Lavkarbo avokadosalat med syltet rødløk
Kjøkken: Middagshefte
Allergener: Egg, Melk, Nøtter, Sulfitter
Tid: 30 minutter minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 534kcal
SKRIV UT
Oppskrift fra omhelse.no
Vinaigrette
- 25 g Fun light appelsinsaft konsentrat
- 15 g olivenolje
- 15 g hvitvinseddik
- 5 g balsamicoeddik
- 0,5 ts salt
- 1 klype pepper
Salat
- 2 egg
- 100 g romano salat mix, eller en annen grønn salat
- 0,25 agurk
- 0,25 gul paprika
- 1 stor avokado
- 40 g fetaost i blokk
- Syltet rødløk
- Chiliflak
Karamelliserte valnøtter
- 25 g valnøtter
- 1 ss Sukrin gold
- 0,5 ts salt
Bland sammen alle ingrediensene til vinaigretten i en skål.
Kok egg i ca. 7-8 minutter, slik at de blir hardkokt.
Stek valnøttene i en tørr stekepanne sammen med salt og Sukrin gold. Stek til nøttene får farge og søtningen har smeltet rundt nøttene.
Bland vinaigretten godt sammen med den ferdig kuttede romanosalaten. Dander salaten i serveringsskåler.
Kutt agurk og paprika i små terninger og bland inn i salaten.
Del avokadoen i to, fjern steinen og ta kjøttet ut av skallet. Kutt avokadokjøttet i tynne skiver og legg over salaten.
Rens eggene og del i en eggedeler eller med en kniv. Legg over salaten.
Smuldre fetaosten over salaten. Topp med karamelliserte valnøtter, syltet rødløk og chiliflak etter ønske.
Kalorier: 534kcal | Karbohydrater: 4,2g | Protein: 14g | Fett: 47g