Lavkarbo krydderkake – saftig glutenfri kake

Ja takk, meld meg på (gratis)

Lavkarbo krydderkake, med supersaftig kjerne og deilig ostekrem!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Lavkarbo krydderkake er en varm anbefaling til deg som elsker krydderkake. Denne kaken er skikkelig saftig og smaker deilig av krydder.

Vi har brukt kanel, muskat, allehånde, vanilje, ingefær og nellik i kaken. Det går helt fint å lage denne kaken uten alle disse kryddersortene. Du kan for eksempel lage kaken med dobbel mengde kanel og utelate alle de andre kryddersortene. Gjør det enkelt og bland inn de kryddersortene du har for hånd.

Lavkarbo krydderkake

Tights.no selger flere typer kryddersorter i store kvantum. SunnRask Økologisk Ceylon Kanel 200g – Tights.no er et eksempel på krydder de har i stor kvantum til en billig kilopris.

Lavkarbo krydderkake

Som utgangspunkt for denne oppskriften har vi brukt vår lavkarbo sjokoladekake, hvor vi har byttet sjokoladepulver med ulike typer krydder. Vi har også økt innholdet av rømme i erstatning av fløte, for en syrlig smak av kaken.

Du kan halvere ostekremen dersom du ikke ønsker ostekrem på siden av kaken. Du får mye ostekrem i oppskriften som er oppgitt.

Lavkarbo krydderkake

Lavkarbo krydderkake

Lavkarbo krydderkake - saftig glutenfri kake

4.89 fra 18 stemmer
Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 1 hour 30 minutes
Antall: 1 kake (1 kake gir 12 kakestykker)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 335kcal | Karbohydrater: 3g | Protein: 8g | Fett: 26g
Allergener
Egg
Melk
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Kaken

  • 5 egg str. M
  • 130 gram finesse bakesukker
  • 50 gram smeltet meierismør
  • 300 gram seterrømme
  • 100 gram mandelmel (ikke fettredusert)
  • 100 gram havrefiber
  • 1 ts natron (1 ts natron kan erstattes av 2 ts bakepulver)
  • 1 ts kanel
  • 1 ts kardemomme
  • 0.25 ts nellik
  • 0.25 ts allehånde
  • 0.25 ts muskat
  • 0.25 ts ingefærpulver

Ostekrem

  • 300 gram romtemperert kremost naturell
  • 60 gram finesse bakesukker
  • 1 dl kremfløte
  • 0.5 ts vaniljepulver evt. vaniljeekstrakt

Toppingforslag

Fremgangsmåte

Kaken

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 175 grader.
  • Pisk egg og søtning til eggedosis.
  • Bland inn de øvrige ingrediensene og pisk til en jevn røre.
  • Smør en 24 cm rund kakeform med smør før du heller røren i formen. Bruk en slikkepott til å smøre røren jevnt ut i kakeformen.
  • Stek på midterste rille i ovnen i 35 minutter.
  • Avkjøl kaken i formen.

Ostekrem

  • Pisk sammen alle ingrediensene til ostekremen og pisk helt til du får en jevn og fast krem.
  • Smør ostekrem på kaken, enten med en slikkepott eller bruk en sprøytepose og lag rosetter.
  • Topp kaken med grovhakket hasselnøtt og kanel etter ønske.


Recent Posts
Viser 6 kommentarer
  • Ann-karin Svensli
    Svar

    Hei

    Jeg har ikke prøvd denne enda, men vil absolutt gjøre det 😃

    Kan jeg bruke sukrin+ istedenfor finesse bakesukker, eller evt sukrin gold?

    • Robert Helle
      Svar

      Det kan du men resultatet blir nok smaksmessig noe helt annet. Finesse gir bedre smak i kaken enn de du nevner.

  • Astrid
    Svar

    Hvorfor lettrømme?

    • omhelse.no
      Svar

      Hei Astrid. Det var faktisk så enkelt at det var det bakeren hadde for hånden den dagen 🙂

  • Susanne
    Svar

    5 stars
    Nam denne er god!!

  • Line Olsen
    Svar

    5 stars
    Kjempe saftig og nydelig smak 😊 Takk for kjempe flott oppskrift.

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search