Lavkarbo krydderkake – saftig glutenfri kake

Lavkarbo krydderkake, med supersaftig kjerne og deilig ostekrem!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til tights.no.

Lavkarbo krydderkake er en varm anbefaling til deg som elsker krydderkake. Denne kaken er skikkelig saftig og smaker deilig av krydder.

Vi har brukt kanel, muskat, allehånde, vanilje, ingefær og nellik i kaken. Det går helt fint å lage denne kaken uten alle disse kryddersortene. Du kan for eksempel lage kaken med dobbel mengde kanel og utelate alle de andre kryddersortene. Gjør det enkelt og bland inn de kryddersortene du har for hånd.

Lavkarbo krydderkake

Tights.no selger flere typer kryddersorter i store kvantum. SunnRask Økologisk Ceylon Kanel 200g – Tights.no er et eksempel på krydder de har i stor kvantum til en billig kilopris.

Lavkarbo krydderkake

Som utgangspunkt for denne oppskriften har vi brukt vår lavkarbo sjokoladekake, hvor vi har byttet sjokoladepulver med ulike typer krydder. Vi har også økt innholdet av rømme i erstatning av fløte, for en syrlig smak av kaken.

Xanthan gum bidrar til å binde kaken godt sammen, men kan nok utelates. Her må du prøve deg frem. Røren skal være fast og så fast at du trenger en slikkepott for å smøre den utover i kakeformen.

Du kan halvere ostekremen dersom du ikke ønsker ostekrem på siden av kaken. Du får mye ostekrem i oppskriften som er oppgitt.

Lavkarbo krydderkake

Lavkarbo krydderkake

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO KRYDDERKAKE - SAFTIG GLUTENFRI KAKE

Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 1 hr 30 mins
Antall: 1 kake (1 kake gir 12 kakestykker)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 335.81kcal | Karbohydrater: 2.7g | Protein: 7.83g | Fett: 25.57g
Allergener
Egg
Melk
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

UTSTYR

  • Kakeform 24 cm i diameter

INGREDIENSER

Kaken

  • 5 egg str. M
  • 150 gram finesse bakesukker
  • 55 gram meierismør smeltet
  • 300 gram lett rømme
  • 100 gram mandelmel ikke fettredusert
  • 100 gram havrefiber
  • 1 ts natron (1 ts natron kan erstattes med 2 ts bakepulver)
  • 0.5 ts xanthan gum
  • 1 ts vaniljesukkr
  • 1 ts kanel
  • 1 ts kardemomme
  • 0.25 ts nellik
  • 0.25 ts allehånde
  • 0.25 ts muskat
  • 0.25 ts ingefærpulver

Ostekrem

  • 300 gram kremost naturell
  • 120 gram finesse bakesukker
  • 1 dl kremfløte
  • 0.5 ts ekte vaniljepulver evt. vaniljeekstrakt

Toppingforslag

FREMGANGSMÅTE

Kaken

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 175 grader.
  • Pisk egg og søtning til eggedosis.
  • Bland inn de øvrige ingrediensene og pisk til en jevn røre.
  • Smør en rund kakeform med smør eller olje, før du heller røren i formen. Bruk en slikkepott til å smøre kaken jevnt ut i kakeformen.
  • Stekes på midterste rille i ovnen i 35 minutter. Avkjøl kaken helt før du smører den med topping.

Ostekrem

  • Pisk smørkrem og søtning til luftig krem. Bland inn fløte og vaniljepulver. Pisk til en luftig og fast ostekrem.
  • Smør ostekremen på avkjølt kake enten med en slikkepott eller bruk en sprøytepose og lag fine rosetter.
  • Topp gjerne kaken med kanel og nøtter.
Recent Posts

Legg igjen en kommentar

Anmeldelse av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search