Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo panna cotta med lakrissmak. Foto: Aina Sjo.

Lavkarbo panna cotta med lakrrissmak

Kjøkken: desserthefte
Allergener: Melk
Tid: 2 timer 30 minutter
Porsjoner: 4 porsjoner
Kalorier: 473kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 3 gelatinplater
  • 5 dl kremfløte
  • 50 g Finesse bakesukker
  • 2 ss lakrisrotpulver
  • 1 klype salt
  • 0,25 ts vaniljepulver (valgfritt)

Toppingforslag

  • Bringebær
  • Lakrisrotpulver

Fremgangsmåte

  • Bløtlegg gelatinplatene i en skål med kaldt vann i ca. 10 minutter, eller til de er myke.
  • Varm kremfløte, søtning, lakrisrotpulver, salt og vaniljepulver forsiktig opp til kokepunktet i en kjele. Trekk kjelen fra platen før blandingen koker. Smak til med rett mengde søtning og lakrisrotpulver.
  • Klem ut vannet fra gelatinplatene og rør dem inn i den varme fløteblandingen.
  • Hell røren i ønsket serveringsglass. Sett i kjøleskapet i minimum 2 timer, eller til den er fast.
  • Topp gjerne panna cottaen med bringebær og dryss over litt lakrisrotpulver for en sterkere lakrissmak.

Næringsinnhold

Kalorier: 473kcal | Karbohydrater: 5,5g | Protein: 4g | Fett: 46g