Lavkarbo loff – perfekt til rekesmørbrød og andre herligheter
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Loff er vanligvis det mest usunne brødet man kan spise, og det med minst næringsstoffer. Vanligvis vil loff mette lite, og mange opplever at de sliter med fordøyelsesubehag om de spiser for mye.
Lavkarbo loff derimot er ganske rikt på næring, da det inneholder blant annet cottage cheese og egg. Det metter godt og inneholder rikelig med fiber som er godt for tarmfunksjonen.
Vår lavkarbo loff er ment å brukes på samme måte som du ville gjort med tradisjonell loff. Lavkarbo loff passer fint som tilbehør til middager, som supper eller gryteretter. Den passer også perfekt til tradisjonelt rekesmørbrød.
Her finner du oversikt over mange deilige middager som passer perfekt sammen med nystekt lavkarbo loff.
Brødet er glutenfritt og kan enkelt lages melkefritt. Sjekk ut vår andre versjon av dette brødet som er laget uten melk. Du finner oppskriften her.
Havrefiber
I dette brødet har vi brukt havrefiber som er et reint fibermel. Havrefiber inneholder 0 gram karbohydrater per 100 gram og er derfor svært lavkarbo vennlig. Du kan kjøpe havrefiber i de fleste helsekostforretninger eller på tights.no.
Gjæringsprosess
Vi har brukt gjær i denne oppskriften og dette bidrar til at brødet hever, samtidig som det gir brødet en deilig smak av gjærbakst. For å aktivere gjæren har vi tilsatt Finesse bakesukker. Andre gode alternativer er yaconsirup eller inulinpulver, som begge aktiverer og gir næring til gjæren. Du kan lese mer om bruk av gjær i lavkarbo bakst her.
Saftig lavkarbo loff (glutenfritt)
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 250 g cottage cheese
- 35 g smeltet meierismør
- 4 egg
- 1,5 dl varmt vann
- 70 g havrefiber
- 30 g pofiber
- 3 ss fiberhusk
- 1.5 ts tørrgjær
- 1 ts Finesse bakesukker evt. inulinpulver / yaconsirup / tagatesse
- 1 toppet ts bakepulver
- 1 ts salt
- Topping: pisket egg, valmuefrø eller andre frø
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på over- og undervarme på 190 grader.
- Bland cottage cheese, smeltet smør, egg og vann i en blender. slik at du får en klumpfri masse.
- Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle og tilsett cottage cheese blandingen. Eltes til en deig. Deigen skal være litt fuktigere enn en vanlig hvetedeig, samtidig som den kan formes uten problemer. Er den for tørr tilsetter du litt mer vann, er den for fuktig tilsetter du litt mer havrefiber.
- Form deigen til et brød. Ikke lag det for lang og tynt, da formen du lager mer eller mindre blir det ferdige resultatet. Brødet hever, men ikke like mye som hvetebakst. Legg brødet på et bakebrett med bakepapir. Brødet skal ikke stekes i brødform.
- Skjær riller i brødet, dersom du ønsker mønster på toppen. Pensle med pisket egg og strø over valmuefrø.
- Stek på midterste rille i ovnen i ca. 50-55 minutter til det er gyllent. Sjekk underveis.
- Avkjøl på rist. La brødet hvile minst 10 minutter før du skjærer i det.
Fantastisk godt brød👏👏
Denne ble veldig god. Ble litt lav, men det er egen feil. Burde lagd den mindre.
Forøvrig kuttet jeg ut søtningsstoff.
Søtning er nødvendig for å få optimal heving. Uten søtning ville jeg kanskje brukt litt ekstra bakepulver 🙂
Nydelig brød! Lett å lage! Brukte til reker. Perfekt!
Glad for å høre at du likte oppskriften 🙂
Mitt brød blir ikke lyst som på bildene her, og det blir nesten lilla innvendig. Jeg har laget det to ganger nå med samme resultat. Følger oppskriften slavisk, mener jeg. Hva er det jeg gjør galt? Smaken er veldig god da!
Bytt til den gule pakken med fiberhusk som de selger i matbutikken. Du finner den i allergihyllen. Jeg har laget mye lilla oppigjennom, og dette er pga ulike sorter psyllium (fiberhusk). Ulike sorter gir lilla eller grå bakst, og dette er ikke like delikat 🙂
Kan man steke det i form?
Det blir litt fuktigere inni når det stekes i form, derfor anbefaler jeg å steke uten form 🙂
Lett å forme, men ble litt flatt
Så flott at deigen var god å jobbe med! Neste gang kan du ta i litt mer topp på skjeen med bakepulver også kan du forme det litt høyere og da kanskje litt kortere 🙂
Kjempegodt brød👍🏻 Men tok 10 g. mer pofiber og 1 ts. mer bakepulver i .
Da ble det akkurat som på bildet og nydelig smak. Har bakt det flere ganger og like bra hver gang🤩
Så kjekt å høre! Glad for at du liker brødet 🙂
Lagde oppskrift, men brukte den som pizzabunn. Ble en stor «gammeldags» bunn som fylte hele stekeplata😊 ..Forstekte bunnen i 25 min, hadde på fyllet, stekt i ca 15 min. Ble skikkelig god, bunnen ble perfekt🤗
Høres veldig godt ut! Tusen takk for at du delte dine erfaringer med oss 🙂
Dette var skuffende greier. Paddeflatt «brød», altfor dominant i smaken (overdøvet reker, majones og sitron fullstendig) og rett og slett en gedigen skuffelse.
Smaker sagflis. Beklager dette er langt fra bra
Hei. Ser at brødet gir nitten skiver. Hvor tykk skive og hva veier en skive?
Hei, dersom du ønsker å vite vekt på skivene kan du veie brødet før du deler det i 19 like skiver og dele totalsummen på 19. Da finner du ut hvor mye hver skive veier 🙂
Elter du denne like mye som en vanlig brøddeig?
Det er bare glutenholdige meltyper som skal eltes lenge for å aktivere gluten. Når man baker uten gluten trengst ikke denne prosessen. Men bland deigen godt sammen sånn at du ungår klumper og får en smidig og fin deig. Etter at du har jobbet litt med deigen får du også en pekepinn på om du trenger mer væske. Lykke til 🙂
Fantastisk god loff 🤩
Kjempegodt brød! Lett å lage, og smakte som loff! Veldig fornøyd! 😊👍
Har forsøkt oppskriften for første gang. Deigen min ble veldig kort, vanskelig å kna sammen, under steking sprakk skorpa også. Hva har jeg gjort feil? Mulig eggene mine var litt store.
Jeg vil heller tippe at eggene kan ha vært litt små og at deigen har vært for tørr. Dersom du får sprekker i deigen når du jobber med den trengs det mer væske. Opplever du dette flere ganger kan du bare tilsette vann helt til du får en smidig deig som er enkel å jobbe med 🙂
Favoritt brød
Kjempe bra oppskift 🙂 Har brukt den en del ganger til reker, og ellers til vanlig pålegg.
Brødet mitt blir helt likt, men må i alle fall steke den 55min eller litt lenger – ellers blir den rå inni.
Brukte fiberhusk fra tight.no siden fiberhusken fra matbutikken er så dyr.
Veldig lett å lage :))
Så kjekt å høre. Tiden kan nok variere litt fra ovn til ovn. Tusen takk god tilbakemelding. 😊
Varmer dere vannet, eller et det kun smøret som smeltes. Trodde tørrgjær trengte varm veske for å aktiveres?
Hei, du trenger ikke det fordi brødet skal steke så lenge at gjæren aktiveres i ovnen 🙂
Hei
Takk for en god oppskrift😋
Har bakt loffen flere ganger og er kjempefornøyd.I dag blir det tilbehør til cabbaré.
Hørtes spennende ut til pizza ,skal prøve det neste gang vi ønsker oss pizza.
Bare hyggelig! Da må du gi en lyd om hva du syntes om pizzaen hvis du prøver 🙂
Ååå, så kjedelig da. Tusen takk for at du ga beskjed. Da skal vi se på oppskriften og få dette klarere frem. Du har kanskje leste denne nå men her er artikkelen om gjær i lavkarbo bakst:
https://omhelse.no/gjaer-lavkarbo/
Pofiber og fiberhusk gjør brødet mye mørkere enn det bildet dere viser der. Jeg stekte brødet i en time og det var rått i midten når jeg skulle dele det så det måtte inn i ovnen igjen. Brødet ser ut som et grovbrød og ikke loff og er heller ikke lett og luftig. Har fulgt oppskriften helt nøyaktig og kan ikke forstå hvordan dere får til så lyst og luftig brød/loff..
Hei,
Ulikt merke av fiberhusk kan være årsaken til at resultatet blir annerledes. Noen fiberhusksorter kan også gi lilla bakst, så det er nok det som er årsaken. Du kan for eksempel forsøke et annet merke og se hvordan det går. Lykke til 🙂
Jeg mente selvfølgelig HVOR de ulike varene er kjøpt og hvilket merke det er så vi slipper bomme på baksten. 😅Jeg gledet meg skikkelig til ett lyst deilig luftig brød og endte opp med en kompakt, deigete klump.. 😅Det er skikkelig nedtur. 😂Fattet ikke hvordan deres ble så utrulig lyst og luftig… 😅
Hei Kristin. Så kjedelig. Lavkarbo bakst vil nok bli lettere etterhvert som man øver seg. Vi har brukt denne oppskriften mange ganger, og den fungerer fint, men stekeovnen din kan spille en rolle i steketid. Det er litt forskjell fra ovn til ovn. I ingredienslisten er det linket til de ingrediensene som vi har brukt. De er kjøpt fra tights.no. Du finner de også i helsekostbutikker.
Hvordan oppbevares brødet?
Jeg brukte Crème Fraiche siden jeg ikke hadde cottage cheese, fungerte veldig fint.
Hei. Skjær i skiver og frys ned for lengst holdbarhet. Ellers er det holdbart i noen dager i en pose i romtemperatur. 🙂
Hvordan er det å fryse brødet?
Du kan fryse all baksten vår. Ingen problem 🙂
Skal ikke denne heves?
Smakte godt uten heving🙈😂 men litt kompakt🙈
Hei,
Vi har laget dette brødet uten heving for å ha en brødoppskrift som er rask å lage. Brødet er en videreutvikling av vår oppskrift på proteinrundstykker og de har vi heller ikke til heving. Men prøv deg gjerne frem med heving for å se om du liker det bedre 🙂 Gi oss gjerne en lyd om hvordan det går!
Hva menes med 0,75 ss?
Det står for 3/4 spiseskje. Nesten en hel spiseskje, med andre ord.
Har dere regnet ut antall karbohydrater i dette brødet? Jeg bakte det i dag, knallgodt, men måtte steke mye lengre enn anvist og ble ikke like luftig. Veldig mektig,men Veldig godt og deilig skorpe! Beste lavkarbobrød jeg har laget!
Hei 🙂
Så gøy å høre at det er det beste brødet du har laget.
Rart at steketiden ble lengre, men flott at du fant ut av det slik at brødet ble gjennomstekt.
Hele brødet inneholder 11.5 gram karbohydrater.
Ha en fin dag!
Kan jeg bruke bare havrefiber? Altså erstatte pofiber og fiberhusk med havrefiber?
Hei, nei da får du dessverre ikke et godt resultat. Du kan forsøke med havrefiber og fiberhusk og droppe pofiber, men jeg ville ikke utelatt fiberhusk og havrefiber 🙂
Hei. Mitt ble brunt og falt sammen. Deres er så lyst
Hei,
Så rart at ditt falt sammen.
Var det deg jeg snakket med på Instagram, som ikke hadde brukt pofiber?
I så fall er det nok det som er grunnen. Jeg har ikke testet oppskriften på andre måter enn det som står anvist, og vet derfor ikke sikkert hvordan deigen reagerer når man gjør små endringer.
Dersom det ikke var deg, så kan du gjerne se over ingredienslisten en ekstra gang, bare for å dobbeltsjekke at du har fått med deg alt 🙂
Ha en fin dag!
Hei!
I flere av de andre oppskriftene dere har gjær i, bruker dere eplecidereddik for å sette den i gang, men ikke denne oppskriften – hvorfor det? 🙂
Hei,
Vi har ikke brukt eplesidereddik i denne oppskriften fordi vi har opplevd at eddik i noen tilfeller gjøre deigen ustabil, slik at den hever mye, for så å falle sammen. Vi har derfor ikke brukt det i denne oppskriften for å sikre at brødet hever jevnt. Men du kan gjerne teste med eddik og sjekke om resultatet blir annerledes. Gi oss gjerne en lyd om hva du evt. oppdager 🙂
Ha en fin dag!
Er brødet på bildet deres laget med denne oppskriften…? Det kan jeg ikke få til å stemme. Har fulgt oppskriften til punkt og prikke, men deigen og brødet er mørkt – slik noen andre også har kommentert.
Spesielt godt på smak (og konsistens) ble det heller ikke, men det er kanskje bare min mening.
Hei Ingvild. Takk for din kommentar. Brødet på bildet er laget med nøyaktig den oppskriften. Det gjelder selvsagt alle våre oppskrifter. Fargen på brødet kan variere utifra hvilken type fiberhusk du har brukt. De ulike merkene er litt ulik og noen kan til og med gi lilla bakst. Synd å høre at du ikke likte smaken. Prøv gjerne vår oppskrift på lavkarbo hverdagsbrød. Det brødet har en annen smak og konsistens. Lykke til 🙂
Kan man bytte ut pofiber med noe annet?
Det fungerer nok med havrefiber også selv om resultatet kan bli litt annerledes.
Kanskje man kan lage pizzabunn med utgangspunkt i denne oppskriften? 😀
God ide. Vi vil gjerne høre hvordan det går, dersom du prøver 🤩👍🏻