Gå tilbake
+ porsjoner

Lavkarbo viltgryte med reinsdyrskav

Allergener: Melk, Sennep, Sulfitter
Tid: 20 minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 519kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 2 ss meierismør eller ghee
  • 300 gram reinsdyrskav
  • 4 sjalottløk finhakket
  • Salt og pepper
  • 1 ss Dijon sennep (kan utelates)
  • 3 ss tyttebær
  • 1 ss sukrin gold eller annen søtning
  • 2 laurbærblad
  • 4 ss creme fraiche
  • 2 dl fløte
  • 1 ts tørket timian
  • 1 ss oksefond eller viltfond
  • 1 ts rødvinsreddik kan utelates
  • 1 ss ketchup uten sukker

Serveres med

  • Tyttebær med sukrin+
  • Sellerirotpuré oppskrift under kommentar
  • Brekkbønner

Fremgangsmåte

  • Smelt meierismør eller ghee i en stekepanne eller jerngryte og stek halvtint reinsdyrskav med salt og pepper. Stek litt av gangen, slik at kjøttet stekes og ikke kokes. Legg kjøttet over i en skål når det har fått brun stekeskorpe.
  • Stek sjalottløk i samme gryte, du trenger ikke å vaske gryten. Stek løken i fire til fem minutt før du tilsetter kjøttet igjen.
  • Tilsett de øvrige ingrediensene og kok opp. La gryten putre i 10 minutter. Tilsett litt vann mot slutten av koketiden, dersom du syntes den blir for tykk.

Merknader

Server lavkarbo viltgryte med tyttebær med søtning, sellerirotpuré med smørøye og smørdampete brekkbønner.

Næringsinnhold

Kalorier: 519kcal | Karbohydrater: 8g | Protein: 37g | Fett: 38g