Smaksrik lavkarbo vegetarsuppe med blomkål og peanøttsmak!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Lavkarbo blomkålsuppe med smak av peanøtt og koriander er en spennende vegetarmiddag med fyldig konsistens. Vi har brukt kyllingfond i suppen og dette kan erstattes med grønnsaksfond for vegetar eller vegansk suppe. Spiser du kjøtt kan du gjerne tilsette stekt kylling i suppen.
Denne retten er uten laktose og melkeprodukter, men tåler du melkeprodukter kan du fint bruke kremfløte eller creme fraiche.
Vi har brukt plantefløte i suppen. Du kan også bruke fullfett kokosmelk. Suppen er også glutenfri, slik alle våre andre oppskrifter også er.
Vil du ha tips til andre lavkarbo middager finner du mange gode oppskrifter her.
Lavkarbo blomkål- og peanøttsuppe
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Blomkål- og peanøttsuppe
- 1 rødløk
- 1 hvitløksfedd
- 4 tomater
- 0,5 blomkål
- 2 ss olivenolje
- 5 dl kyllingkraft (evt. vann og kyllingfond eller grønnsaksfond)
- 3 dl kokosmelk (ikke lett) evt. kremfløte
- 2 ss peanøttsmør uten sukker
- 1 ss glutenfri soyasaus
- 0,5 lime, saften
- 0,5 ts sambal oelek (kan utelates)
- 1 ts paprikapulver
- 0,5 potte finhakket fersk koriander
- Salt og pepper
- 1 neve salte peanøtter til topping
Bakt blomkål
- 0,5 blomkål
- 2 ss peanøttsmør uten sukker
- 1 ss glutenfri soyasaus
- 1 ts paprikapulver
Fremgangsmåte
Blomkål- og peanøttsuppe
- Finhakk rødløk og hvitløk. Kutt blomkål i mindre biter og tomat i terninger.
- Varm olivenolje i en kjele til medium temperatur og stek rødløk til den blir myk. Tilsett hvitløk og tomat og stek videre i et par minutter.
- Tilsett de resterende ingrediensene og kok opp. La koke til blomkålen er myk, ca. 10 min koketid.
- Bruk en stavmikser eller en blender til å lage jevn suppe. Spe med vann til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Bakt blomkål
- Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
- Del blomkål i små buketter og legg i en brødpose sammen med de øvrige ingrediensene. Bland godt.
- Legg i en ildfast form og stek på midterste rille i ovnen i ca. 15 min, til blomkålen er mør.
- Server suppen med bakt blomkål, koriander og hakkede peanøtter.