Lavkarbo stimlet kylling med oransje blomkålris
Tid: 30 minutter minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 768kcal
SKRIV UT
Oppskrift fra omhelse.no
- 400 g strimlet lårfilet av kylling
- 1 hvitløksfedd
- 0,5 rødløk
- 0,5 paprika
- 200 g blomkålris
- 2 ss meierismør
- 1,5 dl kremfløte evt. kokosmelk
- 1 ss glutenfri soyasaus
- 1 ss kyllingfond
- 1 ts paprikapulver
- 1 ts karri
- 0,5 ts gurkemeie
- Salt og pepper
Finhakk hvitløk. Kutt rødløk og paprika i små terninger. Rasp blomkål til ris med et rivjern, dersom du ikke har kjøpt ferdig blomkålris.
Varm smør i en stekepanne til medium temperatur. Stek strimler av kylling til det er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper. Legg i en skål.
Stek rødløk i ca. fem min før du tilsetter hvitløk, paprika og blomkålris. Tilsett mer smør etter behov. Stek i noen minutter.
Rør inn kremfløte, soyasaus, kyllingfond, paprikapulver, karri og gurkemeie. Tilsett kyllingstrimlene og surr sammen i gryten i et par minutter.
Smak til med salt og pepper.
Retten smaker godt sammen med lavkarbo brød, for eksempel minibaguetter.
Kalorier: 768kcal | Karbohydrater: 9g | Protein: 41g | Fett: 62g