Bland kylling godt sammen med de øvrige ingrediensene til marinaden i en pose. La kjøttet marinere mens du lager sausen. Minimum 20 minutter, og gjerne opp til én time, dersom du har god tid. Skyll kjøttet under rennende vann.
Stek kjøttet i en varm stekepanne i rikelig mengde nøytral olje. Legg kjøttet til sides når det har fått en brun stekeskorpe.
Karrisaus
Surr løk i en kjele med smør. Stekes til løken blir myk.
Bruk en stavmikser eller blender til å lage en jevn puré av løken når den er ferdig stekt.
Tilsett de øvrige ingrediensene og la sausen koke på høy varme slik at vannet fordamper og sausen tykner. Dette tar ca. 20 til 30 minutter. Rør underveis.
Wok
Bruk stekepannen du har stekt kjøttet i, uten å vaske den. Tilsett rikelig med nøytral olje og stek alle grønnsakene på høy varme til de er gjennomvarm men fremdeles sprø.
Tilsett kyllingen når grønnsakene er ferdig stekt og hell over sausen. Bland sausen godt inn.
Merknader
Server lavkarbo kinesisk kylling i karri med blomkålris eller brokkoliris, som du finner oppskrift til her.