Lavkarbo lyst langpannebrød

Lavkarbo lyst langpannebrød

Dette er et brød som passer supert til suppe eller andre middagsretter. Brødet er også nydelig sammen med ditt favorittpålegg. Etter at du har delt brødet i ønsket størrelse kan du gjerne dele stykkene på langs. Da får du tynne loffskiver som er perfekt til pålegg.

Lavkarbo lyst langpannebrød smaker som loff og har en nydelig brødkonsistens. Dette brødet er langt sunnere enn loff og er blant annet proppfullt av fiber og inneholder rikelig med proteiner.

Vi har forresten oppskrift til lavkarbo proteinrundstykker som kan minne litt om denne oppskriften. Oppskriften til proteinrundstykker er uten havrefiber, dersom du har problemer med å få tak i havrefiber i Norge. Havrefiber er på vei inn på det norske markedet. Denne innføringen håper vi vil gå raskt, slik at alle får gleden av dette fantastiske fibret som gir nydelig lavkarbo bakst.

Lavkarbo lyst langpannebrød er glutenfri og nøttefri.

Gjær i lavkarbo bakst?

Vi har utviklet en metode som vi har kalt omhelse-metoden. Den tar for seg hvordan man får en lavkarbo gjærdeig til å heve uten sukker. Du kan lese mer om metoden og om de ulike ingrediensene som brukes i metoden, i denne artikkelen;

Hvordan bruke gjær i lavkarbo bakst, omhelse-metoden 

Ønsker du flere lavkarbo oppskrifter finner du det her. 

Lavkarbo lyst langpannebrød

OPPSKRIFT PÅ LYST LANGPANNEBRØD

Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 1 hr 30 mins
Antall: 1 langpannebrød (1 brød gir 12 stykker)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 170kcal | Karbohydrater: 2g | Protein: 9g | Fett: 10g
Allergener
Egg
Melk
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

  • 1 ss tørrgjær evt. fersk gjær
  • 1 ss yaconsirup evt. lik mengde finesse bakesukker, tagatesse eller inulinpulver
  • 35 gram meierismør smeltet
  • 5 dl lunkent vann (maks 30 grader ved fersk gjær/maks 40 grader ved tørrgjær)
  • 175 gram mozzarellaost revet (ikke mozzarella i lake)
  • 5 egg
  • 2 ss eplesidereddik
  • 4 ss fiberhusk
  • 90 gram kokosmel (ikke kokosmasse)
  • 170 gram havrefiber
  • 2 ts salt
  • 2 ts bakepulver toppede
  • 1 ss sukrin gold
  • Olje til pensling av brødet
  • Evt. valmuefrø som topping

FREMGANGSMÅTE

  • Bland lunkent vann i en bolle, sammen med gjær og yaconsirup. Rør godt slik at gjæren løses opp. La dette stå i bollen mens du gjør klart det andre. Etter ca. 10 minutter skal du se at det bruser litt i blandingen. Dette betyr at gjæren er aktivert.
  • Smelt smør i en kjele.
  • Tilsett mozzarellaost, egg og eddik. Varm dette i et par minutter på lav varme. Rør rundt slik at hele massen blir lunken. Osten trenger ikke å smeltes, det skal bare tempereres.
  • Bland alle de tørre ingrediensene i en bakebolle. Tilsett osteblandingen og gjærblandingen i bakebollen, og elt deigen godt sammen.
  • Bruk en liten langpanne på ca. 30 x 25 cm. Klipp til bakepapir som dekker bunnen.
  • Hell deigen i langpannen og bre den utover ved hjelp av hendene eller en slikkepott.
  • Dekk langpannen med plastfolie eller legg den i en plastpose. Legg et par kjøkkenhåndklær over, slik at formen holder en god temperatur. Sett langpannen en lun plass. Fyll gjerne vasken halvfull med varmt vann og plasser formen på et bakebrett over vannet. Deigen skal heve i 45 minutter.
  • Sett ovnen på over- og undervarme på 175 grader, mot slutten av hevetiden.
  • Pensle deigen forsiktig med olje og strø over valmuefrø, før du setter formen i ovnen.
  • Stekes på nest nederste rille i ca. 30 - 35 minutter.
  • Ta brødet ut av formen og avkjøl brødet på rist.

Kommentar

Server lavkarbo lyst langpannebrød til suppe eller med ditt favorittpålegg. Det kan gjerne skjæres på langs, slik at du får to skiver av en brikke. Lavkarbo langpannebrød kan fryses. Vi anbefaler deg å fryse brødet, slik at du har ferskt brød når som helst. 
Recommended Posts

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search