Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo cæsarsalat

Lavkarbo Cæsardressing

Allergener: Egg, Fisk, Melk, Sennep
Tid: 30 minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 1041kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Cæsarsalat

  • 300 g kyllingfilet
  • 75 g baconskiver
  • Meierismør til steking
  • 1 stk. hjertesalat
  • Agurk (ubegrenset mengde)
  • Cherrytomater (ubegrenset mengde)
  • 15 g parmesan

Cæsardressing

  • 1 dl majones
  • 1 hvitløksfedd, raspet
  • 1 ansjosfilet
  • 1 ss sitronsaft
  • 0,5 ts Dijon sennep
  • 10 g raspet parmesan
  • Salt og pepper

Krutonger

  • 2 skiver lavkarbo loff evt. et annet lavkarbo brød
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 ss meierismør
  • 1 ts tørket oregano
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

Cæsardressing

  • Begynn med dressingen. Bland alle ingrediensene, unntatt parmesan, i en beholder. Bruk en stavmikser til å lage en jevn dressing. Smak til med salt og pepper.
  • Rør inn raspet parmesan i dressingen.

Cæsarsalat og krutonger

  • Skjær kyllingfileten i lange strimler og strø over litt salt og pepper. Varm meierismør i en stekepanne til medium varme. Stek kyllingstrimler og bacon, til det er gjennomstekt. Legg kjøttet til sides.
  • Ikke vask stekepannen, da den skal brukes til å lage krutonger. Skjær brødet i terninger og hvitløk i tynne skiver.
  • Stek brødterningene og hvitløk i smør på medium varme. Strø over oregano, salt og pepper. Stek til brødet får stekeskorpe.
  • Riv hjertesalat i grove biter og legg på fat. Kutt agurk og cherrytomater i mindre biter og legg over salaten. Topp med stekt kylling, bacon, krutonger, skivet eller raspet parmesan. Server salaten med cæsardressing.

Næringsinnhold

Kalorier: 1041kcal | Karbohydrater: 3,8g | Protein: 77g | Fett: 72g