Saftig og smakfull lavkarbo marsipankake
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Har du lyst på en skikkelig saftig marsipankake med smak av bringebær og sjokolade? Vi har oppskriften til deg! Denne kaken er helt nydelig på smak og du vil garantert imponere dine gjester med denne kaken. Det er nesten uforståelig at lavkarbo marsipankake er mulig å lage så god, uten et eneste sukkerkorn.
Lavkarbo marsipankake er glutenfri og er laget med nøttebunn.
Du må belage deg på at denne kaken tar hvert fall fire timer å lage. Det er også litt putlearbeid å jobbe med marsipan. Dersom du ønsker å forenkle oppskriften kan du fint kjøpe ferdig sukkerfri marsipan. Dette selges i matvareforretninger med større utvalg. Du finner det som regel plassert i allergihyllen.
Ønsker du tips til hvordan du kan lage marsipanfigurer som hjerter, blader, roser etc. finner du mange gode videoer om dette på youtube.com
Ønsker du flere lavkarbo kaker finner du det her.
Lavkarbo marsipankake
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Hasselnøttbunn
- 75 g smeltet meierismør
- 200 g hasselnøtt
- 50 g Finesse bakesukker
Bringebærmousse
- 4 gelatinplater
- 150 g frosne bringebær
- 2 dl kremfløte
- 35 g Finesse bakesukker
Sjokoladekrem
- 2 dl kremfløte
- 15 g Finesse bakesukker
- 85 g mørk sjokolade uten sukker
- 0,25 ts frysetørket kaffe
Marsipan
- 400 g hjemmelaget marsipan uten sukker eller kjøp
- Konditorfarge
- Sukrinmelis
Fremgangsmåte
Hasselnøttbunn
- Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
- Legg nøttene på et bakebrett med bakepapir og stek midt i ovnen i ca. 8 min.
- Avkjøl nøttene før du ruller de i hendene eller rister de i en boks eller syltetøyglass. Intensjonen er å fjerne mest mulig av skallet på nøttene.
- Mal nøttene til fint mel ved hjelp av en foodprosessor.
- Smelt smør og søtning sammen i en kjele. Rør inn malte nøtter.
- Dekk bunnen av en 22 cm rundt kakeform med bakepapir. Trykk deigen jevnt utover i formen. Sett til avkjøling i kjøleskap.
Bringebærmousse
- Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter.
- Varm frosne bringebær opp til kokepunktet i en kjele. Klem ut vann fra gelatinplatene og rør inn i bærene frem til alt er smeltet.
- Hell bringebærene i en foodprosessor og lag en jevn puré. Sil deretter bærene gjennom et dørslag og kast frøene. Bruk en skje til å presse gjennom det meste av bærsausen.
- Pisk kremfløte og søtning til krem. Hell i bringebærpuréen.
- Hell bringebærmoussen over i formen. Sett kaken i kjøleskap i 2 timer. Lag sjokoladekrem mens du venter.
Sjokoladekrem
- Varm fløte og søtning opp til kokepunktet i en kjele. Ta kjelen vekk fra varmen og tilsett hakket sjokolade og kaffepulver. Rør til all sjokoladen har smeltet. Sett kjelen i kjøleskap i 2 timer.
- Pisk sjokoladekremen luftig. La den være litt rennende når du slutter å piske.
- Smør sjokoladekremen over bringebærmoussen.
- Sett kaken kjølig mens du lager marsipanlokket.
Marsipanlokk
- Dersom du lager marsipan selv må du lage marsipanen litt tørrere enn hva som står anvist i oppskriften. Doble oppskriften men hold tilbake én eggehvite og tilsett litt og litt eggehvite til du får ønsket konsistens.
- Dersom du ønsker farge på marsipanen knar du konditorfarge godt inn i blandingen. Legg gjerne litt marsipan til side slik at du kan lage pynt til toppen av kaken.
- Legg marsipanen i frysen i 30 minutter før du begynner å forme den til marsipanlokk.
- Bruk en bakematte i silikon eller kjevle marsipanen på et bakepapir. Du kan ikke lage lokket direkte på kjøkkenbenken. Legg plastfolie over marsipanen og kjevle den til en sirkel som dekker kaken. Bruk litt sukrinmelis dersom marsipanen er klissete.
- Ta kaken ut av formen og legg den på et kakefat.
- Legg marsipanlokket over kaken uten å fjerne det fra bakematten/bakepapiret. Løft forsiktig marsipanlokket av bakeunderlaget. Her er det viktig med tålmodighet og forsiktighet. Begynn i en ende og jobb deg over kaken slik at hele marsipanlokket løsner fra underlaget.
- Trykk marsipanlokket forsiktig ned på kaken og bruk en bakespatel til å forme marsipanen ned på siden av kaken. Skjære av overflødig marsipan rundt kaken.
- Lag roser eller andre figurer av marsipanen du la til side og pynt kaken slik du ønsker. Du finner tips til hvordan du kan lage marsipanroser på youtube.com.