Saftige lavkarbo tortillalefser
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Lavkarbo tortillalefser er kanskje akkurat det du savner til tacoen. Disse lefsene er krydret med spisskummen, som gir en skikkelig god smak som passer til taco.
Denne oppskriften på lavkarbo tortillalefser er glutenfri, nøttefri og uten laktose og melkeproteiner.
Tortillalefsene er saftig, fleksible og bøyelige, slik at du kan rulle de uten at de knekker.
Prøv gjerne lavkarbo tortillalefser med annet pålegg, som for eksempel philadelphia ost, laks og dill.
Trenger du tips til hvordan du kan lage et perfekt lavkarbo tacomåltid kan du lage tacokrydder uten sukker, som finner du oppskrift til dette her. Vil du lage hjemmelagde lavkarbo tacoskjell, finner du oppskrift til dette her. Vi har også oppskrift til verdens beste guacamole, som du finner oppskrift til her. Vi har også oppskrift på en superdigg hjemmelaget salsa, som du finner oppskrift til her. Nå har du det du trenger for å lage en vellykket lavkarbo tacofredag.
Lavkarbo tortillalefser
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 3 ss pofiber
- 60 gram kokosmel (ikke kokosmasse)
- 30 gram fettredusert sesam-mel
- 2 ss fiberhusk
- 1 ts salt
- 1/2 ts spisskummen (kan utelates)
- 1 ts xanthan gum (kjøpes på helsekostforretning)
- 1.5 dl vann
- 1 egg
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på over og undervarme på 190 grader.
- Bland alle ingrediensene i en bakebolle. Bruk en miksmaster med eltetupp og bland deigen i noen minutter slik at fibret får tid til å trekke til seg væsken fra deigen.
- La deigen hvile i 10 minutter.
- Del deigen i fire like store emner, og rull til fire boller.
- Finn frem to bakepapirark og legg den ene bollen i mellom arkene. Bruk en kjevle og kjevle ut deigen til du får en tynn lefse. Fjern forsiktig det øverste laget med papir. Det går helt fint at deigen er klistret til det nederste papiret, den vil slippe papiret når lefsen er stekt.
- Legg en asjett, på størrelse med en taco lefse over deigen og skjær vekk overflødig deig rundt fatet.
- Stekes på midterste rille i ovnen i 3,5 minutter. Kjenn på lefsen at den har sluppet papiret og at den kjennes smidig og fast ut. Da er den ferdig.
- Fjern lefsen forsiktig fra bakepapiret, legg den på et fat og legg et kjøkkenhåndkle over lefsen.
- Gjenta prosessen til du har fire lavkarbo tortilla lefser.
Kommentar
Alt du trenger til tacoen
Under finner du alle våre taco-relaterte oppskrifter.
Har dere alternativ til Fiberhusk? Vanskelig å få tak I 😔
Hei,
Hva med å teste denne oppskriften?
https://omhelse.no/lavkarbo-keto-tortillalefser/