Lavkarbo strimlet kylling i oransje blomkålris

Ja takk, meld meg på (gratis)

Lavkarbo kyllingrett med oransje blomkålris, smaksrik og enkel middag!

Lavkarbo strimlet kylling i oransje blomkålris er en digg middag som du lager på rundt 20 minutter. Vi har tilsatt de grønnsakene vi syntes passer best i denne gryten, men her står du fritt til å lage din egen kombinasjon.

Det beste tipset vi kan gi er at du bruker de grønnsakene du har for hånd, og spesielt grønnsaker som er på vei til å bli dårlig. På denne måten unngår vi unødig matsvinn.

Visste du at du får kjøpt ferdig raspet blomkålris i de fleste butikker? Blomkålris har en høyere kilopris enn hel blomkål, men det er kanskje disse små tingene som gjør det litt lettere å holde seg til sunne mat valg i en hektisk hverdag.

Lavkarbo strimlet kylling i oransje blomkålris er glutenfri og kan enkelt lages laktosefri, dersom du bytter fløte med kokosmelk.

Vi har oppskrift på mange lavkarbo middager, som du finner her.

Lavkarbo stekt kylling i oransje blomkålris

STRIMLET KYLLING I ORANSJE BLOMKÅLRIS

5 fra 1 stemme
Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 20 minutes
Antall: 2 porsjon

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 510kcal | Karbohydrater: 11g | Protein: 43g | Fett: 31g
Allergener
Melk
Soya

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 1 ss meierismør eller ghee
  • 400 gram kyllingfilet strimlet
  • 1 fedd hvitløk finhakket
  • 1 ss glutenfri soyasaus
  • 300 gram blomkålris
  • 0.5 rødløk strimlet
  • 0.5 ts gurkemeie
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts karri
  • 0.5 rød paprika strimlet
  • 0.25 purre skivet
  • 3 mini mais deles i tre
  • 2 ss vannkastanje skivet
  • 1 ts kyllingfond
  • 1 dl fløte evt. kokosmelk
  • salt og pepper smakes til

Fremgangsmåte

  • Smelt smør i en stekepanne. Krydre kyllingfileten med salt og pepper. Stekes sammen med hvitløk og soyasaus. Når kylling er gjennomstek tar du den ut av stekepannen.
  • Bruk samme stekepanne, uten å vaske den. Tilsett mer smør, ved behov. Stek blomkålris og rødløk sammen med gurkemeie, paprikapulver og karri. Stekes i fem minutter før du tilsette resterende grønnsaker. Stekes i noen minutter.
  • Legg tilbake den stekte kyllingen i stekepannen. Hell over fløte og kyllingfond. Vend fløten godt inn og surr retten i ett minutt eller to før den er klar.

Kommentar

Retten smaker godt sammen med lavkarbo brød, for eksempel minibaguetter


Recent Posts
Viser 2 kommentarer
  • Anonym
    Svar

    5 stars
    Kjempegod! Dette skal jeg lage flere ganger, godkjent av mannen min også.

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search