Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo stekt kylling i oransje blomkålris

Lavkarbo stimlet kylling med oransje blomkålris

Allergener: Melk, Soya
Tid: 30 minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 768kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 400 g strimlet lårfilet av kylling
  • 1 hvitløksfedd
  • 0,5 rødløk
  • 0,5 paprika
  • 200 g blomkålris
  • 2 ss meierismør
  • 1,5 dl kremfløte evt. kokosmelk
  • 1 ss glutenfri soyasaus
  • 1 ss kyllingfond
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts karri
  • 0,5 ts gurkemeie
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Finhakk hvitløk. Kutt rødløk og paprika i små terninger. Rasp blomkål til ris med et rivjern, dersom du ikke har kjøpt ferdig blomkålris.
  • Varm smør i en stekepanne til medium temperatur. Stek strimler av kylling til det er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper. Legg i en skål.
  • Stek rødløk i ca. fem min før du tilsetter hvitløk, paprika og blomkålris. Tilsett mer smør etter behov. Stek i noen minutter.
  • Rør inn kremfløte, soyasaus, kyllingfond, paprikapulver, karri og gurkemeie. Tilsett kyllingstrimlene og surr sammen i gryten i et par minutter.
  • Smak til med salt og pepper.

Merknader

Retten smaker godt sammen med lavkarbo brød, for eksempel minibaguetter

Næringsinnhold

Kalorier: 768kcal | Karbohydrater: 9g | Protein: 41g | Fett: 62g