Lavkarbo blomkål- og peanøttsuppe
Kjøkken: Middagshefte
Allergener: Peanøtter, Soya
Tid: 30 minutter minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 702kcal
SKRIV UT
Oppskrift fra omhelse.no
Blomkål- og peanøttsuppe
- 1 rødløk
- 1 hvitløksfedd
- 4 tomater
- 0,5 blomkål
- 2 ss olivenolje
- 5 dl kyllingkraft (evt. vann og kyllingfond eller grønnsaksfond)
- 3 dl kokosmelk (ikke lett) evt. kremfløte
- 2 ss peanøttsmør uten sukker
- 1 ss glutenfri soyasaus
- 0,5 lime, saften
- 0,5 ts sambal oelek (kan utelates)
- 1 ts paprikapulver
- 0,5 potte finhakket fersk koriander
- Salt og pepper
- 1 neve salte peanøtter til topping
Bakt blomkål
- 0,5 blomkål
- 2 ss peanøttsmør uten sukker
- 1 ss glutenfri soyasaus
- 1 ts paprikapulver
Blomkål- og peanøttsuppe
Finhakk rødløk og hvitløk. Kutt blomkål i mindre biter og tomat i terninger.
Varm olivenolje i en kjele til medium temperatur og stek rødløk til den blir myk. Tilsett hvitløk og tomat og stek videre i et par minutter.
Tilsett de resterende ingrediensene og kok opp. La koke til blomkålen er myk, ca. 10 min koketid.
Bruk en stavmikser eller en blender til å lage jevn suppe. Spe med vann til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Bakt blomkål
Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
Del blomkål i små buketter og legg i en brødpose sammen med de øvrige ingrediensene. Bland godt.
Legg i en ildfast form og stek på midterste rille i ovnen i ca. 15 min, til blomkålen er mør.
Server suppen med bakt blomkål, koriander og hakkede peanøtter.
Kalorier: 702kcal | Karbohydrater: 13,1g | Protein: 19g | Fett: 60g