
Ja takk, meld meg på (gratis)
Lavkarbo krydderkake, med supersaftig kjerne og deilig ostekrem!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Lavkarbo krydderkake er en varm anbefaling til deg som elsker krydderkake. Denne kaken er skikkelig saftig og smaker deilig av krydder.
Vi har brukt kanel, muskat, allehånde, vanilje, ingefær og nellik i kaken. Det går helt fint å lage denne kaken uten alle disse kryddersortene. Du kan for eksempel lage kaken med dobbel mengde kanel og utelate alle de andre kryddersortene. Gjør det enkelt og bland inn de kryddersortene du har for hånd.
Tights.no selger flere typer kryddersorter i store kvantum. SunnRask Økologisk Ceylon Kanel 200g – Tights.no er et eksempel på krydder de har i stor kvantum til en billig kilopris.
Som utgangspunkt for denne oppskriften har vi brukt vår lavkarbo sjokoladekake, hvor vi har byttet sjokoladepulver med ulike typer krydder. Vi har også økt innholdet av rømme i erstatning av fløte, for en syrlig smak av kaken.
Du kan halvere ostekremen dersom du ikke ønsker ostekrem på siden av kaken. Du får mye ostekrem i oppskriften som er oppgitt.

Lavkarbo krydderkake - saftig glutenfri kake
Skriv ut Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)



Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Kaken
- 5 egg str. M
- 130 gram finesse bakesukker
- 50 gram smeltet meierismør
- 300 gram seterrømme
- 100 gram mandelmel (ikke fettredusert)
- 100 gram havrefiber
- 1 ts natron (1 ts natron kan erstattes av 2 ts bakepulver)
- 1 ts kanel
- 1 ts kardemomme
- 0.25 ts nellik
- 0.25 ts allehånde
- 0.25 ts muskat
- 0.25 ts ingefærpulver
Ostekrem
- 300 gram romtemperert kremost naturell
- 60 gram finesse bakesukker
- 1 dl kremfløte
- 0.5 ts vaniljepulver evt. vaniljeekstrakt
Toppingforslag
- Hasselnøtter
- Kanel
- Stjerneanis
Fremgangsmåte
Kaken
- Sett stekeovnen på over- og undervarme på 175 grader.
- Pisk egg og søtning til eggedosis.
- Bland inn de øvrige ingrediensene og pisk til en jevn røre.
- Smør en 24 cm rund kakeform med smør før du heller røren i formen. Bruk en slikkepott til å smøre røren jevnt ut i kakeformen.
- Stek på midterste rille i ovnen i 35 minutter.
- Avkjøl kaken i formen.
Ostekrem
- Pisk sammen alle ingrediensene til ostekremen og pisk helt til du får en jevn og fast krem.
- Smør ostekrem på kaken, enten med en slikkepott eller bruk en sprøytepose og lag rosetter.
- Topp kaken med grovhakket hasselnøtt og kanel etter ønske.
Hei
Jeg har ikke prøvd denne enda, men vil absolutt gjøre det 😃
Kan jeg bruke sukrin+ istedenfor finesse bakesukker, eller evt sukrin gold?
Det kan du men resultatet blir nok smaksmessig noe helt annet. Finesse gir bedre smak i kaken enn de du nevner.
Hvorfor lettrømme?
Hei Astrid. Det var faktisk så enkelt at det var det bakeren hadde for hånden den dagen 🙂
Nam denne er god!!
Kjempe saftig og nydelig smak 😊 Takk for kjempe flott oppskrift.