
Ja takk, meld meg på (gratis)
Skikkelig digg lavkarbo syltet rødløk
Lavkarbo syltet rødløk gir en nydelig mild og søt smak på rødløken. Etter at løken er syltet er den perfekt å bruke som topping på en brødskive med godt pålegg, på tacoen eller burgeren, eller som tilbehør til kjøtt eller fisk.
Vi har brukt denne rødløken som topping på lavkarbo avocado salat, som du finner oppskrift til her. Spiser du lavkarbo vegetarmat anbefales virkelig denne nydelig sideretten. Syltet rødløk er som prikken over i’en i de fleste digge salater.
1-2-3
I denne oppskriften har vi tatt høyde for syltelake-regelen 1-2-3. Dette innebærer at man bruker 1 del eddik 7%, 2 deler søtning og 3 deler vann. Med dette blandingsforholdet får du et perfekt resultat på lavkarbo syltet rødløk. Du kan også eksperimentere med å tilsette ulike typer krydder for å endre på smaken. Stjerneanis, ingefær, laurbærblad, pepper eller chili er noen eksempler på smaksvariasjoner.
Søtning
Du kan bruke den søtningen du foretrekker. Vi har brukt sukrinmelis i denne oppskriften og opplever ingen bismak i det ferdige resultatet. Sukrinmelis løser seg også raskt opp i væske, og ble derfor brukt i denne oppskriften.
Ønsker du mer inspirasjon til lavkarbo matlaging, finner du flere oppskrifter her.

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO SYLTET RØDLØK
Skriv ut Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 1 rødløk
- 0.5 dl rødvinseddik eller klar eddik 7%
- 1 dl sukrinmelis eller annen søtning
- 1.5 dl vann
Fremgangsmåte
- Kutt rødløk i ringer eller skiver. Legg rødløken i et syltetøyglass eller i en skål.
- Kok opp rødvinseddik, sukrin melis og vann. Når dette har kokt opp heller du blandingen over rødløken.
- La rødløken trekke i laken i minimum 30 minutter før servering.
Kommentar