Pensle en ildfast form med olje i bunnen. Legg laksefiletene i formen og pensle fisken med teriyakisaus. Du kan evt. pensle den med soyasaus, dersom du ikke ønsker å lage hjemmelaget teriyakisaus. Stø over sesamfrø. Stekes på midterste rille i ovnen i 8-10 minutter.
Del avokadoen i to, fjern steinen og skjær kjøttet i ruter. Bruk en skje til å ta kjøttet ut av skallet. Legg avokadoen i en skål.
Kutt vårløk i skiver. Skjær cherrytomater i fire biter. Kutt rødløk i små biter. Legg alle grønnsakene i skålen sammen med avokadoen. Skvis over limesaft og vend inn en neve hakket koriander.
Rasp blomkålen med rivjern. Varm olje i en stekepanne. Stek blomkål sammen med hakkede peanøtter i ca. fem minutter.
Lavkarbo laks teriyaki med peanøtt og blomkål kan gjerne serveres med fersk koriander og limebåter til å skvise over retten.