Gå tilbake
+ porsjoner

Lavkarbo avokadosalat med syltet rødløk

Kjøkken: Middagshefte
Allergener: Egg, Melk, Nøtter, Sulfitter
Tid: 30 minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 534kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Vinaigrette

  • 25 g Fun light appelsinsaft konsentrat
  • 15 g olivenolje
  • 15 g hvitvinseddik
  • 5 g balsamicoeddik
  • 0,5 ts salt
  • 1 klype pepper

Salat

  • 2 egg
  • 100 g romano salat mix, eller en annen grønn salat
  • 0,25 agurk
  • 0,25 gul paprika
  • 1 stor avokado
  • 40 g fetaost i blokk
  • Syltet rødløk 
  • Chiliflak

Karamelliserte valnøtter

  • 25 g valnøtter
  • 1 ss Sukrin gold
  • 0,5 ts salt

Fremgangsmåte

  • Bland sammen alle ingrediensene til vinaigretten i en skål.
  • Kok egg i ca. 7-8 minutter, slik at de blir hardkokt.
  • Stek valnøttene i en tørr stekepanne sammen med salt og Sukrin gold. Stek til nøttene får farge og søtningen har smeltet rundt nøttene.
  • Bland vinaigretten godt sammen med den ferdig kuttede romanosalaten. Dander salaten i serveringsskåler.
  • Kutt agurk og paprika i små terninger og bland inn i salaten.
  • Del avokadoen i to, fjern steinen og ta kjøttet ut av skallet. Kutt avokadokjøttet i tynne skiver og legg over salaten.
  • Rens eggene og del i en eggedeler eller med en kniv. Legg over salaten.
  • Smuldre fetaosten over salaten. Topp med karamelliserte valnøtter, syltet rødløk og chiliflak etter ønske.

Næringsinnhold

Kalorier: 534kcal | Karbohydrater: 4,2g | Protein: 14g | Fett: 47g