Allergener: Melk, Selleri, Sulfitter
Tid: 20 minutter minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 614kcal
SKRIV UT
Oppskrift fra omhelse.no
- 1 sjalottløk
- 200 g sellerirot
- 1 ss meierismør
- 3 dl kremfløte
- 2,5 dl vann
- 1 ss kyllingfond evt. grønnsaksbuljong for vegetar
- 1 ts hvitvinseddik
- 1 krm muskat
- Salt og pepper
- Evt. frisk kruspersille til servering
Kutt sjalottløk i små teninger. Rens sellerirot og kutt den i terninger.
Varm smør i en kjele til medium temperatur. Stek sjalottløk til den blir myk, ca. 5 min steketid.
Tilsett sellerirot, kremfløte, vann, kyllingfond og hvitvinseddik i kjelen. Kok opp og la putre til selleriroten er myk, ca. 10 min koketid.
Lag en jevn suppe med stavmikser eller blender. Tilsett litt mer væske dersom suppen er tykk.
Smak til med muskat, salt og pepper.
Strø gjerne over hakket kruspersille før servering.
Kalorier: 614kcal | Karbohydrater: 7,5g | Protein: 5g | Fett: 62g