Lavkarbo kylling satay med peanøttsaus

Lavkarbo kylling satay med peanøttsaus

Dette er en skikkelig nydelig middag med smaker fra det asiatiske kjøkken. I denne retten finner du lime, ingefær, koriander og soyasaus. Dette smaker nydelig sammen med peanøttsaus som smaker både søtt og salt.

Vi serverte kylling satay med peanøttsaus i lavkarbo tortilla lefser, som du finner oppskrift til her. Tortilla lefsene er skikkelig fleksible og bøyelige, slik at du kan rulle de uten at de knekker.

Oppskriften på lavkarbo tortilla lefser er glutenfri, nøttefri og uten laktose og melkeproteiner. 

Lavkarbo kylling i satay med peanøttsaus er en rett som høres mer avansert ut enn den er. Det som tar lengst tid her er å vente i 30 minutter mens kjøttet marineres i satay marinaden. Mens kjøttet marineres kan du lage klart alt det andre.

Oppskrift til lavkarbo kylling i satay med peanøttsaus

omhelse.no

  • Pers: 2
  • Tid: 60 min
  • Nivå: Middels
Ingredienser kylling satay
  • 400 gram kyllingfilet, skjært i skiver
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1/2 rød chili, finhakket
  • 1 ss ingefær, finhakket
  • Saften av 1/2 lime
  • 2 ss teriyakisaus (glutenfri, om ønskelig)
  • 1 ts fiskesaus (kan utelates)
  • 1 ss sesamolje eller annen olje
  • 1 ts yaconsirup eller 1 ts sukrin gold
  • Olje til steking
Ingredienser peanøttsaus
  • 4 ss grovt peanøttsmør (uten tilsatt sukker)
  • 1 ts sriracha eller 1 ts sambal oelek
  • 3 ss soyasaus (gjerne glutenfri)
  • Saften av 1/2 lime
  • 1 ss yaconsirup eller 1 ss sukrin gold
  • 2 dl vann
  • 1 neve fersk koriander, hakket
  • 1/2 ts salt
Ingredienser salat
  • Ruccola salat, eller annen valgt salat
  • Agurk
  • Cherrytomater
  • Gul paprika
  • Vårløk
  • Avocado
  • Rødløk
  • Tortillalefser
  • Garnityr: rømme, peanøtter, koriander og limebåter
Fremgangsmåte
  1. Legg kyllingbitene i en brødpose og hell over alle ingrediensene til marinaden. La kyllingen marineres i minimum 30 minutter.
  2. Bland alle ingrediensene til peanøttsausen i en kjele og kok opp sausen mens du rører om. La sausen småputre til den tykner. Dette tar ca. 10 minutter. Spe på med mer vann dersom den blir for tykk. Hell sausen i en skål og dryss gjerne over litt hakkede peanøtter.
  3. Stek kyllingen sammen med 1/2 rødløk skjært i skiver, i rikelig med nøytral olje. Stekes til kyllingen er gjennomstekt. Legg kyllingen i en skål. Dryss gjerne over litt svarte eller lyse sesamfrø, dersom du har det tilgjengelig. Dander kyllingen med fersk koriander og press over litt lime.
  4. Kutt opp ingrediensene til salaten og velg selv hvor mye du ønsker av de ulike ingrediensene.
  5. Fyll lavkarbo tortillalefser med salat, satay kylling og peanøttsaus. Det er også nydelig med litt rømme i lefsen.
Recommended Posts

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search