Lavkarbo viltgryte – samisk tradisjonsmat





Smaksrik og fyldig lavkarbo viltgryte med reinsdyrskav

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Lavkarbo viltgryte med reinsdyrskav må være en de enkleste grytene du kan lage. Reinsdyrskav er reinsdyrkjøtt kuttet i tynne skiver, som er enkelt å tilberede.

Kjøttet stekes i halvtint tilstand i stekepanne med smør. Reinsdyrkjøtt er et magert kjøtt som blir ekstra smaksrik dersom du er generøs med meierismør i stekeprosessen.

Vi har laget vår egen oppskrift på lavkarbo viltgryte som vi syntes smakes skikkelig godt. Vi har tilsatt de ingrediensene vi syntes får frem de beste smaker i gryten.

Tyttebær gir en syrlig smak i gryten. Vi har tilsatt litt søtning for å balansere syrligheten med sødme. Du kan bruke den søtningen du foretrekker. Vi har valgt sukrin gold.

Som tilbehør til viltgryten har vi servert lavkarbo sellerirotpuré, smørdampete brekkbønner og tyttebær med søtning.

Ønsker du inspirasjon til andre lavkarbo middager, finner du flere tips her.

Lavkarbo viltgryte

Siste oppskrifter

   

Lavkarbo viltgryte med reinsdyrskav

5 fra 1 stemme
Pin Vurdering
Tid: 20 minutter
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 519kcal | Karbohydrater: 8g | Protein: 37g | Fett: 38g
Allergener
Melk
Sennep
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 2 ss meierismør eller ghee
  • 300 gram reinsdyrskav
  • 4 sjalottløk finhakket
  • Salt og pepper
  • 1 ss Dijon sennep (kan utelates)
  • 3 ss tyttebær
  • 1 ss sukrin gold eller annen søtning
  • 2 laurbærblad
  • 4 ss creme fraiche
  • 2 dl fløte
  • 1 ts tørket timian
  • 1 ss oksefond eller viltfond
  • 1 ts rødvinsreddik kan utelates
  • 1 ss ketchup uten sukker

Serveres med

  • Tyttebær med sukrin+
  • Sellerirotpuré oppskrift under kommentar
  • Brekkbønner

Fremgangsmåte

  • Smelt meierismør eller ghee i en stekepanne eller jerngryte og stek halvtint reinsdyrskav med salt og pepper. Stek litt av gangen, slik at kjøttet stekes og ikke kokes. Legg kjøttet over i en skål når det har fått brun stekeskorpe.
  • Stek sjalottløk i samme gryte, du trenger ikke å vaske gryten. Stek løken i fire til fem minutt før du tilsetter kjøttet igjen.
  • Tilsett de øvrige ingrediensene og kok opp. La gryten putre i 10 minutter. Tilsett litt vann mot slutten av koketiden, dersom du syntes den blir for tykk.

Kommentar

Server lavkarbo viltgryte med tyttebær med søtning, sellerirotpuré med smørøye og smørdampete brekkbønner.

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search