Gå tilbake
+ porsjoner

Lavkarbo laksewok med sursøt saus

Allergener: Fisk, Soya, Sulfitter
Tid: 30 minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 664kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Sursøt saus

  • 50 gram eplecidereddik
  • 120 gram sukrinmelis
  • 120 gram ketchup uten sukker
  • 2 finhakket hvitløksfedd
  • 3.5 dl vann
  • 2 ts glutenfri soyasaus eller tamari soyasaus

Laks

  • 400 gram laksefilet uten skinn og bein (kuttet i terninger)
  • Nøytral olje til steking
  • 2 ss glutenfri soyasaus eller tamari soyasaus
  • 0,5 lime, saften

Wok

  • 0,5 rødløk
  • 0,25 grønn paprika
  • 0,25 gul paprika
  • 0,25 blomkål kuttet i små buketter
  • 0,5 boks hermetisk vannkastanje
  • 1 neve sukkererter
  • Evt. bytt noen grønnsaker med for eks mini mais og/eller bambusskudd
  • 2 never hakket kruspersille eller fersk koriander
  • Du kan gjerne la være å tilsette blomkålbuketter i woken og heller servere blomkålris som tilbehør.

Fremgangsmåte

  • Begynn med sausen, slik at den får god tid til å tykne mens du lager det andre. Bland alle ingrediensene til sausen i en kjele. Varm opp og la sausen småputre mens du rører med jevne mellomrom. Sausen vil tykne etter ca. 20 minutter.
  • Kutt grønnsakene i litt store biter.
  • Varm olje i en stekepanne og stek laksebitene. Hell over soyasaus/tamari og skvis over saften fra lime. Legg fisken i en skål når den er gjennomstekt.
  • Tilsett ekstra olje i den samme stekepannen og hell over grønnsakene. Stek grønnsakene på høy temperatur i noen minutter, slik at de blir gjennomvarm men fortsatt er sprø.
  • Hell over sausen og vend inn laks og hakket kruspersille eller koriander.

Merknader

Serveres med for eksempel blomkålris eller sellerirotpuré, eller spis woken som den er uten ekstra tilbehør.

Næringsinnhold

Kalorier: 664kcal | Karbohydrater: 15g | Protein: 46g | Fett: 37g