Gå tilbake
+ porsjoner

Lavkarbo lyse middagsrundstykker

Allergener: Egg, Melk, Nøtter, Sulfitter
Tid: 30 minutter
Porsjoner: 6 rundstykker
Kalorier: 261kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 2 dl mandelmel (ikke fettredusert)
  • 1 dl havrefiber (0 gram karbohydrater)
  • 1 ts bakepulver strøken
  • 0,25 ts salt
  • 100 gram kremost
  • 175 gram mozzarellaost revet
  • 1 egg
  • 1 ts eplesidereddik

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 180 grader.
  • Bland mandelmel, havrefiber, bakepulver og salt i en bakebolle.
  • Kremost og revet ost skal smeltes sammen. Du kan enten gjøre dette i en kjele eller i mikrobølgeovn. Bruker du mikro legger du osten i en bolle og setter dette på maks varme i ett minutt i mikro. Ta ut blandingen og rør godt. Sett inn igjen i mikroen i ytterligere 30 sekunder. Når all osten er flytende er den klar. Bruker du kjele varmer du osten på medium temperatur mens du rører. Når osten er smeltet er den klar.
  • Tilsett egg, eddik og den flytende osteblandingen i bakebollen. Bland godt, gjerne med en miksmaster med spiralender. Bland til en fast deig.
  • Legg bakepapir på et stekebrett. Form seks like rundstykker med hendene.
  • Stekes midt i ovnen i ca. 15 minutter. Følg med underveis og legg gjerne et bakepapir over rundstykkene dersom de blir brun på toppen før steketiden er over.

Merknader

Server lavkarbo rundstykker til for eksempel lavkarbo avocadosuppe, lavkarbo lasagne, eller med ditt favoritt pålegg.

Næringsinnhold

Kalorier: 261kcal | Karbohydrater: 2g | Protein: 13g | Fett: 21g