarella
  • 5 egg
  • 5 dl varmt vann
  • 35 g smeltet meierismør
  • 2 ss eplesidereddik
  • 170 g havrefiber
  • 90 g kokosmel (ikke kokosmasse)
  • 4 ss fiberhusk
  • 3 ts bakepulver
  • 2 ts tørrgjær
  • 2 ts Finesse bakesukker evt. yaconsirup, tagatesse eller inulinpulver
  • 2 ts salt
  • Topping: pisket egg og valmuefrø

Fremgangsmåte

  • Bland alt det våt, inkludert revet ost, i en blender og kjør til en klumpfri masse.
  • Bland alt det tørre i en bakebolle før du heller over det våte. Bland godt.
  • Dekk en liten langpanne ca. 30 x 25 cm med bakepapir.
  • Fordel deigen jevnt i formen.
  • Dekk langpannen med plastfolie eller legg den i en plastpose og dekk med et par kjøkkenhåndklær. Sett til heving en lun plass i ca. 45 minutter. Fyll gjerne vasken med varmt vann og plasser formen på et bakebrett over vanndampen.
  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 175 grader, mot slutten av hevetiden.
  • Pensle brødet med pisket egg og strø over valmuefrø.
  • Stek på midterste rille i i ovnen i ca. 35 minutter.
  • Ta brødet ut av formen og avkjøl på rist.

Kommentar

Server lavkarbo lyst langpannebrød til suppe eller med ditt favorittpålegg. Det kan gjerne skjæres på langs, slik at du får to skiver av en brikke. Lavkarbo langpannebrød kan fryses. Vi anbefaler deg å fryse brødet. 

5 from 4 votes (4 ratings without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.





Start typing and press Enter to search