Lavkarbo strimlet kylling i oransje blomkålris

Lavkarbo kyllingrett med oransje blomkålris, smaksrik og enkel middag!

Lavkarbo strimlet kylling i oransje blomkålris er en digg middag som du lager på rundt 20 minutter. Vi har tilsatt de grønnsakene vi syntes passer best i denne gryten, men her står du fritt til å lage din egen kombinasjon.

Det beste tipset vi kan gi er at du bruker de grønnsakene du har for hånd, og spesielt grønnsaker som er på vei til å bli dårlig. På denne måten unngår vi unødig matsvinn.

Visste du at du får kjøpt ferdig raspet blomkålris i de fleste butikker? Blomkålris har en høyere kilopris enn hel blomkål, men det er kanskje disse små tingene som gjør det litt lettere å holde seg til sunne mat valg i en hektisk hverdag.

Lavkarbo strimlet kylling i oransje blomkålris er glutenfri og kan enkelt lages laktosefri, dersom du bytter fløte med kokosmelk.

Vi har oppskrift på mange lavkarbo middager, som du finner her.

Lavkarbo stekt kylling i oransje blomkålris

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO STRIMLET KYLLING I ORANSJE BLOMKÅLRIS

Ingen vurderinger enda
Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 20 mins
Antall: 2 porsjon

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 510kcal | Karbohydrater: 11g | Protein: 43g | Fett: 31g
Allergener
Melk
Soya

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

  • 1 ss meierismør eller ghee
  • 400 gram kyllingfilet strimlet
  • 1 fedd hvitløk finhakket
  • 1 ss glutenfri soyasaus
  • 300 gram blomkålris
  • 0.5 rødløk strimlet
  • 0.5 ts gurkemeie
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts karri
  • 0.5 rød paprika strimlet
  • 0.25 purre skivet
  • 3 mini mais deles i tre
  • 2 ss vannkastanje skivet
  • 1 ts kyllingfond
  • 1 dl fløte evt. kokosmelk
  • salt og pepper smakes til

FREMGANGSMÅTE

  • Smelt smør i en stekepanne. Krydre kyllingfileten med salt og pepper. Stekes sammen med hvitløk og soyasaus. Når kylling er gjennomstek tar du den ut av stekepannen.
  • Bruk samme stekepanne, uten å vaske den. Tilsett mer smør, ved behov. Stek blomkålris og rødløk sammen med gurkemeie, paprikapulver og karri. Stekes i fem minutter før du tilsette resterende grønnsaker. Stekes i noen minutter.
  • Legg tilbake den stekte kyllingen i stekepannen. Hell over fløte og kyllingfond. Vend fløten godt inn og surr retten i ett minutt eller to før den er klar.

Kommentar

Retten smaker godt sammen med lavkarbo brød, for eksempel minibaguetter
Recent Posts

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search