Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo kylling satay med peanøttsaus

Lavkarbo kylling satay

Allergener: Egg, Fisk, Peanøtter, Sesamfrø, Soya
Tid: 1 time
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 997kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Kylling satay marinade

  • 400 gram kyllingfilet skjært i strimler
  • 1 fedd hvitløk finhakket
  • 0,5 rød chili finhakket
  • 1 ts ingefær finhakket
  • 0,5 lime saften
  • 2 ss glutenfri teriyakisaus
  • 1 ts fiskesaus , kan utelates
  • 1 ss sesamolje eller annen olje
  • 1 ts yaconsirup eller sukrin gold
  • Olje til steking
  • Sorte sesamfrø (kan utelates)

Peanøttsaus

  • 4 ss peanøttsmør uten sukker
  • 1 ts sambal oelek
  • 3 ss glutenfri soyasaus
  • 0,5 lime saften
  • 1 ss yaconsirup eller sukrin gold
  • 2 dl vann
  • 1 neve fersk koriander hakket
  • 0,5 ts salt

Salat

  • Ruccola salat eller annen valgt salat
  • Agurk
  • Cherrytomater
  • Gul paprika
  • Vårløk
  • Avocado
  • Rødløk
  • Tortillalefser

Garnityrforslag

  • Rømme
  • Peanøtter
  • Koriander
  • Limebåter

Fremgangsmåte

  • Legg kyllingbitene i en brødpose og hell over alle ingrediensene til marinaden. La kyllingen marineres i minimum 30 minutter.
  • Bland alle ingrediensene til peanøttsausen i en kjele og kok opp sausen mens du rører om. La sausen småputre til den tykner. Dette tar ca. 10 minutter. Spe på med mer vann dersom den blir for tykk. Hell sausen i en skål og dryss gjerne over litt hakkede peanøtter.
  • Stek kyllingen sammen med rødløk skjært i skiver, i nøytral olje. Stekes til kyllingen er gjennomstekt. Legg kyllingen i en skål. Dryss gjerne over litt svarte eller lyse sesamfrø, dersom du har det tilgjengelig. Dander kyllingen med fersk koriander og press over litt lime.
  • Kutt opp ingrediensene til salaten og velg selv hvor mye du ønsker av de ulike ingrediensene.
  • Fyll lavkarbo tortillalefser med salat, satay kylling og peanøttsaus.

Næringsinnhold

Kalorier: 997kcal | Karbohydrater: 22g | Protein: 69g | Fett: 61g