Lavkarbo tortilla lefser

Lavkarbo tortilla lefser / wrap er kanskje akkurat det du savner til tacoen. Disse lefsene er krydret med spisskummen, som gir en skikkelig god smak som passer til taco. Lefsene er også glutenfri, som er fint for de som trenger å ta høyde for det.

Tortilla lefsene er fleksible, slik at du kan rulle de uten at de knekker. Men det anbefaler at de brukes den dagen de lages, da de blir hardere og mindre fleksible etter lagring noen dager.

Prøv gjerne lefsene med annet pålegg. Philadelphia ost, laks og dill er også veldig godt i lefsene.

Trenger du tips til hvordan du kan lage tacokrydder uten sukker finner du oppskrift til dette her. Vil du lage hjemmelagde lavkarbo tacoskjell, finner du oppskrift til dette her. Nå har du det du trenger for å lage en vellykket lavkarbo tacofredag.

  • Antall: 3
  • Tid: 40 min
  • Nivå: Lett
Ingredienser
  • 1.5 dl varmt vann
  • 1 egg
  • 30 gram kokosmel
  • 30 gram fettredusert mandelmel
  • 30 gram sesammel
  • 3 ss pofiber
  • 2 ss fiberhusk
  • 1 ts salt
  • 1 ts spisskummen
Fremgangsmåte
  1. Sett stekeovnen på over og undervarme på 190 grader.
  2. Kok opp vannet.
  3. Bland alle ingrediensene i en bakebolle. Du blander ingrediensene enklest sammen med en slikkepott, evt. en miksmaster med eltetupp.
  4. La deigen hvile i 10 minutter.
  5. Del deigen i 3 like store emner, og rull til tre boller.
  6. Finn frem to bakepapirark og legg den ene bollen i mellom to ark. Bruk en kjevle og kjevle ut deigen til du får en tynn lefse. Fjern forsiktig det øverste laget med papir.
  7. Stekes på midterste rille i ovnen i 6-8  minutter. Følg med underveis og kjenn på lefsen om den kjennes fast ut.
  8. Gjenta prosessen til du har tre ferdige taco lefser.
  9. Lavkarbo tortilla lefser fyller du med ditt favoritt taco fyll, eller med annet favoritt pålegg. Prøv for eksempel med laks, eggerører og majones.
Recommended Posts

Start typing and press Enter to search