Allergener: Egg, Fisk, Melk, Sennep
Tid: 30 minutter minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 1041kcal
SKRIV UT
Oppskrift fra omhelse.no
Cæsarsalat
- 300 g kyllingfilet
- 75 g baconskiver
- Meierismør til steking
- 1 stk. hjertesalat
- Agurk (ubegrenset mengde)
- Cherrytomater (ubegrenset mengde)
- 15 g parmesan
Cæsardressing
- 1 dl majones
- 1 hvitløksfedd, raspet
- 1 ansjosfilet
- 1 ss sitronsaft
- 0,5 ts Dijon sennep
- 10 g raspet parmesan
- Salt og pepper
Krutonger
- 2 skiver lavkarbo loff evt. et annet lavkarbo brød
- 1 hvitløksfedd
- 1 ss meierismør
- 1 ts tørket oregano
- Salt og pepper
Cæsardressing
Begynn med dressingen. Bland alle ingrediensene, unntatt parmesan, i en beholder. Bruk en stavmikser til å lage en jevn dressing. Smak til med salt og pepper.
Rør inn raspet parmesan i dressingen.
Cæsarsalat og krutonger
Skjær kyllingfileten i lange strimler og strø over litt salt og pepper. Varm meierismør i en stekepanne til medium varme. Stek kyllingstrimler og bacon, til det er gjennomstekt. Legg kjøttet til sides.
Ikke vask stekepannen, da den skal brukes til å lage krutonger. Skjær brødet i terninger og hvitløk i tynne skiver.
Stek brødterningene og hvitløk i smør på medium varme. Strø over oregano, salt og pepper. Stek til brødet får stekeskorpe.
Riv hjertesalat i grove biter og legg på fat. Kutt agurk og cherrytomater i mindre biter og legg over salaten. Topp med stekt kylling, bacon, krutonger, skivet eller raspet parmesan. Server salaten med cæsardressing.
Kalorier: 1041kcal | Karbohydrater: 3,8g | Protein: 77g | Fett: 72g