Lavkarbo krydderkake med ostekrem
Kjøkken: Kakehefte
Allergener: Egg, Melk, Nøtter
Tid: 1 time time 30 minutter minutter
Porsjoner: 1 kake (1 kake gir 12 kakestykker)
Kalorier: 352kcal
SKRIV UT
Oppskrift fra omhelse.no
Kaken
- 5 egg (str. M/L)
- 125 g Finesse bakesukker
- 100 g smeltet meierismør
- 200 g seterrømme (evt. kremfløte)
- 100 g mandelmel (ikke fettredusert)
- 75 g havrefiber
- 2 ts bakepulver
- 2 ts kanel
- 1 ts kardemomme
- 0,25 ts nellik (kan utelates)
- 0,25 ts allehånde (kan utelates)
- 0,25 ts muskat (kan utelates)
Ostekrem
- 125 g romtemperert meierismør
- 60 g Finesse bakesukker (evt. Sukrin melis)
- 225 g romtemperert kremost naturell
- 0,25 ts vaniljepulver (evt. noen drp. vaniljeessens)
Kaken
Sett stekeovnen på over- og undervarme på 175 grader.
Pisk egg og søtning til eggedosis.
Bland inn de øvrige ingrediensene og pisk til jevn røre.
Dekk bunnen av en springform (24 cm i diameter) med bakepapir. Hell røren i formen.
Stek på midterste rille i stekeovnen i ca. 40 min.
Avkjøl kaken i formen.
Ostekrem
Pisk smør og søtning luftig. Tilsett halvparten av kremosten og pisk videre. Tilsett resten av kremosten og vaniljepulver. Pisk til jevn og myk krem.
Smør kremen på kaken, enten med en slikkepott eller bruk en sprøytepose og lag rosetter.
Vil du lage krydderkake uten nøtter, bruk oppskriften på sitronkake. Utelat sitron og legg til krydder.
Kalorier: 352kcal | Karbohydrater: 1,8g | Protein: 7g | Fett: 34g