Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo blomkål- og peanøttsuppe

Lavkarbo blomkål- og peanøttsuppe

Kjøkken: Middagshefte
Allergener: Peanøtter, Soya
Tid: 30 minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 702kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Blomkål- og peanøttsuppe

  • 1 rødløk
  • 1 hvitløksfedd
  • 4 tomater
  • 0,5 blomkål
  • 2 ss olivenolje
  • 5 dl kyllingkraft (evt. vann og kyllingfond eller grønnsaksfond)
  • 3 dl kokosmelk (ikke lett) evt. kremfløte
  • 2 ss peanøttsmør uten sukker
  • 1 ss glutenfri soyasaus
  • 0,5 lime, saften
  • 0,5 ts sambal oelek (kan utelates)
  • 1 ts paprikapulver
  • 0,5 potte finhakket fersk koriander
  • Salt og pepper
  • 1 neve salte peanøtter til topping

Bakt blomkål

Fremgangsmåte

Blomkål- og peanøttsuppe

  • Finhakk rødløk og hvitløk. Kutt blomkål i mindre biter og tomat i terninger.
  • Varm olivenolje i en kjele til medium temperatur og stek rødløk til den blir myk. Tilsett hvitløk og tomat og stek videre i et par minutter.
  • Tilsett de resterende ingrediensene og kok opp. La koke til blomkålen er myk, ca. 10 min koketid.
  • Bruk en stavmikser eller en blender til å lage jevn suppe. Spe med vann til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.

Bakt blomkål

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Del blomkål i små buketter og legg i en brødpose sammen med de øvrige ingrediensene. Bland godt.
  • Legg i en ildfast form og stek på midterste rille i ovnen i ca. 15 min, til blomkålen er mør.
  • Server suppen med bakt blomkål, koriander og hakkede peanøtter.

Merknader

Serveres gjerne sammen med lavkarbo loff

Næringsinnhold

Kalorier: 702kcal | Karbohydrater: 13.1g | Protein: 19g | Fett: 60g