Gå tilbake
+ porsjoner

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO LAKS TERIYAKI MED PEANØTT- OG BLOMKÅLRIS

Allergener: Fisk, Melk, Peanøtter, Sesamfrø, Soya, Sulfitter
Tid: 30 minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 672kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Laks teriyaki

Avokadosalat

  • 1 avokado
  • 1 vårløk
  • 8 cherrytomater
  • 0,5 lime saften
  • 0,25 rødløk
  • 1 neve koriander

Penaøtt- og blomkålris

  • Nøytral olje
  • 1 blomkål
  • 1 neve salte peanøtter grovhakket

Topping

  • Koriander
  • Limebåter

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 200 grader på over- og undervarme.
  • Pensle en ildfast form med olje i bunnen. Legg laksefiletene i formen og pensle fisken med teriyakisaus. Du kan evt. pensle den med soyasaus, dersom du ikke ønsker å lage hjemmelaget teriyakisaus. Stø over sesamfrø. Stekes på midterste rille i ovnen i 8-10 minutter.
  • Del avokadoen i to, fjern steinen og skjær kjøttet i ruter. Bruk en skje til å ta kjøttet ut av skallet. Legg avokadoen i en skål.
  • Kutt vårløk i skiver. Skjær cherrytomater i fire biter. Kutt rødløk i små biter. Legg alle grønnsakene i skålen sammen med avokadoen. Skvis over limesaft og vend inn en neve hakket koriander.
  • Rasp blomkålen med rivjern. Varm olje i en stekepanne. Stek blomkål sammen med hakkede peanøtter i ca. fem minutter.
  • Lavkarbo laks teriyaki med peanøtt og blomkål kan gjerne serveres med fersk koriander og limebåter til å skvise over retten.

Merknader

Oppskrift på Lavkarbo teriyakisaus

Næringsinnhold

Kalorier: 672kcal | Karbohydrater: 10g | Protein: 36g | Fett: 52g