Lavkarbo marsipankake

Saftig og smakfull lavkarbo marsipankake

Har du lyst på en skikkelig saftig marsipankake med smak av bringebær og sjokolade?  Vi har oppskriften til deg! Denne kaken er helt nydelig på smak og du vil garantert imponere dine gjester med denne kaken. Det er nesten uforståelig at lavkarbo marsipankake er mulig å lage så god, uten et eneste sukkerkorn.

Lavkarbo marsipankake er glutenfri og er laget med nøttebunn.

Du må belage deg på at denne kaken tar hvert fall fire timer å lage. Det er også litt putlearbeid å jobbe med marsipan. Dersom du ønsker å forenkle oppskriften kan du fint kjøpe ferdig sukkerfri marsipan. Dette selges i matvareforretninger med større utvalg. Du finner det som regel plassert i allergihyllen.

Ønsker du tips til hvordan du kan lage marsipanfigurer som hjerter, blader, roser etc. finner du mange gode videoer om dette på youtube.com

Ønsker du flere lavkarbo kaker finner du det her. 

Lavkarbo marsipankake

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO MARSIPANKAKE

Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 4 hrs
Antall: 1 kake (1 kake gir ca. 12 kakestykker)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 371kcal | Karbohydrater: 9g | Protein: 14g | Fett: 32g
Allergener
Egg
Melk
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

Bunn

Bringebærkrem

  • 150 gram bringebær frosne
  • 2 ts gelatinpulver
  • 2 dl kremfløte
  • 60 gram sukrinmelis (eller annen søtning)

Sjokoladekrem

  • 2 dl kremfløte
  • 70 gram sukkerfri sjokolade
  • 0,25 ts frysetørret kaffepulver / instant kaffe

Marsipan

  • 400 gram hjemmelaget sukkerfri marsipan, oppskrift under kommentar, eller kjøp ferdig sukkerfri marsipan
  • Konditorfarge

FREMGANGSMÅTE

Bunn

  • Sett ovnen på 180 grader, på over og undervarme.
  • Bland alle ingrediensene til bunnen i en bakebolle. Smør en 22 cm kakeform med smør eller olje. Trykk deigen jevnt utover bunnen.
  • Stek bunnen på midterste rille i ovnen i 10-12 minutter. Avkjøl bunnen i kakeformen.

Bringebærkrem

  • Varm frosne bringebær opp til kokepunktet, i en kjele, slik at bærene blir godt oppvarmet. Hell bærene i en blender og lag en jevn puré av dette. Tilsett 2 ts gelatinpulver og bland dette godt inn. La dette avkjøle litt før du heller det i kremen.
  • Pisk kremfløte og sukrin melis stivt. Hell bringebærpuréen i bollen med krem og rør dette godt sammen.
  • Når kakebunnen er helt avkjølt kan du helle bringebærpuréen over i formen. Dunk i formen slik at kremen fordeler seg jevnt utover kaken.
  • Sett kaken i kjøleskap i to timer, før du brer over sjokoladekremen.

Sjokoladekrem

  • Varm fløte opp til kokepunktet i en kjele. Ta kjelen vekk fra varmen og tilsett sukkerfri sjokolade. Rør rundt helt til all sjokoladen er smeltet. Sett kjelen i kjøleskap i to timer.
  • Pisk sjokoladekremen luftig.
  • Bre sjokoladekremen over bringebærkremen når bringebærkremen er stivnet.
  • Sett kakeformen kjølig mens du lager marsipanlokket.

Marsipanlokk

  • Lag enten din egen hjemmelagde sukkerfrie marsipan eller kjøp ferdig sukkerfri marsipan. Dersom du lager marsipan av vår oppskrift må du lage marsipanen litt tørrere enn hva som står anvist i oppskriften. Doble oppskriften men hold tilbake en eggehvite og tilsett litt og litt av den siste eggehviten til du får ønsket konsistens.
  • Dersom du ønsker farge på marsipanen tilsetter du ønsket farge og knar dette godt inn i blandingen. Legg gjerne litt marsipan til siden, som du ikke tilsetter farge, slik at du kan lage pynt til toppen av kaken.
  • Legg marsipanen i frysen i 30 minutter før du begynner å forme den til marsipanlokk.
  • Bruk en bakematte i silikon, eller kjevle marsipanen på et bakepapir. Du kan ikke lage lokket direkte på kjøkkenbenken fordi det da blir vanskelig å flytte lokket fra benken.
  • Legg plastfolie over marsipanen og kjevle den til en sirkel. Ikke for tykk og ikke for tynn.
  • Løft kaken fra kakebunnen og legg den på ønsket kakefat.
  • Løft bakematten eller bakepapiret som marsipanlokket ligger på og legg dette over kaken. Løft forsiktig av marsipanlokket av bakeunderlaget og bruk gjerne en bakespatel til dette. Her er det viktig med tålmodighet og forsiktighet. Begynn i ene enden og jobb deg over kaken slik at hele marsipanlokket løsner fra underlaget og legger seg på kaken.
  • Trykk marsipanlokket forsiktig ned på kaken og bruk spatelen til å forme marsipanen ned på siden av kaken.
  • Bruk en kniv til å skjære av overflødig marsipan rundt kaken.
  • Lag enten roser eller andre figurer av marsipan og dander lavkarbo marsipankaken slik du ønsker. Du finner tips til hvordan du kan lage marsipanroser på youtube.com
Recommended Posts

Legg igjen en kommentar

Anmeldelse av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search