Lavkarbo krydderkake – saftig glutenfri kake





Lavkarbo krydderkake, med supersaftig kjerne og deilig ostekrem!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Lavkarbo krydderkake er en varm anbefaling til deg som elsker krydderkake. Denne kaken er saftig og smaker deilig av krydder.

Vi har brukt kanel, muskat, allehånde, vanilje og nellik i kaken. Det går helt fint å lage denne kaken uten alle disse kryddersortene. Gjør det enkelt og bland inn de kryddersortene du har for hånd.

Lavkarbo krydderkake

Vi har brukt Finesse bakesukker som søtning i denne kaken, men bruke gjerne Bakesukkr eller Tagasøtt.

Når ostekremen er nylaget knaser det litt av søtningen i munnen, men gir du kaken et par time i kjøleskapet smeltet kornene og du vil ikke få denne knasende teksturen.

Bruk gjerne Sukrin melis i ostekremen, og smak deg frem til rett mengde. For mye gir en metallisk smak, du må derfor avslutte i god tid før du får bismak på kremen.

Lavkarbo krydderkake

Sjekk gjerne ut vår saftige sjokoladekakeoppskrift som er laget med inspirasjon fra denne oppskriften. Du finner den her: lavkarbo sjokoladekake.

Her har vi helt enkelt byttet ulike typer krydder med sjokoladepulver.

Lavkarbo krydderkake

Lavkarbo krydderkake

Lavkarbo krydderkake med ostekrem

4.88 fra 25 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 1 time 30 minutter
Antall: 1 kake (1 kake gir 12 kakestykker)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 352kcal | Karbohydrater: 1.8g | Protein: 7g | Fett: 34g
Allergener
Egg
Melk
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Kaken

  • 5 egg (str. M/L)
  • 125 g finesse bakesukker
  • 100 g smeltet meierismør
  • 200 g seterrømme (evt. kremfløte)
  • 100 g mandelmel (ikke fettredusert)
  • 75 g havrefiber
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts kanel
  • 1 ts kardemomme
  • 0,25 ts nellik (kan utelates)
  • 0,25 ts allehånde (kan utelates)
  • 0,25 ts muskat (kan utelates)

Ostekrem

  • 125 g romtemperert meierismør
  • 60 g finesse bakesukker (evt. Sukrin melis)
  • 225 g romtemperert kremost naturell
  • 0,25 ts vaniljepulver (evt. noen drp. vaniljeessens)

Fremgangsmåte

Kaken

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 175 grader.
  • Pisk egg og søtning til eggedosis.
  • Bland inn de øvrige ingrediensene og pisk til jevn røre.
  • Dekk bunnen av en springform (24 cm i diameter) med bakepapir. Hell røren i formen.
  • Stek på midterste rille i stekeovnen i ca. 40 min.
  • Avkjøl kaken i formen.

Ostekrem

  • Pisk smør og søtning luftig. Tilsett halvparten av kremosten og pisk videre. Tilsett resten av kremosten og vaniljepulver. Pisk til jevn og myk krem.
  • Smør kremen på kaken, enten med en slikkepott eller bruk en sprøytepose og lag rosetter.

Kommentar

Vil du lage krydderkake uten nøtter, bruk oppskriften på sitronkake. Utelat sitron og legg til krydder. 

Recent Posts
Viser 4 kommentarer
  • Ann-karin Svensli
    Svar

    Hei

    Jeg har ikke prøvd denne enda, men vil absolutt gjøre det 😃

    Kan jeg bruke sukrin+ istedenfor finesse bakesukker, eller evt sukrin gold?

    • Robert Helle
      Svar

      Det kan du men resultatet blir nok smaksmessig noe helt annet. Finesse gir bedre smak i kaken enn de du nevner.

  • Susanne
    Svar

    5 stjerner
    Nam denne er god!!

  • Line Olsen
    Svar

    5 stjerner
    Kjempe saftig og nydelig smak 😊 Takk for kjempe flott oppskrift.

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search