Lavkarbo loff – perfekt til rekesmørbrød og andre herligheter

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til tights.no.

Loff er vanligvis det mest usunne brødet man kan spise, og det med minst næringsstoffer. Vanligvis vil loff mette lite, og mange opplever at de sliter med fordøyelsesubehag om de spiser for mye.

Lavkarbo loff derimot er ganske rikt på næring, da det inneholder blant annet cottage cheese og egg. Det metter godt og inneholder rikelig med fiber som er godt for tarmfunksjonen.

Vår lavkarbo loff er ment å brukes på samme måte som du ville gjort med tradisjonell loff. Lavkarbo loff passer fint som tilbehør til middager, som supper eller gryteretter. Den passer også perfekt til tradisjonelt rekesmørbrød.

Her finner du oversikt over mange deilige middager som passer perfekt sammen med nystekt lavkarbo loff.

Brødet er glutenfritt og kan enkelt lages melkefritt. Sjekk ut vår andre versjon av dette brødet som er laget uten melk. Du finner oppskriften her.

Havrefiber

I dette brødet har vi brukt havrefiber som er et reint fibermel. Havrefiber inneholder 0 gram karbohydrater per 100 gram og er derfor svært lavkarbo vennlig. Du kan kjøpe havrefiber i de fleste helsekostforretninger eller på tights.no.

Gjæringsprosess

Vi har brukt gjær i denne oppskriften og dette bidrar til at brødet hever, samtidig som det gir brødet en deilig smak av gjærbakst. For å aktivere gjæren har vi tilsatt Finesse bakesukker. Andre gode alternativer er yaconsirup eller inulinpulver, som begge aktiverer og gir næring til gjæren. Du kan lese mer om bruk av gjær i lavkarbo bakst her.

OPPSKRIFT PÅ SAFTIG LAVKARBO LOFF

Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 1 hr
Antall: 1 brød (1 brød gir 12 skiver)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 101kcal | Karbohydrater: 1g | Protein: 6.1g | Fett: 5.8g
Allergener
Egg
Melk

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

  • 250 gram cottage cheese
  • 35 gram smeltet meierismør
  • 4 egg
  • 1,5 dl vann
  • 1.5 ts tørrgjær
  • 1 ts finesse bakesukker evt. inulinpulver / yaconsirup / tagatesse
  • 70 gram havrefiber
  • 30 gram pofiber
  • 3 ss fiberhusk
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • Til topping olje, valmuefrø eller sesamfrø

FREMGANGSMÅTE

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 190 grader.
  • Bland cottage cheese, smeltet smør, egg og vann i en blender. slik at du får en klumpfri masse.
  • Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle og tilsett cottage cheese blandingen. Eltes til en deig. Deigen skal være litt fuktigere enn en vanlig hvetedeig, samtidig som den kan formes uten problemer. Er den for tørr tilsetter du litt mer vann, er den for fuktig tilsetter du litt mer havrefiber.
  • Form deigen til et brød og legg brødet på et bakebrett med bakepapir. Brødet skal ikke stekes i brødform.
  • Skjær riller i brødet, dersom du ønsker mønster på toppen. Pensles med smaksnøytral olje og strø over valmuefrø eller sesamfrø.
  • Stekes på midterste rille i ovnen i ca. 45-55 minutter til det er gyllent. Sjekk underveis.
  • Brødet avkjøles på rist. La brødet hvile minst 10 minutter før du skjærer i det.

Kommentar

Server lavkarbo loff til en digg gryte, suppe eller med ditt favorittpålegg.
Vil du lage denne oppskriften melkefri, finner du oppskrift på lavkarbo loff uten melkeprodukter her.
Recent Posts
Kommentarer
  • Alice
    Svar

    Pofiber og fiberhusk gjør brødet mye mørkere enn det bildet dere viser der. Jeg stekte brødet i en time og det var rått i midten når jeg skulle dele det så det måtte inn i ovnen igjen. Brødet ser ut som et grovbrød og ikke loff og er heller ikke lett og luftig. Har fulgt oppskriften helt nøyaktig og kan ikke forstå hvordan dere får til så lyst og luftig brød/loff..

    • Stina Nilsen
      Svar

      Hei,
      Ulikt merke av fiberhusk kan være årsaken til at resultatet blir annerledes. Noen fiberhusksorter kan også gi lilla bakst, så det er nok det som er årsaken. Du kan for eksempel forsøke et annet merke og se hvordan det går. Lykke til 🙂

  • Marthe
    Svar

    Hvordan er det å fryse brødet?

    • omhelse.no
      Svar

      Du kan fryse all baksten vår. Ingen problem 🙂

  • Monica
    Svar

    Skal ikke denne heves?
    Smakte godt uten heving🙈😂 men litt kompakt🙈

    • omhelse.no
      Svar

      Hei,
      Vi har laget dette brødet uten heving for å ha en brødoppskrift som er rask å lage. Brødet er en videreutvikling av vår oppskrift på proteinrundstykker og de har vi heller ikke til heving. Men prøv deg gjerne frem med heving for å se om du liker det bedre 🙂 Gi oss gjerne en lyd om hvordan det går!

      • Tea
        Svar

        Hva menes med 0,75 ss?

        • omhelse.no
          Svar

          Det står for 3/4 spiseskje. Nesten en hel spiseskje, med andre ord.

  • Camilla Hellevik
    Svar

    Har dere regnet ut antall karbohydrater i dette brødet? Jeg bakte det i dag, knallgodt, men måtte steke mye lengre enn anvist og ble ikke like luftig. Veldig mektig,men Veldig godt og deilig skorpe! Beste lavkarbobrød jeg har laget!

    • omhelse.no
      Svar

      Hei 🙂
      Så gøy å høre at det er det beste brødet du har laget.
      Rart at steketiden ble lengre, men flott at du fant ut av det slik at brødet ble gjennomstekt.
      Hele brødet inneholder 11.5 gram karbohydrater.
      Ha en fin dag!

  • Kristine
    Svar

    Hei. Mitt ble brunt og falt sammen. Deres er så lyst

    • omhelse.no
      Svar

      Hei,
      Så rart at ditt falt sammen.
      Var det deg jeg snakket med på Instagram, som ikke hadde brukt pofiber?
      I så fall er det nok det som er grunnen. Jeg har ikke testet oppskriften på andre måter enn det som står anvist, og vet derfor ikke sikkert hvordan deigen reagerer når man gjør små endringer.
      Dersom det ikke var deg, så kan du gjerne se over ingredienslisten en ekstra gang, bare for å dobbeltsjekke at du har fått med deg alt 🙂
      Ha en fin dag!

  • Martine Berg
    Svar

    Hei!

    I flere av de andre oppskriftene dere har gjær i, bruker dere eplecidereddik for å sette den i gang, men ikke denne oppskriften – hvorfor det? 🙂

    • omhelse.no
      Svar

      Hei,
      Vi har ikke brukt eplesidereddik i denne oppskriften fordi vi har opplevd at eddik i noen tilfeller gjøre deigen ustabil, slik at den hever mye, for så å falle sammen. Vi har derfor ikke brukt det i denne oppskriften for å sikre at brødet hever jevnt. Men du kan gjerne teste med eddik og sjekke om resultatet blir annerledes. Gi oss gjerne en lyd om hva du evt. oppdager 🙂
      Ha en fin dag!

      • Ingvild
        Svar

        Er brødet på bildet deres laget med denne oppskriften…? Det kan jeg ikke få til å stemme. Har fulgt oppskriften til punkt og prikke, men deigen og brødet er mørkt – slik noen andre også har kommentert.

        Spesielt godt på smak (og konsistens) ble det heller ikke, men det er kanskje bare min mening.

        • omhelse.no
          Svar

          Hei Ingvild. Takk for din kommentar. Brødet på bildet er laget med nøyaktig den oppskriften. Det gjelder selvsagt alle våre oppskrifter. Fargen på brødet kan variere utifra hvilken type fiberhusk du har brukt. De ulike merkene er litt ulik og noen kan til og med gi lilla bakst. Synd å høre at du ikke likte smaken. Prøv gjerne vår oppskrift på lavkarbo hverdagsbrød. Det brødet har en annen smak og konsistens. Lykke til 🙂

  • Ingrid Skjeggedal
    Svar

    Kanskje man kan lage pizzabunn med utgangspunkt i denne oppskriften? 😀

    • omhelse.no
      Svar

      God ide. Vi vil gjerne høre hvordan det går, dersom du prøver 🤩👍🏻

Legg igjen en kommentar

Anmeldelse av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search