400glaksefiletuten skinn og bein (kuttet i terninger)
Nøytral olje til steking
2ssglutenfri soyasauseller tamari soyasaus
0,5lime,saften
Wok
0,5rødløk
0,25grønn paprika
0,25gul paprika
0,25blomkålkuttet i små buketter
70ghermetisk vannkastanje
1nevesukkererter
Evt. bytt noen grønnsaker med for eks mini mais og/eller bambusskudd
2neverhakket kruspersilleeller fersk koriander
Du kan gjerne la være å tilsette blomkålbuketter i woken og heller servere blomkålris som tilbehør.
Fremgangsmåte
Begynn med sausen, slik at den får god tid til å tykne mens du lager det andre. Bland alle ingrediensene til sausen i en kjele. Varm opp og la sausen småputre mens du rører med jevne mellomrom. Sausen vil tykne etter ca. 20 minutter.
Kutt grønnsakene i litt store biter.
Varm olje i en stekepanne og stek laksebitene. Hell over soyasaus/tamari og skvis over saften fra lime. Legg fisken i en skål når den er gjennomstekt.
Tilsett ekstra olje i den samme stekepannen og hell over grønnsakene. Stek grønnsakene på høy temperatur i noen minutter, slik at de blir gjennomvarm men fortsatt er sprø.
Hell over sausen og vend inn laks og hakket kruspersille eller koriander.
Merknader
Serveres med for eksempel blomkålris eller sellerirotpuré, eller spis woken som den er uten ekstra tilbehør.