Lavkarbo lakris panna cotta

Lavkarbo lakris panna cotta servert med bringebær

Lavkarbo lakris panna cotta smaker himmelsk godt. Dette er en enkel dessert som ikke krever så mye arbeid. Perfekt som dessert etter søndagsmiddagen, eller som dessert når du vil overraske dine gjester med noe skikkelig godt.

Panna cotta er en dessert som opprinnelig kommer fra Italia og er blitt laget helt tilbake til begynnelse av 1900-tallet. Originalt ble denne desserten servert med karamellsaus.

Dette har riktignok endret seg med tiden og nå er det ikke uvanlig å få servert panna cotta med bær. Lakris panna cotta er derimot ikke like vanlig. Dette vil vi gjerne gjøre noe med, da vi mener denne kombinasjonen bør løftes frem!

Husk at lavkarbo panna cotta må stå i kjøleskapet i minimum to timer for å stivne før servering.

Vi har også oppskrift på original panna cotta med jordbærpuré, som du finner oppskrift til her.

Ønsker du inspirasjon til andre desserter, finner du mange flere oppskrifter her.

Lavkarbo lakris panna cotta

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO LAKRIS PANNA COTTA

Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 2 hrs 30 mins
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 267kcal | Karbohydrater: 6g | Protein: 6g | Fett: 23g
Allergener
Melk

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

  • 5 dl kremfløte
  • 0,5 dl finesse bakesukker (eller annen søtning)
  • 0,5 vaniljestang frøene eller 1/4 ts vaniljepulver eller vaniljeekstrakt (smak deg frem)
  • 2 ss lakrisrotpulver strøkne
  • 3 gelatinblader
  • Evt. bringebær til servering

FREMGANGSMÅTE

  • Legg gelatinbladene i en bolle med kaldt vann og la de bløtlegges i ca. 10 minutter.
  • Fjern frøene fra innsiden av vaniljestangen.
  • Varm kremfløte, søtning og vaniljefrø eller vaniljeekstrakt og lakrisrotpulver forsiktig opp mot kokepunktet i en kjele. Trekk så kjelen vekk fra varmen.
  • Klem ut vannet fram gelatinbladene og tilsett gelatinen i kjelen. Rør til alt er oppløst.
  • Hell røren i ønsket serveringsglass eller skål. Sett i kjøleskapet i minimum to timer.
  • Server lavkarbo lakris panna cotta med friske bær, for eksempel bringebær. Det er også godt med et dryss av lakrisrotpulver på toppen av panna cottaen.
Recent Posts
Kommentarer
  • omhelse.no
    Svar

    Hei Reidun. Svarte deg på spørsmålet på en annen oppskrift. Men ja det kan du altså. Høyreklikk på oppskriften og velg «skriv ut». Hvis du kun ønsker selve oppskriften og ikke bildene og annen tekst, velger du bare det sidetallet som skal skrives ut etter du har høyreklikket og valgt «skriv ut».

  • Reidun Oddny Holsæker
    Svar

    Kan en skrive ut disse oppskriftene?

Legg igjen en kommentar

Anmeldelse av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search