Lavkarbo minibaguetter

Lavkarbo minibaguetter, like godt som hvetebakst? Helt klart!

Lavkarbo baguetter er inspirert av vår oppskrift på lavkarbo lyse middagsrundstykker. I middagsrundstykkene har vi brukt mandelmel i kombinasjon med havrefiber. I denne oppskriften har vi endret litt på mengden og byttet mandelmel med pofiber. Dette ga to helt ulike rundstykker med ulikt utseende og smak.

Lavkarbo baguetter har en nydelig brødkonsistens og du vil lure de fleste høykarbo-elskerne der ute til å tro at de spiser hvetebakst.

Vår oppskrift på lavkarbo lyse middagsrundstykker har annerledes smak og konsistens, da vi i den oppskriften har brukt mandelmel. Mandelmel gir en litt søtlig smak, som passer veldig godt til supper eller andre gryter. Våre lavkarbo middagsrundstykker er også nydelig med pålegg og smaker som loff.

Begge disse oppskriftene ble litt da vi eksperimenterte med den velkjente fathead-pizzadeigen. Du finner fathead-oppskriften her. Fathead er en skikkelig enkel oppskrift og disse rundstykkene er derfor enkle og raske å lage. Du trenger få ingredienser.

Som du ser inneholder deigen havrefiber. Dette inneholder 0 gram karbohydrater og fås kjøpt på tights.no, eller på utenlandske nettbutikker.

Denne oppskriften er glutenfri og nøttefri. 

Disse lavkarbo rundstykkene kan fryses og tas opp når det trengs eller oppbevares i en brødpose på kjøkkenbenken.

Vi har laget ulike varianter av denne bunnen, for eksempel lavkarbo calzone, lavkarbo gresk brød med spinat og fetaost og denne deilige lavkarbo biffpizzaen.

Lavkarbo minibaguetter

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO MINIBAGUETTER

Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 50 mins
Antall: 6 minibaguetter

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 173kcal | Karbohydrater: 2g | Protein: 10g | Fett: 12g
Allergener
Egg
Melk
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

  • 1.5 dl pofiber
  • 1.5 dl havrefiber (0 gram karbohydrater)
  • 1 ss bakepulver strøken
  • 0,25 ts salt
  • 100 gram kremost
  • 175 gram mozzarellaost revet
  • 1 egg
  • 0.75 dl varmt vann (bruker du kaldt vann vil osten stivne raskere og deigen blir vanskelig å elte)
  • 1 ss eplesidereddik

FREMGANGSMÅTE

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 175 grader.
  • Bland pofiber, havrefiber, bakepulver og salt i en bakebolle.
  • Kremost og revet ost skal smeltes sammen. Du kan enten gjøre dette i en kjele eller i mikrobølgeovn. Bruker du mikro legger du osten i en bolle og setter dette på maks styrke i ett minutt. Ta ut blandingen og rør godt. Sett inn igjen i mikroen i ytterligere 30 sekunder. Når all osten er flytende er den klar. Bruker du kjele varmer du osten på medium temperatur mens du rører. Når osten er smeltet er den klar.
  • Tilsett egg, varmt vann, eplesidereddik og den flytende osteblandingen i bakebollen. Bland godt, gjerne med en miksmaster med spiralender. Bland til en fast deig. Bruk hendene mot slutten og kna deigen godt samme. Dersom du opplever at deigen ikke har riktig deigkonsistens kan du enten tilsette ørlite mer vann eller ørlite mer pofiber eller havrefiber.
  • Legg bakepapir på et stekebrett. Form seks like minibaguetter med hendene. Skjær gjerne et par riller på toppen av baguettene, slik at du får et fint mønster. Du kan også strø over litt pofiber eller havrefiber for utseende sin del.
  • Stekes midt i ovnen i ca. 40 minutter. Følg med underveis og legg gjerne et bakepapir over rundstykkene dersom de blir brun på toppen før de er gjennomstekt.

Kommentar

Server lavkarbo baguetter til for eksempel en god suppe, lavkarbo lasagne, eller med ditt favoritt pålegg.
Recent Posts
Kommentarer
  • Eleni Kverven
    Svar

    Hei
    Har dere noen tips å komme med i forhold til at mine rundstykker ikke får samme fine størrelse slik som avbildet?

    • omhelse.no
      Svar

      Hei, minibaguettene skal være ganske små. Du kan eventuelt lage litt færre slik at de blir større 🙂

Legg igjen en kommentar

Anmeldelse av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search