
Smaksrik lavkarbo vegetarsuppe med blomkål og peanøttsmak!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere.
Lavkarbo blomkålsuppe med smak av peanøtt og koriander er en spennende vegetarmiddag med fyldig konsistens. Vi har brukt kyllingfond i suppen og dette kan erstattes med grønnsaksfond for vegetar eller vegansk suppe. Spiser du kjøtt kan du gjerne tilsette stekt kylling i suppen.
Denne retten er uten laktose og melkeprodukter. Vi har brukt alpro cooking i suppen, som har 1.2 gram karbohydrater /100 gram. Du kan også bruke fullfett kokosmelk eller melkeprodukter som fløte eller creme fraiche. Suppen er også glutenfri, slik alle våre andre oppskrifter også er.
Vil du ha tips til andre lavkarbo middager finner du mange gode oppskrifter her.

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO BLOMKÅL- OG PEANØTTSUPPE MED KORIANDER
Skriv ut Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet)


Oppskrift av omhelse.no
INGREDIENSER
Blomkål- og peanøttsuppe
- 2 ss olje
- 1 rødløk finhakket
- 1 fedd hvitløk finhakket
- 4 tomater hakket
- 0.5 blomkål grovhakket
- 350 dl fullfett kokosmelk evt. alpro cooking
- 2 ss peanøttsmør usøtet
- 1 lime saften
- 1 ss kyllingfond evt. grønnsaksfond
- 0.5 ts sambal oelek kan utelates
- 1 ss glutenfri soyasaus
- 1 ts paprikapulver
- 0.5 - 1 dl vann
- 0.5 potte fersk koriander
- 1 neve salte peanøtter hakket
Bakt blomkål
- 0.5 blomkål
- 2 ss peanøttsmør usøtet
- 1 ss glutenfri soyasaus
- 1 ts paprikapulver
FREMGANGSMÅTE
Blomkål- og peanøttsuppe
- Fres rødløk og hvitløk i en kjele med olje. Freses til løken er mør. Tilsett hakket tomat og fres dette til tomaten blir myk.
- Tilsett blomkål, kokosmelk, peanøttsmør, limesaft, kyllingfond, sambal oelek, soyasaus og paprikapulver. Kok opp og la koke til blomkålen er kokt mør, ca. 10 minutter.
- Bruk en stavmikser eller en blender til å lage en jevn og klumpfri suppe. Spe med vann dersom suppen blir for tykk. Tilsett en neve hakket koriander i suppen. Varm opp før servering.
Bakt blomkål
- Sett ovnen på over- og undervarme på 200 grader.
- Del blomkål i små buketter og legg dette i en brødpose.
- Tilsett peanøttsmør, soyasaus og paprikapulver i posen og bland godt inn i blomkålen.
- Legg i en ildfast form og stek på midterste rille i ovnen til blomkålen er mør. Ca. 15 minutter.
- Hell suppen i skåler og topp med bakt blomkål, koriander og peanøtter.