Dersom du lager marsipan selv må du lage marsipanen litt tørrere enn hva som står anvist i oppskriften. Doble oppskriften men hold tilbake én eggehvite og tilsett litt og litt eggehvite til du får ønsket konsistens.
Dersom du ønsker farge på marsipanen knar du konditorfarge godt inn i blandingen. Legg gjerne litt marsipan til side slik at du kan lage pynt til toppen av kaken.
Legg marsipanen i frysen i 30 minutter før du begynner å forme den til marsipanlokk.
Bruk en bakematte i silikon eller kjevle marsipanen på et bakepapir. Du kan ikke lage lokket direkte på kjøkkenbenken. Legg plastfolie over marsipanen og kjevle den til en sirkel som dekker kaken. Bruk litt sukrinmelis dersom marsipanen er klissete.
Ta kaken ut av formen og legg den på et kakefat.
Legg marsipanlokket over kaken uten å fjerne det fra bakematten/bakepapiret. Løft forsiktig marsipanlokket av bakeunderlaget. Her er det viktig med tålmodighet og forsiktighet. Begynn i en ende og jobb deg over kaken slik at hele marsipanlokket løsner fra underlaget.
Trykk marsipanlokket forsiktig ned på kaken og bruk en bakespatel til å forme marsipanen ned på siden av kaken. Skjære av overflødig marsipan rundt kaken.
Lag roser eller andre figurer av marsipanen du la til side og pynt kaken slik du ønsker. Du finner tips til hvordan du kan lage marsipanroser på youtube.com.